Home > > Brakke Auto

Brakke Auto

Op het moment dat mijn fiets in mijn straat een aantal weken niet is gebruikt, tref ik meteen een felle sticker op mijn frame aan dat de fiets binnen enkele dagen zal worden weggesleept. Op het moment dat je je auto in mijn straat met een verlopen parkeerkaartje achterlaat, kun je binnen de korste keren een fikse boete verwachten.

Maar blijkbaar heeft de auto voor mijn deur daar helemaal geen last van. Hij staat er al maanden met een verlopen vergunning. De banden zijn lek. Het onkruid op de parkeerplek groeit tierig. Overal zit roest. Er is geen enkel teken van een eigenaar. Mijn buren weten ook niet aan wie de auto toebehoort. Wel zijn degenen in het bezit van een auto niet erg blij met dit brakke vehikel – parkeerplaatsen zijn er niet in overschot.

Ik besloot eens te kijken waarom parkeerbeheer deze auto als enige niet schijnt op te merken.
Parkeerbeheer weet van niets. Stadstoezicht verbindt mij door met ‘de wegsleep’. De wegsleepmeneer heeft geen idee wat hij er mee moet. Hij moet voor een wegsleep eerst opdracht krijgen van de Milieupolitie. Op mijn vraag of hij voor mij het nummer van de Milieupolitie heeft, moet hij het antwoord schuldig blijven. Hij klinkt een beetje beschaamd en belooft me dan dat hij het toch even op zal zoeken.

Hij geeft me het alleralgemeenste nummer van de politie in Nederland: 0900 – 8844. Meer kan hij niet voor mij doen. (Hebben die mensen onderling dan nooit contact?)

Het 0900 nummer is niet duurder dan een lokaal telefoontje, staat op de site, maar de elektronische mevrouw zegt wel dat de kosten van mijn mobiele telefoon er bijkomen, hoeveel dat er ook mogen zijn.

De politie staat me erg vriendelijk te woord.
De dame aan de telefoon legt uit dat de auto er met reden nog kan staan. Het kan zijn dat er bijzonderheden zijn doorgegeven. Maar als de auto als vermist of gestolen is opgegeven, dan wordt hij de volgende dag nog weggehaald, zegt ze erbij.

Intussen bekeurt Parkeerbeheer de zoveelste auto in mijn straat en stickert de Stadstoezicht de fietsen fel.

Ik ben benieuwd.

drie reacties op "Brakke Auto"

lijn
-1-  lijn:
Vergunningen in de Pijp worden tegenwoordig door een particuliere organisatie gehandhaafd, die niet meer met de papieren vergunning achterop werkt. Dus wie weet… is de vergunning helemaal niet verlopen.

Boetes zie ik nog genoeg wapperen achter de ruitenwissers, in de Pijp…
suzanne
-2-  suzanne:
Als verslaggever bij kort amsterdams van het programma at5 ben ik benieuwd of die auto er nog staat. Misschien is het leuk om er een reportage aan te wijden.
Groet
Merel
-3-  Merel:
Het zou inderdaad iets voor kort amsterdams zijn, en daar had ik ook al aan gedacht, ware het niet dat de auto is weggehaald!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.