Home > > Allemaal beroemd

Allemaal beroemd

Stadsdeel Zeeburg wil cameratoezicht invoeren om de Indische Buurt veiliger te maken. Mijn eigen stadsdeel, Zuidoost, houdt op die manier al een oogje in het zeil rond Kraaiennest, de wijde omgeving van de Amsterdamse Poort en (binnenkort) Ganzenhoef. In de binnenstad kun je onderhand op iedere meter openbare weg gefilmd worden.

Die elektronische ogen zorgen voor een domino-effect. De junks die rond de Stormsteeg hingen, zijn door de politiecamera’s naar de Geldersekade verjaagd,. Nu de bewoners daar beginnen te klagen, lijkt het me een kwestie van tijd voor daar ook toezicht wordt geïnstalleerd. Camera’s zorgen voor nieuwe ‘hotspots’, en hotspots voor nieuwe camera’s.

Voor je het weet is Amsterdam zo één groot Big Brotherhuis. En dat opent mogelijkheden: met de reputatie van de stad als het Mekka van de sex, drugs en rock ‘n’ roll moet de wereldwijde verkoop van de tv-rechten geen probleem vormen, en hebben we helemaal geen suffe promotiecampagnes meer nodig. Ideetje?


Een reactie op "Allemaal beroemd"

Volgspot
-1-  Volgspot:
Je kan je eigen beroemdheid ook een handje helpen: speel een toneelstukje voor de camera (scripts zijn kant en klaar opvraagbaar):
http://www.notbored.org/the-scp.htm

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.