Home > > NS op de fles

NS op de fles

Wie irriteert zich niet aan de zoveelste treinvertraging bij de NS? Vooral in een knooppunt als Amsterdam hebben we er veel mee te maken: de trein naar Wormerveer komt niet en wordt vervangen door de trein naar Hoorn die nu ineens al stopt bij Castricum om een intercity naar Utrecht te worden, dat soort dingen. Treinreizigers bouwen ondertussen al standaard een half uur extra reistijd in; vertraging wordt geaccepteerd als een normaal verschijnsel.

Eigenlijk had dat mij al op het spoor moeten zetten van wat er eigenlijk aan de hand was. Want er is namelijk 1 andere instantie van wie wij net zoveel te lijden hebben, en waar we net zomin omheen kunnen. Ook daar staan de seinen continu op rood en is chaos en ellende aan de orde van de dag. En naar nu blijkt, is die instantie vast ook de oorzaak van alle ellende bij de NS.

Ik heb het over, u had het vast al geraden, Windows. De NS loopt namelijk op Windows. Dat ontdekte ik toen ik gister zag dat op 1 van de elektronische vertrekborden een foutmelding stond. Met dat typische windows-balkje en zo'n onbegrijpelijke mededeling waar zelfs een doorgewinterd systeembeheerder van in paniek raakt. Verdomd, zelfs mij brak het angstzweet al uit terwijl het mijn computer niet eens was. Nu weet ik niet of alles bij de NS met Windows werkt, maar verdacht is het wel.  

Ik heb daarom een tip voor de NS. De volgende keer als er iets mis gaat, zeg dan gewoon: 'we draaien op Windows.' Dan begrijpt en vergeeft het volk alles. Even oefenen:

Zeg niet: 'we hebben last van vierkante wielen' maar 'we draaien op Windows'.

Zeg niet: 'we hebben last van bladval' maar ' we draaien op Windows'

Zeg niet: 'we hebben last van een uitzettingscoefficient op onze rails' maar 'we draaien op Windows'

Zeg niet: 'ons personeel kan ons wel schieten wegens de beroerde arbeidsomstandigheden' maar 'we draaien op Windows'

En zeg vooral niet: 'Onze reizigers zijn ondertussen witheet op ons omdat we ondanks slechte service en een sleets produkt nog steeds om een prijsverhoging durven te vragen' maar 'we draaien op Windows'.

Dan is er vast wel een aardige NS-klant die gratis Linux wil installeren.


vijf reacties op "NS op de fles"

lijn
-1-  lijn:
Zeg eens eerlijk: zou jij in een trein durven stappen die op Windows rijdt?

Zeg niet: ‘we staan voor onbepaalde tijd stil in dit weiland omdat de intercity moet passeren,’ maar ‘sorry, even rebooten, wij draaien namelijk op windows.’
Hugo
-2-  Hugo:
Zeg niet: “Wie irriteert zich niet aan…’ maar: ‘Wie ergert zich niet aan…’?
Onno B.
-3-  Onno B.:
Wat een zeldzaam onzinnig stukje. Treinen rijden niet op Windows.

En als je dan toch op Windows wilt mopperen – dit blog heeft een andere dan een IT discussie karakter – doe het dan gegrond, want de aanname dat de gehele NS draait op Windows baseren op het gegeven dat je een grafische applicatie (die vermoedelijk z’n informatie uit het een of andere xml bestand trekt) hebt zien crashen is wel zeer kort door de bocht.

Niet dat ik nog in de trein zou stappen als de remmen worden aangestuurd door windows hoor, daar niet van.
Arno
-4-  Arno:
Zeer kort door de bocht.
Een groot deel van alle vertragingen zijn te wijten aan ProRail en niet aan de NS.
JEAN-PIERRE
-5-  JEAN-PIERRE:
Mijn Marklin treintjes worden ook aangestuurd door windows !!!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.