Home > > Postdieven

Postdieven

De afgelopen weken bleek tot twee keer toe mijn Girofooncode gewijzigd te zijn, en niet door mij – want ik vind het al lastig genoeg mijn huidige code te onthouden. Daar wordt een gezond mens knap achterdochtig van, dus fluks de Postbank gebeld. Volgens de klantenservice horen ze dat vaker, “vooral in uw postcodegebied. Daar wordt nogal eens post uit de bussen gehengeld.”

De dieven vissen, kennelijk niet gehinderd door alom aanwezige bewakingscamera’s, met pincetten bankafschriften uit de bus en gebruiken het gironummer om nieuwe codes of bankpassen aan te vragen. Een weekje later onderscheppen ze de code en plunderen je rekening. Dat laatste is ze in mijn geval trouwens mooi niet gelukt, want de betaalfunctie had ik wijselijk laten blokkeren.

Volgens de bank en de huismeester van mijn flat zit er weinig anders op dan een postbus te huren – bepaald een onhandige en kostbare oplossing. En bovendien: het is toch van de zotte dat je niet gewoon thuis je post kunt ontvangen? Ik ben inmiddels aan het doe-het-zelven geslagen met borsteltjes en andere barrières, maar het ei van Columbus heb ik nog niet gevonden. Suggesties zijn welkom, maar liever niet per brief.

ouder:
De Hel
nieuwer:
Meten is weten

veertien reacties op "Postdieven"

Kees
-1-  Kees:
Het kan natuurlijk ook gewoon de bezorger zijn, die je post onderschept.
Wieland
-2-  Wieland:
Ja, dat kan ook. Maar waarschijnlijk lijkt het me niet.
Gisteren stond er al een stukje in Het Parool over dit probleem: het schijnt dat de politie in Zuidoost veel meldingen krijgt.
Maik
-3-  Maik:
Ik woon sinds kort in Zuidoost, en iemand (uit Zuidoost) heeft ook mijn girofooncode gewijzigd, en geld naar zijn rekening overgemaakt. Voor mij dus geen girofoon meer. Nu maar hopen dat ik het geld terugkrijg.
R.F.J. Heppener, regiopolitie Amsterdam-
-4-  R.F.J. Heppener, regiopolitie Amsterdam-:
Dit (landelijke) probleem speelt al enkele jaren en is bij de regiopolitie Amsterdam-Amstelland in behandeling.
Mede om die reden is de politie momenteel bezig met het ontwikkelen van een algemeen toepasbare BRIEVENBUSBEVEILIGING.
De verwachting is dat dit product eerdaags, medio april/mei 2005 op de markt zal worden komen.
rallie
-5-  rallie:
Het kan ook zonder nieuw aangevraagde code hoor. Sinds gisteren is er voor minstens 300 euro aan prepay beltegoeden opgewaardeerd vanaf mijn rekening via de girofoon. Ik heb nooit aan iemand mijn girofooncode verteld alle mensen uit mijn gezin hebben alleen maar telefoons met abonnement en geen prepay. Ra ra hoe kan dit, het is mij een compleet raadsel. Nu moet ik dus zien te bewijzen dat ik dit niet zelf heb gedaan. Alle hulp en tips zijn welkom.
paulina
-6-  paulina:
Bij sleutelkluis hebben ze een brievenklep wat mogelijk het hengelen van post tegen gaat, maar of het echt 100% effectief is weet ik niet. Het kost 22 euro, misschien de moeite waard om te proberen.
nanayaw
-7-  nanayaw:
ik heb meegemaak,iemand heeft mijn postbank afschrift van mijn brievenbus gestolen en en met vervalste paspoort een mobil telefoon abonement van telfoort in Amesfoort genomen. Ik heb angifte bij politie bureau ganzenhoef gedaan. na twee weken krijg ik een rekening van telfoort,heb ik telfort gebelt maar ze wil niets horen , alleen geld wil ze.na twee weken begint the INCASSO BRIEVEN met dreigment, ik heb ze gebelt maar ze wil alleen betaling.wanneer ze een buitenlandse stem hoort,ze begin jij moet betalen.ten einde moet ik een advocaat;s dienst vraagen.met mijn laag inkomen moet ik advocaat kosten betalen.dit heeft anderhalf jaar geduurd om glijk te grijgen.ondanks mijn sterk bewijzen.ik heb ghanese paspoort en de dief heeft een brits paspoort met ander voornaam gebruikt maar TELFORT EN DE INCASSO BUREAU de wil gewoon een arm ghanese beroofen.Dankzij de advocaat heeft ze mij gelijk gesteld maar mijn kosten woord niet vergoed.van de politie heb ik niets meer grhoord tot vandag 2006.
Ozgur
-8-  Ozgur:
De enige oplossing is een schuine plaat aan de binnenkant vast schroeven, zodat de brief van buiten af schuin naar boven in gaat. Zo kan je van buiten af niet zien of je post heb. En zo wordt het erg moeilijk om een post uit te vissen. Omdat de schuine plaat van binnenkant naar boven toe gaat, LET OP DUS AAN DE BINNENKANT ONDER DE INGANG VAN JE BRIEVENBUS EEN PLAAT BEVESTIGEN MET SCHROEVEN! Of het een echte oplossing is weet ik niet maar het werkt heel goed!
Rik van der Helm
-9-  Rik van der Helm:
Het leven van een postbezorger wordt er niet vrolijker op met al die beveilingstrucs op brievenbussen.
yanny scutt
-10-  yanny scutt:
Ozgur heeft groot gelijk. Het is de enige oplossing en die werkt al 50 jaar heel goed. Iedereen in Nederland weet; zorg dat je buren niet in je postbus kan komen. Groet; Yanny
Dr.D
-11-  Dr.D:
De postbank stuurt de inloggevens gewoon naar een adres
waar je al dertig jaar niet woont...
Het adres is niet ingevuld bij de aanvraag en de postbank beweert dat er misschien gebruik is gemaakt van oude bestanden.
Een stapeltje ponskaarten zeker!!!
Meteen afgezien van electronisch betalingsverkeer.
Doe
-12-  Doe:
Mede om die reden is de politie momenteel bezig met het Is dat algemeen toepasbare BRIEVENBUSBEVEILIGING van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland nog niet klaar?
De verwachting is dat dit product medio april/mei 2005 op de markt zal komen?
Brieven
-13-  Brieven:
Ik heb een middel voor dat probleem. Als iemand daarover wilt weten stuurt dan maar een bericht.
willem4@gmx.net
lammyg
-14-  lammyg:
sleutelkluis is dat een winkel?

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.