Home > > Slordig Stemmen

Slordig Stemmen

Oh help, vandaag moet er worden gestemd. Ja moet ja, want stemmen is belangrijk. Maar nog belangrijker lijkt me dat ik stem op een partij die namens mij gaat optreden. Volksvertegenwoordiging. En ik ben het volk.

De hoofden op de reclameborden zeggen me niets. Ik heb niet de moeite genomen partijprogramma’s door te nemen of me op een andere manier te laten informeren over de standpunten van de verschillende partijen over Europa. Het klinkt ineens ook erg groot, Europa. Ik vind Nederland al ingewikkeld genoeg. Stemmen dus. Ik stem altijd PvdA. Maar ik heb geen idee hoe de PvdA zich verhoudt tot Europese zaken. Kortom: het spoor bijster en wel willen stemmen, een lastige combinatie.

Ik raadpleegde dus de stemwijzer.

Sommige stellingen drukten me nog eens extra met m’n neus op de feiten. Ik weet van de helft nog niet eens een kwart.

Stelling 6: “De EU-richtlijnen zijn te ver doorgeschoten en werken onnodig belemmerend voor het bedrijfsleven”. Er wordt blijkbaar verwacht dat ik weet wat de EU-richtlijnen inhouden. Dat weet ik niet dus ik klikte voor de zoveelste keer op –NEUTRAAL-.

Volgens de uitkomst moet ik op GroenLinks gaan stemmen. Of op de SP en D’66 en ook best een beetje PvdA. In elk geval niet op christelijke partijen. Dat komt waarschijnlijk door mijn volmondig –EENS- op de stelling dat het homohuwelijk in iedere lidstaat zou moeten worden toegestaan. Maar is overeenkomst over dit ene onderwerp voldoende voor mijn stem? Stem ik louter op emotionele en menselijke gronden? Hoor ik niet iets te weten over landbouwregels, grensbewaking of milieutax?

Ik vind mezelf een slordige stemmer. Ik hoop dat u het vandaag anders aanpakt.


twee reacties op "Slordig Stemmen"

Merel Roze
-1-  Merel Roze:
Van wat ik in mijn omgeving hoor, pakt iedereen het vandaag zo aan. Ik vrees dat de helft van de stemmers geen idee heeft.
Margriet
-2-  Margriet:
Ik heb in ieder geval heel netjes het hokje rood gekleurd, helaas voor de laatste keer, stemmen met een machine is toch minder.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.