Home > > Blijf met je poten van onze sportvelden af!

Blijf met je poten van onze sportvelden af!

Aanstaande woensdag 12 mei gaat wethouder Stadig (PvdA…-zucht) de raadscommissie voorstellen de sportvelden van Middenmeer-Noord aan te wijzen als grootstedelijk project. Zo wil hij bestuur en raad van het stadsdeel Oost-Watergraafsmeer buiten spel zetten. En zo creëert hij voor zichzelf de mogelijkheid om deze sportvelden te bebouwen.

Het bebouwen van onze sportvelden zou nodig zijn om de komst van een station mogelijk te maken. Dit treinstation zou weer noodzakelijk zijn om de ontwikkeling van het Science Park mogelijk te maken of veilig te stellen.

In de gemeenteraad zijn PvdA en VVD voor bebouwing, het CDA twijfelt en de andere partijen zijn tegen.

In het stadsdeel Oost-Watergraafsmeer zijn ALLE politieke partijen, de sportverenigingen en een groot aantal bewoners tegen: wij willen dat onze sportvelden sportvelden blijven!!!!!!!

Wij willen binnen de ring, dichtbij huis kunnen sporten. Dat is niet alleen belangrijk voor volwassenen, maar het is juist heel erg belangrijk voor kinderen dat zij in de buurt naar buiten kunnen om te sporten. Bovendien is het zo dat hoe verder sportvelden uit de buurt zijn, hoe minder de belangstelling voor het sporten is. Kinderen en volwassenen die willen sporten worden, als de sportvelden buiten de ring en/of ver weg liggen, gedwongen met het openbaar vervoer of met de auto naar de sportvelden te gaan. Dat is onhandig en milieuvervuilend.

Het argument dat een treinstation noodzakelijk is voor verbetering van het openbaar vervoer slaat als een ping* op een drumstel. Met het doortrekken van buslijn 67 kun je 8 x per uur binnen 10 minuten op station Muiderpoort of Amstel zijn. Mocht de bouw van een station doorgang vinden, dan zal daar maximaal slechts 2 x per uur een trein stoppen.

En dan: hoe is het in vredesnaam mogelijk dat een wethouder, die helemaal geen wethouder stadsdeel Oost-Watergraafsmeer is, het Stadsdeelbestuur van Oost-Watergraafsmeer kan passeren, door een gebied aan te wijzen als grootstedelijk project????

Wat een waanzin!

Het schijnt dat woensdag 12 mei om 13.00 uur de commissievergadering plaatsvindt. Ben je er ook tegen, ben je ook boos? Maak je mening kenbaar bij pvda@raad.amsterdam.nl, vvd@raad.amsterdam.nl en cda@raad.amsterdam.nl.

Meer informatie is te verkrijgen bij GroenLinks in Oost-Watergraafsmeer.


twee reacties op "Blijf met je poten van onze sportvelden af!"

toinerz
-1-  toinerz:
Hoe dat mogelijk is? Het komt waarschijnlijk door de enorme staat van dienst van Stadig. Hij wordt in Amsterdam door de politiek op handen gedragen. Of dat terecht is kan ik moeilijk beoordelen. Misschien dat hij binnenskamers fantastisch werk verricht, maar daarbuiten zie ik er als jonge woningzoekende niets van terug. Zijn woonbeleid, met bijvoorbeeld het daarbij behorende subsidie beleid en het beleid tegen huisjesmelkers, is in de praktijk wanstaltig.

Maar goed, de plannen voor de sportvelden. Het lijkt inmiddels op een bizar epos. Stadigs grote droom van het Science Park begint een obsessie te worden, vooral nadat zijn plannen al herhaaldelijk waren uitgesteld vanwege een verdwaalde rugstreeppad. (In Nederland vind je hele kolonies, maar in Europa is het dier zeldzaam.)
Stadig is er van overtuigd dat het Science Park slechts toekomst heeft als er een treinstation naast komt te liggen. Dit doet je toch al grote vraagtekens zetten bij de levensvatbaarheid van het hele project. Van ProRail mag er alleen een station komen als er een potentieel 1000 passagiers is. Die is er niet. Een normaal persoon zou dan denken: “Misschien is het station wel inderdaad compleet overbodig.” Maar niet Stadig. Die denkt: “Oh maar dan bouw ik daar toch gewoon 650 woningen!” Het is de omgekeerde wereld.
En wat is nou het meest bizarre detail van dit hele verhaal, en ik woon er om de hoek dus ik kan het weten. Op de locatie van het te bouwen station, kan je letterlijk het Muiderpoort station zien liggen! Het is een kwartiertje lopen! Als de trein optrekt bij het Muiderpoort moet-ie al gelijk beginnen met remmen want anders schiet-ie het Science Park voorbij!
Maar ja zoals ik al aan het begin aangaf: Stadig heeft een dijk van een reputatie. Dan kom je zelfs met de meest zutte plannen weg.
George
-2-  George:
‘Aanstaande woensdag 12 mei gaat wethouder Stadig (PvdA…-zucht) de raadscommissie voorstellen de sportvelden van Middenmeer-Noord aan te wijzen als grootstedelijk project.’

PvdA..-zucht? Is dat hoe je PvdA voortaan uit moet spreken? Heb ik iets gemist en staat dat in het nieuwe manifest? Of mis ik iets?

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.