Home > > Prullenbak

Prullenbak

Afval is Hot.
Zowel op de site van AT5 als op de site van de Gemeente Amsterdam stond de afgelopen week een poll in het teken van afval.
En wat blijkt?

stand per 03 mei 2004
Dat is even schrikken voor iemand zoals ik die is opgevoed met de gedachte dat je NOOIT afval op straat gooit. Zelfs niet als er even geen prullenbak voor handen is.

Mijn naïeviteit over het weggooien van afval op straat had allang verdwenen moeten zijn. Meermalen vind ik na het weekend blikjes en chipszakjes op het achteropje van mijn fiets. En inderdaad – de dichtstbijzijnde prullenbak is met het blote oog niet te ontwaren. Ik weet dat er eentje zit, op zo’n 100 meter afstand, maar het zou geen overbodige luxe zijn om er nog eentje te plaatsen.

Een extra prullenbak aanvragen blijkt in Oud Zuid redelijk eenvoudig te kunnen via Beheer en Beleid Openbare Ruimte (020 – 687 16 87). Ik stel voor dat iedereen die vanaf nu zijn met mayonaise besmeurde patatzak in zijn handen staat zonder een prullenbak in de buurt te zien, dit nummer belt met opgave van precieze locatie. Zo kunnen we niet meer klagen over een tekort aan prullenbakken en ons niet meer verschuilen achter de slechte smoes dat er geen prullenbak in de buurt was.

AT5 draagt haar eigen steentje bij aan de oplossing van dit probleem. Zij organiseert in dit kader het veiligheidsdebat tussen Amsterdammers en burgemeester Cohen, hoofdcomissaris Kuiper en hoofdofficier van justitie De Wit in "De Publieke Arena" op AT5 op zondag 9 mei om 21.00 uur.


Een reactie op "Prullenbak"

maaike
-1-  maaike:
ik ben het totaal mee eens!
extra prullenbakken!
hadugg!!
je laat jezelf toch ook niet slingeren!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.