Home > > Weg brom bij 30 km per uur

Weg brom bij 30 km per uur

In de jaren voorafgaand aan toen ik vertrok naar Afrika hoorde ik op mijn balkon altijd een zachte ruis. Behalve op zondagochtend, dan miste ik haar. Zij had toen de gewoonte om tegen een uur of elf pas op gang te komen.

Nu, vier jaar nadat ik vertrok, is er een brom. Behalve op zondagochtend, dan komt de brom op gang tegen een uur of tien.

Wat veroorzaakte de ruis? Wat veroorzaakt de brom?

Het is de ring. Of beter gezegd, het is het verkeer dat voortraast over de ring. De ene helft van de auto’s raast de ene kant op, de andere helft raast de andere kant op. En samen maken zij de brom. En ze beginnen vroeg: vóór half zeven bromt het al best aardig. Behalve op zondagochtend… ja?

In de loop van de dag lijkt de brom weg. Dat is schijn, de schijn die bedriegt. Want in de loop van de dag ontstaat er in de stad zóveel lawaai dat het alleen maar lijkt alsof de brom weg is.

Die Van der Horst, wethouder van verkeer, vervoer en infrastructuur Amsterdam, is zo gek nog niet. Hij wil een maximumsnelheid invoeren van 30 km/uur. Die man is geniaal.

Of zou ik het gaan missen, die brom? Zoals op zondagochtend?


zeven reacties op "Weg brom bij 30 km per uur"

zeppo
-1-  zeppo:
het worden er steeds meer, dus zelfs bij 30 zal de brom er zijn… bij aanhoudend 50 heb je de kans dat alles stilvalt. Weg brom!
Maike
-2-  Maike:
Ja, potverdrie, die BROM! Ik woon sinds september in de W.g.m. en verwachtte in totale rust te gaan wonen. Tot de eerste avond met een potje bier op mijn balkonnetje…Wat zal de volgende stap zijn? Een BRUL?
stefan kleintjes
-3-  stefan kleintjes:
De BRUL kunnen we voorkomen door de ring gelijk maar te overkappen, om te beginnen bij de zuidas.
Behbuuuuu
-4-  Behbuuuuu:
ga weg man je mocht al zacht ga je nog zachter laten gaan ik vind echt niet normaal die regel moet niet komen
Jochem Floor
-5-  Jochem Floor:
@ Behbuuuuu: Dank voor het hernieuwd onder de aandacht brengen van dit onderwerp.

Ja, inderdaad, weg met die brom. Doet Mark van der Horst hier nog iets aan? Of is het al te zeer verkiezingstijd voor hem? De autovrije zondag deed niet vermoeden dat hij hier veel energie in steekt.

Dus hoe staat het er nu mee, Mark?
Ocatmcsierf
-6-  Ocatmcsierf:
Het is de vraag of deze bromtoon van de ring komt. Ik denk dat het electromagnetische stralingen zijn.Radio of umts of radar, politie?
rudipensionado
-7-  rudipensionado:
Ik hoor soms ook toontjes en dan is het weer tijd voor een vakantie.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.