Home > > Grenzen aan trouwen

Grenzen aan trouwen

In augustus gaan vrienden van me trouwen, de voorbereidingen zijn al in volle gang. De trouwceremonie zal plaatsvinden in het filmmuseum. Stadsdeel Oud West biedt de mogelijkheid om op deze prachtige locatie in het Vondelpark te trouwen. Hierna was het plan om naar het koepeltje te gaan tegenover het blauwe theehuis, voor een aantal andere festiviteiten. Deze plannen gaan echter niet door. Stadsdeel Oud Zuid, waar het koepeltje in ligt, wil niet dat deze Amsterdammers gebruik maken van de locatie. Niet trouwen in Oud Zuid, dan ook niet gebruik maken van het koepeltje, aldus de verantwoordelijke ambtenaar.

Is het niet vreemd dat het onmogelijk is om gebruik te maken van diverse locaties binnen één park? Locaties die enkele honderden meters van elkaar af liggen nota bene!


negen reacties op "Grenzen aan trouwen"

Verbal Jam
-1-  Verbal Jam:
Grenzen binnen Europa vallen weg, maar de stadsdelen stellen ze graag weer voor u in! Uiterst vreemd trouwens dat het Vondelpark blijkbaar onder verschillende stadsdelen valt. Wist ik niet. Moet onmiddellijk veranderen, want daar krijg je dus dit soort bureaucratisch gehannes van.
Kun je bij de verantwoordelijk ambtenaar trouwens even navragen of ik het stokje van een in oud-west gekocht ijsje mag weggooien in een afvalbak in oud-zuid? Of stuit dit eveneens op onoverkomelijke bezwaren van deze regeltjesfetisjist?
Jelmer
-2-  Jelmer:
De ontsmettingsmatten tussen de stadsdelen zijn recentelijk weggehaald… maar bij een eventuele uitbraak van varkenspest worden ze vast weer ingevoerd
Realist
-3-  Realist:
Wat een ongelofelijk arrogante zeikerds zijn die vrienden van jou, zeg! Een typisch geval van ‘je geeft ze een vinger, en ze gaan ervandoor met je hele arm’.

Een huwelijk tussen mensen die nooit tevreden zijn gaat overigens vrijwel altijd ook weer stuk. En als ze in de tussentijd verhuizen naar Oud Zuid, dan mogen ze bij hun scheiding wellicht het koepeltje gebruiken. Komt toch nog alles goed…
Rickert van der Vlies
-4-  Rickert van der Vlies:
Realist, ik geloof niet dat je de strekking van mijn stukje hebt begrepen. Heb je ook nog een mening over waar het werkelijk om gaat?
frans
-5-  frans:
Vermoedelijk heeft Realist de Martelgang die scheiding heet, juist zelf doorlopen.
Realist
-6-  Realist:
@Rickert: de strekking van jouw stukje is volgens mij deze: je vrienden willen trouwen, en vinden dat ze recht hebben om daarbij zowel van het filmmuseum als van het koepeltje gebruik te maken.

Mijn strekking is: wees nou toch !@#%$^ eens blij met wat je krijgt, joch! Het gebruik van het filmmuseum IS GEEN RECHT, maar een cadeautje. En ook het gebruik van het koepeltje is geen recht. Sterker nog: het mogen trouwen in het Vondelpark is al helemaal niet vanzelfsprekend.

@Frans: nee, ik ben niet gescheiden. Ik ben getrouwd met iemand die blij is met alles wat het leven te bieden heeft, en met volle teugen geniet van elke dag.
Corrie
-7-  Corrie:
Hmm ik vind dat er tussen ‘recht hebben op’ en ‘nooit tevreden zijn’ wel een erg groot gebied ligt. De mensen hebben inderdaad geen ‘recht’ om er te trouwen, maar waarom moet de gemeente het ze perse onmogelijk maken? Juist blij zijn met ‘alles wat het leven te bieden heeft’ – zoals een mooi koepeltje op kruipafstand van de trouwlocatie – wordt door zo door bureaucratische onwil onmogelijk.
Verbal Jam
-8-  Verbal Jam:
Kijk, die Corrie heeft het tenminste begrepen!
Rickert van der Vlies
-9-  Rickert van der Vlies:
@Realist, zie je wel, je hebt er echt geen bal van begrepen. Ga nou eens inhoudelijk in op de bureaucratie van de stadsdelen.

Gebruik van het filmmuseum is overigens geen kadootje, je moet er (grof) voor betalen. Je doet nou net alsof het een voorrecht is om gebruik te mogen maken van gemeentelijke- of staddeel voorzieningen. Wat een onzin zeg.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.