Home > > Bezet

Bezet

De laatste dagen is er veel te doen geweest over mensen die vast een plekje op de stoep reserveren om morgen, op Koninginnedag, hun oude troep van zolder te verkopen. Dat mag niet. In mijn stadsdeel, Oud-Zuid, word je onherroepelijk op de bon geslingerd als je betrapt wordt op het markeren van een stukje straat.

Een van de dingen waar men over viel was het gebruik van het woordje Bezet. Dat zou mensen doen denken aan de oorlog. Wat een onzin zeg! De WC is toch ook bezet? Je vraagt op het terras toch ook: “Is deze stoel bezet?” Een klein onderzoekje in eigen kring, onder mensen die de oorlog nog mee hebben gemaakt, wees uit dat het woord bezet geen negatieve associaties oproept. Of althans niet veel negatiever dan ergernis over het wat langer moeten ophouden van de plas.

Een ander bezwaar betrof het afbakenen met tape. De lijm is lastig te verwijderen en het wordt lelijk gevonden. Daar kan ik inkomen. Om die reden heb ik het volgende voorstel: Afbakenen mag, met krijt. De mensen die afgelopen weken speurend over straat hebben gelopen, op zoek naar illegale strepen, gaan volgend jaar weer de straat op. Maar volgend jaar letten ze op de schoonheid en originialiteit van de krijttekeningen. De mooiste winnen een prijs. Veel leuker.


Reageer op "Bezet"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.