Home > > Koninginnedag!

Koninginnedag!

Ik weet niet zeker of ik vandaag overleef.

Als het niet de alcohol is - een liter rum kan dodelijk zijn. Niet zo dodelijk als een fles Whiskey maar de 'White Lion' die ik vorig jaar als enige dronk was nu uitverkocht: ik blijk een trendsetter! - dan is het wel een mogelijke aanslag. Want al dagen gonst het internet van geruchten over een mogelijke aanslag, tijdens Koninginnedag, in Amsterdam, op Centraal en/of Museumplein.

Het klinkt logisch: veel Westerlingen bij elkaar, onoplettende massa's mensen, hoofdstad, stad waar ook nog eens het kapitalisme min of meer is uitgevonden (de Beurs, de VOC)....een ideaal symbool dus.

Ik wil u dan ook graag melden dat het onzin is.

Onzin omdat Amsterdam de grootste moslimstad van Nederland is, en een moslimterrorist hiermee verzekerd is van een grote hoeveelheid moslimdoden. Onzin omdat de AIVD het zo goed doet. Onzin, omdat...

Omdat...

Misschien blijf ik toch maar gewoon in Noord.

Maar beste lezers, doe me een plezier: stel dat er iets gebeurt. Vast niet, maar stel. Laten we dan een ding afspreken: Laten we nu niet weer collectief gaan huilen en jammeren en jeremiëren. Laten we niet weer in een collectief trauma gaan schieten en er al pratend en huilend overheen proberen te komen. Laten we het niet weer laten bij stille tochten en herdenkingen, stilletjes een slachtooferhouding aannemend...

Maar laten we vooral zien dat we ruggegraat hebben: dat wij ons dit feest en onze vrijheden niet af laten pakken. Laten we tonen waarvoor we staan en laten we daar ook voor vechten. Laat ons niet bij de pakken neerzitten, gehoor geven aan het 'Je maintiendrai' en van nu af er alles aan doen om terroristen een allesvernietigende klap toe te dienen!


zes reacties op "Koninginnedag!"

Jos Thijs
-1-  Jos Thijs:
Echt onzin is het dus niet, aanslag of ongeluk ,het is wel gebeurd, en dat het gebeurd geeft toch een schok.
de best beveiligste route in Nederland wordt getroffen.
Haitze Wiersma
-2-  Haitze Wiersma:
Goddank! We zijn voor een ramp bewaard. Dat geldt niet voor de slachtoffers. Zíj betaalden een prijs voor de band Nederland en Oranje (al meer dan 450 jaar!!).
Moge onze God, die deze band al die eeuwen in stand heeft gehouden, tegen alle anti-monarchisme in, in genade omzien naar de slachtoffers en hun families; ons koninklijk huis in het algemeen en koning Beatrix in het bijzonder bewaren sterken.
edjuh
-3-  edjuh:
bizar...geruchten kunnen dus toch waar zijn...
Johan v/d Berghe
-4-  Johan v/d Berghe:
Dat Amsterdam nog steeds aan`t feesten is, is ronduit belachelijk & schandalig !!!
Er zijn 4 doden gevallen !!! Hebben ze daar in A`dam an helemaal geen respect !!!
Arnoud de Jong
Johan, ga jij even aan 250.000 mensen zeggen dat ze de eerste de beste trein naar huis moeten pakken?
das
-6-  das:
twee dingen:
1) er was geen “officieel” feest in amsterdam. Alle feestjes waren allemaal evennementen in de privaten sfeer - dat zou betekenen dat Job Cohen stante pede één of andere verordening de deur uit had moeten doen om als burgermeester ter plekke organisatoren te VERBIEDEN door te gaan. Dat is onzin natuurlijk. Andere steden waren zelf organisator en die zijn er zelf mee opgehouden.

2)Als Job Cohen iedereen naar huis had gestuurd op hetzelfde moment, had hij zelf meer doden veroorzaakt: honderd-duizenden mensen die op maar een paar perronetjes op centraal gepropt worden, honderd-duizenden mensen ineens de ring op terwijl sommigen net een paar biertjes teveel op hebben....

Volkomen begrijpelijk dus dat Cohen deze keuze maakte.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.