Home > > Weg Wegwijzers

Weg Wegwijzers

Het nieuwe WG Plein is klaar. Of, nou, klaar, – af en toe verschijnt er nog een imposante bouwwagen om wat bakstenen plat te stampen of een ronkende heftruck om iets met de bomen te doen.


Het WG Plein is een plein met ingewikkelde hoeken die je over het hoofd ziet als je niet weet hoe je er moet komen. Vooral het Gasthuistheater ligt in een gekke hoek, tussen WG Plein en de M. van Bouwdijk Bastiaansestraat (spel dat maar eens uit!). Ik heb al menigmaal moeten uitleggen aan mensen hoe ze er moesten komen, en nog waren er mobiele telefoons nodig om het laatste stukje te begrijpen. Gelukkig zaten er op alle oude lantaarnpalen bordjes met bewegwijzering.

Záten. Ze zijn weg.

Vorige week kwamen de schilders.

De schilders moesten de lantaarns rondom het plein schilderen in dezelfde kleur als de lantaarns op het plein. Bij het schilderen zaten de bordjes in de weg.

Ooggetuigen zagen hoe de schilders de bordjes eraf haalden en ze achteloos weggooiden! Hoe zij zich niets aantrokken van het nut van de bordjes!

Naast de jarenlange historie die aan de bordjes kleefde, ging meteen de zo noodzakelijke bewegwijzering verloren.

Sindsdien zien wij vanuit ons kantoor diverse dwalende mensen, al dan niet met plattegrond, op zoek naar Het Gasthuis. Er wordt aangebeld om de weg te vragen. Mensen zijn ten einde raad omdat zij te laat komen en er na aanvang geen toegang is. Zij raken in paniek en moeten worden getroost! Het zoeken begint van voorafaan.

Het Gasthuis is inmiddels op de hoogte gesteld.

Gelukkig heeft het theater afgelopen maandag positief advies gekregen van de Raad van Cultuur waardoor ze waarschijnlijk net wat geld hebben voor een nieuw bordje.

Zo loopt dit debakel toch nog met een sisser af.


Een reactie op "Weg Wegwijzers"

Verbal Jam
-1-  Verbal Jam:
In die buurt kunnen ze de straatnaamborden sowieso rond het hele blok leggen. Wat dacht je van Jeltje de Bos Kemperpad? ;-)

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.