Home > > Koninginnedag en de eco-beker

Koninginnedag en de eco-beker

In de spelregels van stadsdeel centrum voor aankomende koninginnedag staat de volgende zin:”Het stadsdeel kan in de te verlenen vergunningen bepalen dat het gebruik van ‘statiegeldbekers’ verplicht is”. Dat lijkt me een prachtig initiatief. Ná koninginnedag is het immers altijd een ontzettende zooi in de stad, voornamelijk veroorzaakt door plastic bekers. Veel mensen zullen gestimuleerd worden de bekers terug te brengen als deze nog geld waard zijn na gebruik. Ieder middel om de afvalberg te verkleinen is welkom.

Maar helaas, ik zag iets over het hoofd. Onder het kopje ‘Nieuws’ staat namelijk dat de invoering van de eco/statiegeld-bekers pas per 1 mei gaat plaatsvinden. Huh? Koninginnedag is toch op 30 april?

Naar aanleiding van de ondernemersbijeenkomst ‘koninginnedag’ op 9 maart 2004 is besloten de eco-bekers pas per 1 mei in te voeren omdat de ondernemers er nog niet klaar voor zouden zijn. Opmerkelijk, want de eco-beker was al in 2000 op de agenda gezet en het was de bedoeling de bekers op koninginnedag 2003 te introduceren.

Volgens mij ligt het echter niet zozeer aan de ondernemers, maar eerder aan het stadsdeel zelf dat de invoering van de statiegeld-beker aankomende Koninginnedag weer is mislukt. Het stadsdeel had veel eerder actie moeten ondernemen om te zorgen dat de benodigde faciliteiten klaar voor gebruik zouden zijn. De horeca in Amsterdan heeft het al moeilijk genoeg met alle tegenstrijdige regels waaraan ze zich moet houden.


Reageer op "Koninginnedag en de eco-beker"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.