Home > > Ex-verslaafde zoekt huis en huisraad

Ex-verslaafde zoekt huis en huisraad

Eén van mijn buurvrouwen (leuk en hip) heeft maanden geleden een (ex-)verslaafde dakloze jongen in huis genomen. Zij heeft zich ontfermd over een gewone Hollandse jongen die verslaafd was en ook nog verslaafd is. Zij deelt haar 55 vierkante meter woonruimte met hem. Die jongen wil ozograag afkicken en een ‘normaal’ leven leiden. Hij wil van de dope af, hij wil van de wiet af, hij wil een huisje. En op termijn wil hij werken. Hij is super gemotiveerd. Ik hield al van de buurvrouw, en verdomd, nu begin ik ook al van hem te houden.

Mateloze bewondering heb ik, voor haar en voor hem. Hij kent de weg in hulpverlenersland, zijnde een (ex-)verslaafde. Zij beroepshalve. Maar nu al acht maanden wordt hun leven bepaald door het maken van afspraken, door het doen van intakes, door het invullen van testen en andere papieren, door het telefoneren met…

In september vorig jaar kwam hij bij haar in huis wonen, voor een maand, of misschien twee, want dan zou hij wel in de opvang kunnen om af te kicken: hij is pas twee weken geleden begonnen aan een dagbehandeling…..

En na een afkickproject is er niks. Dat moet je zelf organiseren. Dus gingen ze zelf op zoek naar woonruimte. Daar zijn instanties voor, en er is ook wel kans dat je een verdiepinkje kan scoren, maar in de eerste plaats duurt het maanden voordat je ingeschreven kan worden. Vervolgens moet je dan als ex-verslaafde enkele maanden lang kunnen aantonen dat je stabiel bent. En dan krijg je op termijn wat aangeboden. Maanden, maanden en nog eens maanden.

Zo ook de uitkering. Vier maanden heeft het geduurd voordat het eerste bedrag overgemaakt werd op haar rekening…

Het wordt hoog tijd dat hij zelfstandig gaat wonen.

Weet je een huis te huur? Geef het door! Of heb je misschien huisraad over? We hebben al een stofzuiger, matras, zwart-wit televiesietje en pannen. Zet je spulletjes dus effe niet bij Koninginnedag op straat, maar geef het aan ons.


vier reacties op "Ex-verslaafde zoekt huis en huisraad"

Thomas
-1-  Thomas:
Na maanden, maanden en nog eens maanden een huisje krijgen? Niet-verslaafden moeten daar jaren, jaren en nog eens jaren op wachten. Niettemin een erg lieve buurvrouw.
Florrie C. Snorring
-2-  Florrie C. Snorring:
ja, ik heb er ook een beetje dubbel gevoel over… als je je netjes aan alle regls houdt, een nette baan hebt, of een uitkering, en alles volgens de officiële regeltjes regelt, dan duurt het jaaaaren voor je legaal een fijn huisje kan betrekken. Maar aan de andere kant gun je het zo’n jongen zo ongelofelijk. Mooi en lief inderdaad van buurvrouw. Prachtig! Ik wou dat ik het kon. Mocht ik binnenkort (vanwege een nieuw te vinden huis ;o) echt waar) wat over hebben, dan hoor je van me.
Incog
-3-  Incog:
Wat zonde zeg, heb net het afgelopen weekend 4 mooie eetkamerstoelen aan straat gezet. Je timing (of misschien mijn timing) is dus net niet goed.
Maar als je een rondje Amsterdam doet op de avond voor de vuilnis komt, kun je een behoorlijke huisraad samenstelling.
jan smit
-4-  jan smit:
wtf das aardig heet die jongen toevallig kenneth klos

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.