Home > > Verwende kakkers zijn we

Verwende kakkers zijn we

90.000 Euro kost het speeltje. En telkens 20.000 euro om deze mobiele en uitschuifbare brug te verwijderen en elders weer op te bouwen.

Ergens op de Prinsengracht werken de mannen hard: de oude brug is gesloopt, de kade en bruggenhoofden zijn vernieuwd. Hoelang gaat het duren? Drie maanden? Of vier à vijf. Schat ik, hooguit. En dan is er een prachtige, nieuwe en tevens ouderwetse brug geslagen.

Zó lang is veels te lang. We kunnen niet vijf maanden omfietsen of omlopen. Dat is een brug te ver. Verwende kakkers zijn we.


41 reacties op "Verwende kakkers zijn we"

frans
-1-  frans:
Je moet ook aan ouden van dagen denken, en aan handicapés.
edwin
-2-  edwin:
Juist ja. En het lijkt een rap verspreidend virus in de stad.
liesbeth
-3-  liesbeth:
Teckel Saar is niet zo blij met de brug,ik zat zondag 4 april vast met mijn rechter voorpoot,de gaatjes in het loopvlak zijn net groot genoeg voor mijn tenen en bovendien is het hele loopvlak vlijmscherp.Het is net een rasp.Mijn baas pakt me de volgende keer op.Ik heb nu al medelijden met diegene die een flinke val maakt.De gemeente gaat een “rode loper”voor ons,de kleine hondjes,aanbrengen.Is dit in het kader van de nota dierenwelzijn?
rekenaar
-4-  rekenaar:
Stel, er bevindt zich gedurende 16 uur per dag gemiddeld 1 persoon op de 10 meter lange brug, en die persoon heeft een loopsnelheid van 2 km/uur. Dat komt neer op 2000/10 * 16 = 3200 personen per dag, oftewel 496000 personen per 5 maanden.

De brug kost 90000 euro, en is vast wel 25 maal te gebruiken. Met de installatiekosten van 20000 euro erbij kost die brug dus 90000 / 25 + 20000 = 23600 euro (per vijf maanden).

Per gebruiker kost die brug dus, volgens deze berekening, 23600 euro / 496000 = 5 eurocent.
ikke
-5-  ikke:
*reactie verwijderd*
Lisa
-6-  Lisa:
Kakkers, Kakkers zijn gewoon geweldig!
hockey polo’s noem maar op!
lacoste, ralph lauren, burberry, scapa sports geweldig gewoon!
tot ziens en een fijn weekend!
Lisa
femke
-7-  femke:
*reactie verwijderd*
anne
-10-  anne:
hihi waarom doet iedereen sow dom over kakkers..? het fiet dat iedereen zich er sow druk over maakt is al dom genoeg..!!ben wie je bent.. en jah ik ben ook een kakker boeiend..!!hebben jullie der nau egt sow last van dat ik merkkleding draag..nau geloof et niet..!!

lisa met jou kan ik praten!!

anne
kakkertjuh #2
-11-  kakkertjuh #2:
kakkers.,. ag het is fijn een kakker te zijn,.,., hockey leuke sport hoor,., wat boeiiut het??
ralph
-12-  ralph:
ach man, iedereen die een hekel aan kakkers heeft is gewoon jaloers omdat ze zelf prutsers zijn
kakkers
-13-  kakkers:
kakkers zijn heel cool dus niet hokey kut lui
Jan P
-14-  Jan P:
Het artikel gaat volgens mij niet over kakkers, maar de reacties wel. En dat komt door de titel. Die is verkeerd gekozen. Verwende nesten was beter geweest. Over het onderwerp zelf heb ik eigenlijk geen mening.
Joshua Giovanni
-15-  Joshua Giovanni:
Ben je een kakker als je merk draagt?
Ikzelf draag alleen grote merken;
D&G Burberry Gucci Louis Vuitton
Etc.
Maakt dat mij een kakker,
Ik ben niet netjes,praat niet met een vage r, en schrijf rap muziek.

Ofwel volgens jullie is zelfs 50 cent kakker

Mensen wat kan je er aan doen als je geld teveel hebt.

Afz. JG of wappie
ro0szju
-16-  ro0szju:
Dit bericht gaat toch helemaal niet over kakkers, dus dan vindt ik het ook niet helemaal gepast dat al die reacties over kakkers gaan in plaats van het eigenlijke onderwerp... Alhoewel de schrijver van het bericht ook een mening over kakkers schijnt te hebben.. zegt hij namelijk niet met het laatste stukje/alinea dat kakkers verwend zijn?? dat vindt ik niet helemaal kloppen, vooroordelen dat zijn het... Ik vindt overigens dat dat hele in hokjes stoppen gedoe gewoon helemaal nergens op slaan.. en alle vooroordelen over kakkers, gabbers, hippies, gothics, skaters enzovoorts vindt ik ook niet kunnen.. maar ik weet niet hoor... volgens mij zijn we gewoon allemaal veel te ingewikkeld, wij mensen, dat we elkaar daardoor verkeerd interpeteren enz. nu zullen een aantal van jullie waarschijnlijk ook weer een uitgesproken mening van mij hebben en eigenlijk... eigenlijk kan me dat dus helemaal niks schelen, want wat er dan ook wordt gezegd we blijven altijd wel onszelf, we kunnen moeilijk onszelf ontlopen dus blijf dan toch gewoon wie je bent... enne als iemand wat over je zegt, zegt dat dan niet meer over diegene zelf dan over jou??
kakker zuigt
-17-  kakker zuigt:
*reactie verwijderd*
Oorspronkelijke reactie verwijderd omdat hij niet voldeed aan de regels voor discussies:
http://www.amsterdamcentraa...
Redactie Amsterdam Centraal
Eric
-18-  Eric:
Ik vind jullie allemaal fokking zukkels, ik weet niet or, maar het is niet stoer om veel geld te hebben, het is gewoon handig, ik bedoel, ik draag ook geen goedkope kleding maar ik loop er niet zo mee te pronken als jullie allemaal met jullie zielige merkjes...hockey bestaat alleen maar uit van die sukkeltjes die overal om huilen en lekkere meiden...., maar die gasten stellen niks voor met hun vage rare taaltje...doe normaal ofzo....mafkezen
Marcel
-19-  Marcel:
Er was eens een brug... En toen waren er een hele hoop domme mensen. Van een brug slaan kun je hier niet spreken. Het enige dat hier wordt geslagen is de plank. En dat is nog mis ook.

Maar ja, ook de mentaal zwakbegaafden hebben recht op vrije meningsuiting. En daar mogen we best trots op zijn.
iiCk t0gh
-20-  iiCk t0gh:
heaaj

wrOm sijn kakkers sO erg dan ?
iCk vind nix negatiefs Om kakker te Sijn hOr ..
maar iiCk wil wel eens wete waarOm sOmmigen het so erg vinde
lieke
-21-  lieke:
ik vind dat ze ook aan arme mensen moeten denken die in de kou of hongersnood zitten
Roel
-22-  Roel:
haat kakkers
-23-  :
*reactie verwijderd*
dtrbh
-24-  dtrbh:
grgrgr rg grgrgr rrgr
-25-  :
Ik gooi even olie op het off-topic vuur:

ik ben geboren als een white trash working class mothafuckah - ik ben er trots op dat ik genoeg ga verdienen om van mijn kinderen kakkers te maken. Iedereen die zegt een hekel te hebben aan kakkers, is gewoon arm en te lui om eraan te werken om beter te worden.

DISCLAIMER:
wederom die ondergewaardeerde stijlvorm die ironie heet.

En kunnen we nu weer on-topic? Over hoe de gemeente met onze belastingcenten smijt omdat wij zelf te lui zijn om een ommetje te maken? Stefan raakt hier een erg mooi en erg tragisch dilemma, ik zou het fijn vinden als ook het puberend jongvolk daar eens haar licht over zou laten schijnen.
Mojdeh
-26-  Mojdeh:
Ik heb ook ralph lauren en burberry en marco polo en mc gregor so what?? Jeetje, kan ik er wat aan doen dat ik kakker ben.. en weetje ben er nog trot op ook!

En ja ik heb een paard en ik doe ook aan hockey?
me paard heeft ook allemaal scapa spullen..!! haha so what?
Dr.D
-27-  Dr.D:
Nu nog even je school afmaken...
Babs
-28-  Babs:
Kakker is te hip!
me!
-29-  me!:
Verwende kakkers zijn we
90.000 Euro kost het speeltje. En telkens 20.000 euro om deze mobiele en uitschuifbare brug te verwijderen en elders weer op te bouwen.

recatie: Nou geef ons dan niet op de schuuld.. maar dei FCKING regering ! die doen het toch zo goed?? ze weten het tog zo goed !?? ,,
Fokdieshit
-30-  Fokdieshit:
HAHAHAH arme kakkertjes echt zielig dat jullie je aangesproken voelen :P en serieus da weif daarbove moet echt leren typen nau = nou sow = zo. Zo van wil wel maar kan niet hahaha trieste gevalletjes
Arnoud de Jong
Ik stel voor om een deel van onze ontwikkelingshulp aan taallessen te besteden.
Hoewel die aan de mensen in de échte ontwikkelingslanden waarschijnlijk toch beter besteed is.
Guus Rombouts
-32-  Guus Rombouts:
@Liesbeth
Wat kan jouw tekkel Saar goed schrijven. Beroert ze het tekstklavier met haar staart?

@Anne
@drtbh
@Fokdieshit
@iiCk t0gh:
Kunnen jullie je postings ondertitelen? Op deze manier zijn ze niet te volgen, dus nòg waardelozer als ze vermoedelijk al zijn.

@iiCk t0gh e.a.
Integenstelling tot hetgeen de kopregel doet vermoeden gaat dit item niet over kakkers, ook niet over merknamen op kleding noch of hockey een al dan niet boeiende sport is, dit item gaat over het juiste gebruik, de juiste plaats, van noodbruggen. Wie meent daarover een -zinnige- mening te hebben wordt uitgenodigd onderstaand te reageren. Velen met mij zijn zéér benieuwd..!
Jan Stender
-33-  Jan Stender:
Sommige schrijvers hier,spelen met hun Caps Lock
Storm
-34-  Storm:
Wordt die noodbrug eigenlijk nog steeds gebruikt?
mischa
-35-  mischa:
Ja, de noodbrug wordt nog steeds gebruikt, alleen zijn er op dit moment geen bruggen die eruit liggen. Zal wel ergens in een opslag liggen. Je kunt je alleen afvragen of die brug nu wel zo noodzakelijk was. Eenmalig gebruik is wel kostbaar. Of het geld voor het oprapen ligt!
RudiPensionado
-36-  RudiPensionado:
Stefan,
Om welke redenen bestaat er bezwaar tegen een stukje omfietsen? Dat schrijf je helaas niet.
Volgens mij ben je dat verplicht of rij je net als zoveel andere wegmisbruikers tegen het verkeer in?
Jan Stender
-37-  Jan Stender:
21 januari gaat een deel van de voetgangersbrug bij het Oosterdok eruit,omdat dan de verplaatsing van de Amstel Botel gaat plaats vinden
Hier komt dus geen noodbrug
Als de hele operatie voorbij is,wordt het brugdeel gewoon weer terug gehangen
joost
-38-  joost:
begindatum 5 april 2004 19:22 uur
laatste post (voor mij dan he ;) )
26 december 2007 10:49 uur

wauw er is dus iets vna 3 bijna 4 jaar over kakkers gepraat ^^ whahaha
hockeytutje
-39-  hockeytutje:
ikben een hockeytutje
Bart
-40-  Bart:
@ hockeytutje: dat zegt je naam al...
re-rekenaar
-41-  re-rekenaar:
ik weet niet over welke brug dit topic gaat, maar de berekening van “rekenaar” is niet correct:
“gedurende 16 uur per dag gemiddeld 1 persoon”, even later staat er: "2000/10 * 16 = 3200 personen per dag" 3200 personen per dag is toch niet haalbaar als er 1 persoon per 16 uur over de brug gaat, en een dag 24 uur heeft. 24/16 is dus 1,5 persoon per dag en niet 3200, ik weet niet of ik nu fout zit te denken of dat de rekenaar een fout heeft gemaakt, maar als de politiek zo zou rekenen met de begroting zouden we er allemaal behoorlijk beroert aan toe zijn. Want dan lopen de mensen er niet voor 5 cent overheen...

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.