Home > > Ik date

Ik date

In de tijd dat de binnenstad van Amsterdam vorm kreeg, verplaatste het volk zich te voet terwijl de gegoede burgerij paard en wagen nam. De stad groeide door en puilt – anno 21ste eeuw – uit. Ergens in die groei deed de auto z'n intrede. En daar is Amsterdam niet op gebouwd, getuige de parkeerproblemen en opstoppingen. Ook van latere vinding, maar wel passend in het stadsbeeld, is de fiets. Neemt weinig ruimte in, stinkt niet, veroorzaakt geen ongelukken, kent geen wachtrijen voor parkeervergunning, kan zo ongeveer overal moeiteloos komen en gestald worden.

Toch, ik geef het toe: de Billy van Ikea past niet onder je snelbinders. Oma van negentig zit niet meer zo gemakkelijk op de bagagedrager en er zijn plekken in Nederland waar zelfs het openbaar vervoer niet komt. Dus zetten veel Amsterdammers een auto voor de deur. Voor 'die momenten'. En maken ze vooral zichzelf wijs dat zíj die auto echt nodig hebben.

Ik beken: ik kan heel soms ook niet zonder. Sinds kort heb ik daar wat opgevonden.

Ik date! Het is een gehoorzame jongen, niet zo groot en vuurrood. Kan de goedkeuring van mijn ouders verdragen. Wacht altijd op de hoek op mij. Brengt me waar ik wil. Heeft hij geen tijd, dan neem ik z'n broertje en ben ik in een andere stad, dan wil z'n neef me zelfs opvangen. Al heb ik dat laatste nog niet geprobeerd. Echt charmant is hij niet: bij de Gamma laat hij me zelf de zware planken sjouwen. Ondertussen zijn de buren stilletjes jaloers en reageren heel kinderachtig. Ben ik net met hem weg, dan zetten zij snel hun auto op mijn gereserveerde plek.

Mijn date is van blik.


vier reacties op "Ik date"

edwin
-1-  edwin:
Je koopt bij Ikea.
Oma leeft nog.
En je bent op zoek
naar de perfecte man?
Boris
-2-  Boris:
Dit ruikt naar reclame. Het lijkt me dat deze site niet bedoeld is als reclamezuil…
lijn
-3-  lijn:
@Boris: Het komt op mij helemaal niet over als reclame. Autodaten in een stad die toch al uitpuilt van de auto’s is gewoon een goede optie.

Als dit reclame is, zijn foto’s van Thomas van de Melkweg of De Otter dan ook reclame?
Rik van der Helm
-4-  Rik van der Helm:
Ik date ook met dat rode autotje van die groene firma. Zeer aangenaam. Overigens is er naast de groene firma in Amsterdam zeker één andere auto-date, namelijke auto-date van Diks.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.