Home > > Y-mere

Y-mere

Via de welbekende Woningloterij ben ook ik al twee jaar lang iedere twee weken woest aan het gokken op een beter en groter huis. Ik zal u de resultaten na 10 jaar inschrijftijd besparen maar ik ben in elk geval nog niet verhuisd.

Tijdens een van mijn huizenjachten op de site viel mijn oog op een knipperende Y-mere-Banner. Nooit te beroerd iets nieuws te proberen klikte ik de banner aan en werd ik gelijk enthousiast over de openingszin:

Zoekt u een nieuwbouw-of gerenoveerde woning?

Ja! Zoek ik!

Vervolgens kwam er nieuws over de huurprijzen, de lokaties en de afwijkende toewijzingsprocedure.

Dit keer werd er namelijk uitgegaan van MIJN woonwensen en dan keken ZIJ of ze iets voor me hadden. Of daar kwam het zo’n beetje op neer. Het ging in eerste instantie om mijn woonstijl en dan daarna pas om mijn inkomen, gezinsgrootte en inschrijfduur.

Jottem. Ik heb de hele vragenlijst doorgeworsteld en overal mijn woonwensen kenbaar gemaakt. Niet midden in de stad maar ook niet in een wijk met alleen gezinnen, zoveel mogelijk groen maar op fietsafstand van het centrum en het liefst een atelierwoning. Jawel, als ze vragen om mijn woonwensen, dan krijgen ze die.

Redelijk verbijsterd keek ik van de week naar de grote Ymere-brochure die even daarvoor in mijn bus was gevallen. Een mooie prospectus met tekeningen en foto’s en prijslijsten en een heus differentiatieschema, wat dat ook moge zijn. De begeleidende brief meldde dat ik volgens de vragenlijst wilde wonen in een groot stedelijk gebied en dat ze daaom de Borneokop voor me in de aanbieding hadden.

KOOP-huizen welteverstaan. En dan ook nog eens in een prijsklasse waar ik alleen maar van kan dromen. Ik heb de Ymere-site er nog eens op nageslagen maar ik zie nergens iets vermeld over koophuizen. Via de banner op Woningnet gaar het over HUURprijzen. Het lijkt er op dat projectontwikkelaars de weg naar woningnet hebben gevonden om hun projecten aan de man te brengen. Op z’n minst onaardig te noemen. Als ik namelijk voldoende geld had om een huis op de Borneokop te kopen, had ik op woningnet helemaal niets te zoeken.


twee reacties op "Y-mere"

nrc
-1-  nrc:
Het zogenaamde ‘wonen naar woonstijl’ project zorgde eerder al voor grote opschudding toen bleek dat Ymere dergelijke, reeds bestaande en goed lopende projecten in de sociale woningbouw probeert af te schaffen. Voor meer informatie, zie: http://nrc.objectis.net
Simon
-2-  Simon:
Toen ik wat zat rond te kijken op de site van Ymere, zag ik diezelfde banner. Ook de vragen ingevuld, eens kijken wat er uit komt. En ja hoor een paar maanden later ook een brief: Borneokop. Hetzelfde verhaal dus als de schrijver van dit stuk.
Ymere heeft blijkbaar niet door dat keuze niet alleen te maken heeft met woonstijl, maar ook in sterke mate afhankelijk is van hoeveel geld je hebt!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.