Home > > AT5 moet blijven

AT5 moet blijven

Chello, A2000, UPC. Hoe we de kabelaar van de regio Amsterdam ook noemen, het staat garant voor gezeik. Genoeg van het arrogante UPC overwoog ik over te stappen op Digitenne. Jammer genoeg bieden zij niet de buitenlandse publieke zenders én geen AT5. Geen alternatief dus. Ik ben te gehecht aan mijn dagelijkse portie AT5.

AT5 dreigt al sinds langere tijd van de TV te verdwijnen. Zware financiële problemen teisteren de Amsterdamse zender sinds de gemeente de subsidie afbouwt. Gemeente Amsterdam verlangt samen met provincie Noord-Holland van AT5 dat ze gaan samenwerken met RTV Noord-Holland. Een gedwongen huwelijk tussen twee partners die inhoudelijk veel van elkaar verschillen en vooral ook niet samen willen. Bij voorbaat gedoemd te mislukken.

Al dat gedoe en gesteggel met RTV Noord-Holland. Ik wil helemaal geen RTV Noord-Holland en ik wil al helemaal niet weten wat er voor klein leed in de rest van Noord-Holland afspeelt. RTV Noord-Holland. Ik vind het helemaal niets. Het amateurisme straalt eraf. Zoals zij het nieuws voorlezen, mijn spreekwoordelijke neefje van zes die net leert lezen, doet dat minder hakkelig. Daarnaast, nieuws over het Vondelpark interesseert me wel, een plantsoen in een Noord-Hollands dorpje kan me niet echt boeien. Noem het randstedelijke arrogantie of gewoon het journalistieke principe dat hoe dichterbij iets gebeurt, hoe interessanter het voor de kijker is.

Ik wil AT5. Voor het Nederlandse nieuws heb ik de Nederlandse publieke zenders, voor het Amsterdamse nieuws kijk ik AT5. Zij weten het nieuws met smaak te brengen. Wist je dat AT5 ons eigen wekelijks 'gesprek met de minister-president' heeft? Elke donderdagavond gaat Job Cohen in op actuele gebeurtenissen in de stad. Oh en dan de dame van het verkeer. Zoals zij vertelt waar deze week een wegomlegging is, dan is omfietsen opeens niet meer ergerniswekkend.

Hannah Belliot, wethouder van cultuur, wil ook dat AT5 blijft en heeft nu iets nieuws bedacht. De komende jaren gaan we fors meer betalen voor ons kabelabonnement. De gemeenteraad van Amsterdam heeft hier toestemming voor gegeven en krijgt hiervoor in ruil miljoenen euro's van UPC. Belliot zegt met dat geld AT5 langer te kunnen subsidiëren. Een rare gang van zaken. De krantenbezorgers krijgen toch ook geen subsidie zodat het noodlijdende Parool kan blijven voortbestaan? UPC moet zorgen voor het netwerk waarover we AT5 kunnen ontvangen. De gemeente - zolang ze het niet zelfstandig kunnen redden – dat AT5 kan uitzenden.

AT5 moet blijven. Ook als de gemeente de subsidiekraan helemaal dichtdraait. En dat moet toch mogelijk zijn zonder dat we UPC extra gaan betalen? BNN wist ook in korte tijd 50.000 leden binnen te halen. Als we allemaal 5 euro doneren aan AT5 en dat de komende jaren ook blijven doen, dan is AT5 van de ondergang gered. Direct aan AT5 dus, niet via de zogenaamde subsidies van Belliot want dan weet je nooit wat er met je geld gebeurt en is AT5 volgend jaar alsnog failliet.

Hopelijk besluit Digitenne snel om AT5 in hun pakket op te nemen, zodat we eindelijk een alternatief hebben voor het arrogante UPC.

ouder:
Kutmarokkaan
nieuwer:
Y-mere

22 reacties op "AT5 moet blijven"

Rickert van der Vlies
-1-  Rickert van der Vlies:
Ik wilde ook overstappen op Digitenne. OM precies dezelfde reden zit ik ook nog steeds vast aan UPC.
Merel Roze
-2-  Merel Roze:
Hoera voor AT5!!
Ik kan niet zonder (ook niet zonder hun teletekst).
Wieland
-3-  Wieland:
Hear, hear!

In dit licht is het trouwens wel jammer dat de stadsprovincie destijds niet door is gegaan. Ik was (en ben) fel tegen dat plan, maar als het was doorgegaan hadden we nu een eigen “provinciezender” AT5 gehad, en kregen we niet prime time met het laatste nieuws uit Den Oever en Alkmaar op het scherm.
Elisabeth
-4-  Elisabeth:
De dame van het verkeer heeft dan ook de toneelschool gedaan en psychologie gestudeeerd…..
Rickert van der Vlies
-5-  Rickert van der Vlies:
De dame van het verkeer heeft hele grote handen ;-)
charlotte Riem Vis
-6-  charlotte Riem Vis:
Prima idee. Misschien moet AT5 de Stichting Vrienden van AT5 oprichten en een rekening openen. Als gemeenteraadslid van de PvdA met lokale media in mijn portefeuille zal ik het voorstel bij wethouder Belliot lanceren.
Voor de duidelijkheid: de gemeenteraad heeft niets besloten rondom UPC. De overeenkomst die nu door de wethouder en UPC is ondertekend wordt op 1 april in de Raadscommissie Cultuur besproken. Dan zullen de verschillende fracties hun standpunt over het College-voorstel innemen. Ook de toekomst van AT5 zal aan de orde komen en, vast vooruitlopend op het standpunt van de PvdA, is mijn inzet als woordvoerder om alle zeilen bij te zetten om te kijken op welke wijze we AT5 voor de Amsterdammer kunnen behouden.
Nog één ding: in mei 2005 loopt het contract tussen UPC en de gemeente af. Dan is er pas de mogelijkheid voor AT5 om via Digitenne in beeld te komen.
Elisabeth
-7-  Elisabeth:
De borstkas en buik van de dame van het verkeer zie je altijd heel erg uitzetten…
Rickert van der Vlies
-8-  Rickert van der Vlies:
Elisabeth, dat was ons thuis ook al opgevallen bij de dame van het verkeer .
T!
-9-  T!:
Echter heeft de dame van het verkeer een promotie gekregen, soms doet ze tegenwoordig het nieuws! de aanhoudster wint zullen we maar zeggen
Philip
-10-  Philip:
Eigenlijk zou at5 ook alles over het internet moeten uitzenden, ben je ook van UPC af (en kan je at5 ook live in den vreemde volgen, groot gemis) Nog ff over RTV NH: Lang geleden, jaren 80, had je Radio Stad, een van de eerste lokale zenders met een licht anarchistische instelling. Hun verslaggeving van de kroningsrellen van 1980 was berucht. Die moesten ook verplicht fuseren met iets noordhollands, en sedertdien is dat het dodelijk saaie en brave Radio NoordHolland. ik kan me voorstellen dat het met AT5 ook op zo’n manier af zou lopen na een fusie…
Evert
-11-  Evert:
Al woon ik in een ''dorpje' in Noord Holland, ik blijf
Amsterdammer en vindt AT5 geweldig. De kabelaar hier
geeft AT5 pas sinds februari 2004 (!!) door en ik kan
deze zender niet missen. Ik voel me thuis. Dat de techniek
van de kabelaar me af en toe in de steek laat (geen
teletekst, stilstaand of bevroren beeld) laat ik maar
in het midden. Heb ik AT5, dan voel ik me ''thuis''.
Nu wil ik tzt een schotel. Daar zou AT5 dan ook maar
op moeten, weet heel Nederland en Europa tenminste ook
hoe het in de stad waar ik trots op ben, toegaat.
daniel s
-12-  daniel s:
Lidewij Hendricks (de dame van het verkeer) ik wil je...
JL
-13-  JL:
Het college van B&W heeft ondertussen al besloten om AT5 geen cent meer te geven en het te verkopen aan UPC :-(
Dr.D
-14-  Dr.D:
RTVNH brengt practisch hetzelfde nieuws maar uitgebreider.
De overlap is zo groot dat AT5 slechts een zichzelf herhalend nieuwsblokje is.
Met eigen items zoals een dagenlange opengebroken
stukje straat.
Terwijl de kennis over Amsterdam ontbreekt.
Je favoriete plekje bijvoorbeeld.
Mensje van Keulen (niet te verwarren met Yvonne Keuls)
die het Zuiderkerksplein als favoriete plekje heeft.
D0H!
Die bestaat niet. Zuiderkerkhof wel.
Deze week Ter Plaatse.
Een ander voorbeeld.
Overval met inbraak in de verzekeringstraat.
Bestaat niet!!!
Het was de Zekeringstraat op Sloterdijk!!!

De lokale omroepen zitten nog steeds op het niveau
van de muzikale fruitmand dus eerst beter je huiswerk doen voordat je het naar buiten brengt.
Dit is geen open sollicitatie want op de sites zoekt men uitsluitend stagieres...
Dr.D
-15-  Dr.D:
En dan nog de filmbesprekingen van AT5.
Die gedaan worden door een mannetje van Pathé.

Het zijn clubjes geworden.
Springplankjes voor het echte werk bij de Mol of vander Ende.
Marcel
-16-  Marcel:
Dr D slaat de plank finaal mis. Ter Plaatse is een programma van TV Noord-Holland. En het filmprogramma wordt op alle regionale zenders uitgezonden. Dat is niet van AT5. U beschuldigt AT5 aan een gebrek aan feitenkennis, maar met uzelf is het niet veel beter gesteld.

En u heeft toch een persoonlijk weblog? Kunt u daar niet uw oervervelende mijmeringen kwijt?
Marcel
-17-  Marcel:
(aan=van)
JL
-18-  JL:
U bedoelt Filmspot, Dr. D. Dat wordt al ongeveer 1,5 jaar niet meer op AT5 uitgezonden. Wél op TVNH. Volgens mij is de discussie: moet je als lokale overheid een lokale zender willen financieren?
Dr.D
-19-  Dr.D:
Spreek toch duidelijk over een overlap.

En @ Marcel die zich verveelt.
Het favoplekje is wel degelijk AT5
Nat als dat gesukkel met de buren...
Dr.D
-20-  Dr.D:
E=A
Verhipt!
Zie de dubbeling!
http://amsterdamcentraal.at...
hoier
-21-  hoier:
arrogante teef rtvnh is stukken beter
-22-  :
nah ja Hoier, dat je het oneens bent met Marije is toch niet gelijk een reden om haar uit te schelden?

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.