Home > > Kutmarokkaan

Kutmarokkaan

Wat een kutmarokkaan was dat zeg! De onbekende die mij vanmiddag hielp met mijn lege accu. Wat ontzettend lullig van hem om zijn auto te keren. Schandalig dat hij zijn startkabels pakte. Wat ranzig om 5 minuten te wachten tot mijn accu vol genoeg was om te starten. Echt een klotestreek van hem.


61 reacties op Kutmarokkaan

Grendel
-1-  Grendel:
Komt zeker omdat je een lekker kippetje bent.

Geintje,

Leuk stukje.

Mo UTK-Marokkaan
eva
-2-  eva:
Een aardig medemens
Laatst fietste ik, met een overladen plastic boodschappentas, langs een (Goudse) gracht. De tas kon al dat gewicht niet aan, scheurde en al mijn pakjes lagen over straat. Een auto, die achter me reed, stopte. Er stapte een Marokaanse jongen uit, die me hielp om de pakjes te verzamelen.
Zo vanzelfsprekend, toch?
Edwinek
-3-  Edwinek:
Schandalig, het zou verboden moeten worden!
Thomas Schlijper
-4-  Thomas Schlijper:
Als je bedenkt dat nieuws meestal gaat over uitzonderingen op de normale gang van zaken dan is dit een nogal beledigend stukje.
Wat nog leuker is dan – als kaaskop – hulp krijgen van een Marokkaan, is hulp vragen. De tijd of een straat vragen levert een aangenaam verraste blik op waaruit blijkt hoe zelden ze voor vol worden aangezien. Da’s best pijnlijk.
Verbal Jam
-5-  Verbal Jam:
Ik heb laatst de auto van een Marokkaanse vrouw aangeduwd. Dáár hoor je nou nooit wat over!
lijn
-6-  lijn:
@Thomas: ik vroeg het ook. Ik vraag me trouwens af hoevel kaaskoppen op een doordeweekse dag tegen etenstijd tien minuten voor je vrijmaken.
Rickert van der Vlies
-7-  Rickert van der Vlies:
Had je het stukje ook geschreven als een autochtoon je geholpen had? Ik snap niet zo goed waarom de nationaliteit van de man er toe doet en wat je met het stukje bedoeld?
siebe
-8-  siebe:
Beste Rickert: zo is ‘t natuurlijk noooooit goed…
Berber
-9-  Berber:
Wat een stom stukje zeg. Punt 1 doet de nationaliteit er niets toe dus als je zo begaan bent met de “kutmarokkanen”, waarom gooi je dit er dan in? Om aan te geven dat Marokkanen zo “kut” nog niet zijn? Aan de andere kant is dit weer van dat vreselijke linkse intelectuele gewauwel: “zie je wel dat Marokkanen ook aardig kunnen zijn? Ik heb het nu zelf ondervonden”. Bah.
Dave,
-10-  Dave, "kaaskop" en gnawa-liefhebber:
Het stukje is m.i. niet in de eerste plaats bedoeld om het voorval te melden, maar leest vooral als kritiek op de manier waarom er over Marokkanen wordt geouwehoerd.
Jorrit
-11-  Jorrit:
Dat vind ik dan weer jammer. Vertel gwoon je leuke ervaring en hang niet de moraalridder uit. Die marokkaan is voor jou een antropologisch object en dat lijkt mij best kut.
zeppo
-12-  zeppo:
Zie je wel, het zijn ook altijd dezelfde he.
Tien minuten, schandalig, zeker weer zo’n oude opel kadet.
Nina
-13-  Nina:
Inderdaad: de moraalridder. Met dit stukje impliceer je dat het hele Marokkanenprobleem overschat wordt en dat er “heus ook nog wel goeie Marokkanen bestaan hoor!!” Hou toch op met dat soort links “intellectueel” geleuter. NATUURLIJK zijn er OK-Marokkanen. Dat hoef je niet eens te vermelden. Ga eens tussen de Marokkaanse bendes lopen in Osdorp, ns kijken of je ze dan nog zo aardig vindt. Wat wil je nou zeggen met dit stukje? Dat wij Nederlanders niet zo gemeen en racistisch moeten doen met zn allen? Blijf lekker in je ivoren toren de problemen ontkennen en de linkse moraalridder uithangen tegen al die nare racisten (want dat bedoel je toch?) en steek je koppie nog ns een meter dieper in t zand.
Alex
-14-  Alex:
Lieve Nina, volgens mij Cathelijne gewoon eens wat tegengas geven. Als ik jouw methode even mag hanteren: het enige dat dat zwart/wit denkende rechts klapvee kan doen is overal op kankeren en problemen groter maken dan ze al zijn, omdat ooit is gebleken dat problemen werden gebagetelliseerd door de linkse kerk. Fijn he, ongenuanceerd dingen brullen?
edwin
-15-  edwin:
Je hebt diverse soorten mensen. Dus ook kutmensen waarbij het er geen kont toe doet waar zij vandaan komen / geboren zijn.
Plemp heel Osdorp vol met ‘kansloze’ autochtone Amsterdammers en je krijgt soortgelijke problemen.
Nina
-16-  Nina:
@Edwin: en waarom wordt er dan zo gemekkerd over het leven tussen 2 culturen? Dat zou namelijk de oorzaak zijn van alle problemen. De arme zieltjes weten niet meer waar ze aan toe zijn, met de strenge regels thuis en het Sodom en Gomorra op straat. Dat zal dan toch niet de oorzaak zijn, als jij de vergelijking trekt met “kansloze” NL-ers. trouwens, wist je nog niet dat er, vroeger zeker, heel veel wijken waren met alleen maar autochtone kansloze Nederlanders? Maar dat dit soort problemen toch echt vnl. bepaalde groepen allochtonen betreft?
@Alex: ik begrijp niet helemaal waar je heen wilt met die linkse kerk, maar ben met je eens dat de problemen worden opgeblazen, vooral door de media. Desalniettemin vind ik dit geneuzel over een oh zo aardige “KutMarokkaan” gewoon kant noch wal raken, omdat C. daarmee aangeeft dat degene die de problemen onder ogen ziet, alle Marokkanen over 1 kam scheert. En dan hoeft natuurlijk helemaal niet het geval te zijn. Je kunt de problemen met Marokkanen onderkennen maar daarnaast een Marokkaan tot je beste vriend rekenen. Dat een Marokkaan haar met haar auto helpt is heel fijn, maar zegt dat dan iets over de problematiek die WEL DEGELIJK bestaat? Nee, en daarom slaat het stukje nergens op.
Alex
-17-  Alex:
Nina, ik bedoelde te zeggen dat ikzelf, persoonlijk, niet zo snel de conclusie wil trekken dat de auteur van het artikel de problemen niet onder ogen ziet/wil zien. Ik denk eerder dat ze, juist door al die media crap, ook eens eventjes een positief berichtje wilt plaatsen. Maar ik kan ernaast zitten.
Nina
-18-  Nina:
Zou kunnen. Maar omdat ze het heeft over de “Kutmarokkaan” betwijfel ik dat enigszins. Daarmee geeft ze namelijk een statement. Anyway, mijn point is duidelijk volgens mij…
lijn
-19-  lijn:
Tsja, ik was er even niet, en val nu midden in een discussie die ik zelf ontketend heb.
@Nina: we zijn het geloof ik niet oneens.
Natuurlijk zijn er problemen, en daar wil ik “mijn kop niet voor in het zand steken.” Maar het “statement” kutmarokkaan begint me zolangzamerhand danig de keel uit te hangen: het wordt een soort eentonige mantra die te pas en te onpas de kop opsteekt. Natuurlijk slaat het nergens op om apart te vermelden dat ik geholpen ben door een marsmannetje met gele tentakels, oh nee, een Marokkaan. Maar dat was nou juist mijn hele punt. Het feit dat veel mensen (waaronder zelfs collegaschrijvers hier op Amsterdam Centraal) zich geroepen voelen mij daar nog eens op te wijzen, onderstreept dat nog eens.
Nina
-20-  Nina:
Gelukkig een reactie van de schrijfster zelf. Die maakt een hoop duidelijk. Je stukje heeft in ieder geval een heftige discussie ontketend dus je hebt t toch zo slecht nog niet gedaan..;-)
Alex
-21-  Alex:
Mjah.. ik woon zelf in Nijmegen. Zoveelste criminele stad van Nederland. Kom in allerlei buurten, maar de mensen die me het meeste schrik aanjagen zijn het hanggroeptuig. En die bestaan uit allerlei kleurtjes en geen enkel kleurtje voert de boventoon. Het enige ding waarmee je ze over 1 kam kan scheren is attitude+kleding+situatie. Side-track: ik begrijp de auteur van dit stukje wel geloof ik. Ik ga zelf regelmatig wat bij een Turk/Marokkaan halen. Heerlijk voedsel en aardige man die de bestellingen opneemt en klaarmaakt. Maar hij heeft ook hulpjes, die bestellingen rondbezorgen. En steeds als ze me zien groeten ze me openhartig en vriendelijk. Hele open houding hebben die knullen. En ik verbaas me daar over. “What the fuck, een aardige Marokkaan/Turk? Coole shit!” Wat wil ik hiermee aangeven? Nou, dat al die negatieve shit over M/T’en me blijkbaar zo beinvloed heeft dat ik met verbazing en waardering de zogenaamde ‘goeie Turken/Marokkanen’ bezie. Dat is natuurlijk crap! Laat Marokkanen/Turken/whatever als groep gewoon lekker buiten beschouwing als het gaat om allochtonen die niet lief zijn. Stel nou dat 10% van de ‘Nederlanders’ aso’s zijn en stel nou dat 60% van de ‘Marokkanen’ aso’s zijn. Dat zijn grote getallen, maar stel dat. Is het dan redelijk om 40% van de ‘goede’ Marokkanen met shit te overladen of kunnen we beter de foute lui (ongeacht komaf, etc) aanpakken? Let wel: ik ben er niet tegen om te zeggen “96% van de Marokkanen” is kut, maar er wel tegen door houding/uitspraken/etc de goeie mensen te verketteren, wat hun komaf dan ook is.
edwin
-22-  edwin:
Nina kan jij genuanceerd denken?
Zeker zijn de oorzaken die jij noemt
belangrijk. Die potentieren de
problemen!
We zijn alle mensen. Reageren, evolueren,
concentreren, leren, bewegen, ademen alle
op dezelfde manier.
Nina
-23-  Nina:
En kan jij genuanceerd schrijven, Edwin?
“potentieren”?
“We zijn alle mensen”?

Oh ja, en we reageren en leren echt niet allemaal op dezelfde manier. Beetje ongenuanceerd om dat zo te stellen.
edwin
-24-  edwin:
Genuanceerd denken is breed denken.
Mensen leren misschien verschillend,
maar ze leren! Als ze er tenminste
de tijd voor nemen..
Denken doe voornamelijk met je hart.
En in vele harten leeft angst.
God
-25-  God:
Jullie lullen maar wat.
Redactie Amsterdam Centraal
-26-  Redactie Amsterdam Centraal:
Laatste commentaar is verwijderd wegens beledigend taalgebruik
Theo
-27-  Theo:
Een verkrachter is meestal een man. Slachtoffer meestal een vrouw.
Toch scheren de vrouwen niet alle mannen over één kam.
Ik denk/hoop in te grijpen bij een verkrachtingspoging.

Mijn nichtje is verkracht door een marokkaanse jongen.
Ik heb mezelf het Oude Noorden in Rotterdam laten uitpesten door een marokkaanse groep.
Deze zomer is op het strand de tas van mijn zoon gestolen door een Marokaanse groep.

Ik hoop dat de goede Marokkanen ingrijpen.
Serwa
-28-  Serwa:
Het is anders wel WEER een kutmarokkaan die een vuile gore moord heeft begaan.
mohammed de homofiel
-29-  mohammed de homofiel:
Hoe zou de term kut marokkaan toch zijn onstaan?
Geen idee hoor.
Heerlijk zoals ze onze vrijheid vermoorden.
Onze zwembaden kort en klein slaan.
Onze vrouwen verkrachten.
Onze leraren doodschieten.
Onze HELDEN op straat afslachten.
Feest vieren bij iedere aanslag op het vrije Westen.

KUT marokkanen.
Een pleonasme.

De islam is voor onze Westerse maatschappij, wat kanker is voor ons lichaam.
Lena
-30-  Lena:
Mens zijn. Respect hebben voor elkaar. Voor het leven. Een ander niet schaden. Laten we zoeken naar de gemeenschappelijke basis van ons bestaan, het menszijn waardig. Bijkomstigheid: Is ook veel gezelliger, je zou er zomaar gelukkig van worden!

Geschreeuw, dombo-denken en generalisaties helpen geen zier.
daniel
-31-  daniel:
goddank leven we in een liberale democratie waarin iedereen, hoe ongenuanceerd dan ook, mag zeggen wat hij denkt. Maar de kern daarvan is ook dar er bepaalde constitutioneel gewaarborgde rechten zijn: recht op bezit, lichamelijke integriteit, et cetera. Die rechten dienen door ons allemaal in het dagelijks leven verwerkelijkt te worden, anders hebben ze geen nut. Daarom bestaan voor wat betreft politieke problemen voor mij er alleen maar regels en mensen die zich er niet aan houden. De mensen die zich er niet aan houden verdienen straf, of ze nou kutmarokkaan of kaaskop zijn.
daar gaan we weer
-32-  daar gaan we weer:
Ayaan Hirsi Ali, de – inmiddels ondergedoken – islam-kritische VVD-politica, die door velen wordt getipt als grote kanshebber het volgende slachtoffer van moslim-extremisten te worden, is vannacht bedreigd door een KUT marokkaan, zo meldt NRC Handelsblad vanmiddag. De man belde tussen half vijf en vijf uur aan op verschillende adressen in haar omgeving en gaf aan naar Hirsi Ali op zoek te zijn. De belager is door de politie opgepakt en, geloof het of niet: na een goed gesprek weer vrijgelaten.
ze willen echt niet deugen
-33-  ze willen echt niet deugen:
“Voor een kunstenaar, van een kunstenaar. En Van Gogh heeft hier duizenden malen gelopen”, legt Spaanstra zijn eerbetoon uit. Spaanstra kon het nieuws van de moord op Van Gogh amper bevatten. “Er is een kunstenaar iets vreselijks aangedaan. Hij is gedood om zijn woorden en kunst.” De artiest plukte een foto van de filmmaker van internet en ging onder luid applaus van omstanders aan het werk. Niet iedereen kon het spontane eerbetoon echter waarderen. Spaanstra zelf werd tijdens het schilderen lastig gevallen door marokkaanse jongeren: “Ze schreeuwden: ‘hamas, hamas’. Ze hebben zelfs op het portret gespuugd. bron de telegraaf.
Atheist
-34-  Atheist:
Het geloof op zichzelf is een gevaar voor de huidige maatschappij, of het nou RK, Protestants of de Islam is. Het probleem is echter dat de de in meest in NL woonachtige Marokkanen berbers zijn (uit de bergen van Marokko) die in hun eigen land al een minder ontwikkelde groep vormen. Door verkeerde opvattingen in de Koran, leizige ouders en latent crimineel gedrag van jonge Marokkanen krijg je grote overlast (zoals we allen zien) op straat. NL heeft decennia lang een onterechte softe houding aangenomen waardoor het nooit afgeremd is. Gevolg is ook dat NL voor terroristen aantrekkelijk wordt. Iedereen ziet de nu in NL voorkomende extremistische moslim acties als de druppel die TEZAMEN met de grote criminaliteit en treiter praktijken van moslim jongeren de emmer doet overlopen….en terecht. Ik vind dat we genoeg hebben toegegeven hebben aan pogingen tot integratie. We moeten overdreven ideologie meer laten varen en naar de praktische kantr van het verhaal kijken….onze maatschappij wordt verneukt!! laten we daar wat aan doen…..
Rob
-35-  Rob:
*reactie verwijderd*
Oorspronkelijke reactie verwijderd omdat hij niet voldeed aan de regels voor discussies:
http://www.amsterdamcentraa...
Redactie Amsterdam Centraal
ThugLady
-36-  ThugLady:
Hoezo kutMarokkanen waar slaat dat eigelijk op..
ik weet dat er marokkanen zijn die niet deugen die heb je ook onder de nederlandse jongeren, surinaamse, antilianen, die heb je over..!
Alleen het is nu gewoon het onderwep waar over wordt gepraat..Marokkanen..!
Alleen negtief wordt er gesporken, op de radio, tv ..
Niet normaal meer dit allemaal...
Wordt je gek van..En zelf ben ik half marokkaan ...!
Marokkanen zijn niet negatief..!
Dat er domme marokkanen zijn die het verpesten van de anderen..
Betekent niet dat alle marokkanen het zelfde zijn..
Een ding is wat jullie moeten weten..

NIET IEDEREEN OVER EEN KAM GESCHEREN
John
-37-  John:
*reactie verwijderd*
Oorspronkelijke reactie verwijderd omdat hij niet voldeed aan de regels voor discussies:
http://www.amsterdamcentraa...
Redactie Amsterdam Centraal
MOKUMs
-38-  MOKUMs:
bedankt voor de goede reactie thuglady
----NIET IEDEREEN OVER EEN KAM GESCHEREN---
jan
-39-  jan:
Man man man
zijn jullie eventjes de draad kwijt...
een mens is toch geen ras?!
Ieder mens van ieder ras is anders, er zijn geen 2 dezelfde in de hele werld (behalve dolly en mama en snuppy en mamma)
Jullie zitten er erg ver naast
Een belg
Daniel S
-40-  Daniel S:
een belg? EEN BELG? Als er één zooitje *****hommels is!!!!

(dat is natuurlijk een grapje - ik draag de Belgen een warm hart toe, zonder hun Guldensporenslag had Nederland nooit een Gouden Eeuw gekend)
Dre van Mokum
-41-  Dre van Mokum:
Ik ben 3X in mijn leven door marokkanen berooft, 1X daar van bijna met dodelijke afloop.
MAAR ! toch ben ik banger voor de linkse troetel politiek dan voor een marokkaan op straat!

Mijn lof gaat uit naar de Chinezen! Dat is nou een voorbeeldallochtoon, een allochtoon van m'n hart, Heb je ooit iemand horen klagen in 50 jaar over dat een Chinees niet geintregreerd is? Nee, nooit! en hij zal ook nooit integreren maar dat hoeft ook niet, die mensen leven in hun eigen wereld en je hebt er nooit last van.
Heb je ooit een chinees in de WAO gezien?
Heb je ooit een chinees in de sociale dienst gezien?
Ben je ooit lastig gevallen door een chinees?
Ben je ooit bestolen door een chinees?

Mensen denk na, dat de marokkanen dag in dag uit negatief in het nieuws staan hebben ze aan hun zelf te danken.

Van mij mogen ze iedere marokkaan inruilen voor 2 andere allochtonen van niet marokkaanse afkomst.

Even voor de linkse moraalridders onder ons, ik heb een buitenlandse vriendin en veel buitenlandse vrienden.
Slobodan
-42-  Slobodan:
Marokkanen... die zijn erg lief. Daar heb je nou nooit problemen mee... en het is allemaal de schuld van de “niet-marokkanen”... Het is toch hun schuld dat Marokkanen zich zo gedragen?

Wat een *GEMODEREERD*...
->Lees de regels voor reacties op Amsterdam Centraal: http://www.amsterdamcentraa...
[Redactie]
Petr
-43-  Petr:
Zit net wat reacties te lezen maar dan met name van Thuglady. Zij zegt: Marokkanen zijn niet negatief..!
Dat er domme marokkanen zijn die het verpesten van de anderen..
Betekent niet dat alle marokkanen het zelfde zijn...

Dan vraag ik me af hoe het mogelijk is dat Marokkanen de zoon van Theo van Gogh in elkaar slaan en er vanuit de Marokkaanse gemeenschap geen enkele reactie of veroordeling komt?!?!? Deze volksgroepering zal eerst zelf eens moeten zorgen dat ze er beter op komen te staan want intussen krijgt heel Nederland (en ver daarbuiten) een behoorlijk negatieve smaak van deze Marokkanen) en dat wordt echt niet minder met hun gedragingen...

Verbeter de wereld en kijk in de spiegel!
Dre van Mokum
-44-  Dre van Mokum:
@ Slobodan:
Als marokkanen zich hier zo gedragen door 'ons' ....
... hoe komt het dan dat ze in eigen land als ze daar op vakantie gaan ook uitgekostst worden vanwege hun gedrag?

Of worden marokkanen zo door andere marokkanen? ...het zijn jou woorden.
Sigi
-45-  Sigi:
Als een autochtone nederlander iets doet wordt dat ook niet veroordeeld door de gehele Nederlandse bevolking, waarom dat bij Marokanen, Turken etc. toch altijd moet gebeuren is mij een raadsel.
Arnoud de Jong
@Dre
Het is toch wel een ietwat eigenaardige redenering om het hebben van een uitkering van de WAO of de Sociale Dienst in één rijtje te zetten met bestelen en lastigvallen.
Ook het etiketterend taalgebruik als 'linkse troetelpolitiek' en 'linkse moraalridders' wordt nogal banaal en is eigenlijk geschiedvervalsing. Het allochtonenbeleid is namelijk de afgelopen decennia voornamelijk vormgegeven door rechtse kabinetten, zoals de opeenvolgende kabinetten van Van Agt en Lubbers. En zelfs onder Kok deed ook de VVD mee. Als er dus al sprake is van 'troetelpolitiek', dan is dat toch voornamelijk een rechtse troetelpolitiek geweest.
Dre van Mokum
-47-  Dre van Mokum:
@ Arnoud
Volgens mij was 'vroeger' de rechtse politiek de Centrum Democraten (voorheen Centrum Partij) VVD is niet rechts, VVD is liberaal, VVD is een meeloper in het midden.
De PVDA die altijd de mond heeft gesnoerd van Janmaat weet je nog wel? die ons altijd waarschuwde voor wat nu aan de hand is, Nee hij was gek, hij was een racist, hij was een idioot.
Je kan nu geen krantje lezen als metro of reacties op telegraaf.nl en bijna heel nederland zegt nu precies het zelfde als deze 'idioot' 'racist' 'gek' noem maar op alleen nu het te laat is zien ze in dat hij zo gek niet was, Of is nu bijna heel Nederland gek?
Ik vind 30 jaar in de bijstand lopen, en 30 jaar in de WAO lopen als je bij de dokter op de kast gaat zitten en schreewd dat je UFO's ziet ook diefstal, hoort er net zo goed in thuis.
Arnoud ook niet klagen als je vader en moeder straks niks te eten hebben, jij straks 45 uur per week werkt, je doorwerkt tot je 72e en je koophuis kwijt raakt want je was al in de jaren '80 gewaarschuwd!
Arnoud de Jong
Nee Dre, in het politieke spectrum worden partijen als de CD en de vroegere Volksunie beschouwd als 'extreem rechts', evenals dat clubje van meneer Smit. En meneer Wilders gaat ook hard die kant op.
De VVD en LPF zijn 'gewoon' rechts, het CDA het midden (met een wat linksere en een wat rechtsere vleugel), de PvdA links van het midden, Groen Links en SP als links.
En inderdaad, de Telegraaf is een rechtse krant en een uitgelezen forum voor de ongenuanceerde onderbuikgevoelens.
Verder is het raar om nu ineens Janmaat te verheffen tot de profeet die het allemaal wel heeft voorspeld. Het probleem met die meneer is nu juist altijd geweest dat hij incidenten met allochtonen uitvergrootte en generaliseerde naar hele bevolkingsgroepen.
Generaliseren is makkelijk, de nuancering blijven zien tussen goedwillende en kwaadwillende mensen (ongeacht afkomst) vergt wat meer inspanning, maar levert op den duur een betere samenleving op.
Je laatste zinnen over de WAO etc. hebben geen enkel verband met de realiteit. Als ik daar op in moet gaan wordt deze reactie te lang, dus die laat ik voor jouw rekening als je het goed vindt.
Dre van Mokum
-49-  Dre van Mokum:
Arnoud toch, problemen uitvergroten? verklaar dan eens waarom 85% van de gevangenen in Scheveningen van allochtonen komaf zijn? dat is niet generaliseren dat zijn feiten!
Als ik als doelgroep steeds word uitgelicht door de media dan zou ik zorgen dat ik niet meer bij de media in de schijnverwerpers kom.

Hoe vind jij nou de CABO VERDE PIMP GROUP ? laten we het eens niet over kutmarokkanden hebben, maar gewoon jongens van de kaapverdische eilanden tussen 12-20 jaar die samen eens jonge meisjes gaan verkrachten, en dit is niet de eerste en niet de laatste groepsverkrachting, zo hebben we ook de turkse en marokkaanse in zwembaden al gehad.

Je hebt geijk dat Nederlanders is misschien ook zelden doen, maar als we de nieuwkomers niet hadden gehad waren er heel wat levens van meisjes niet verwoest.

Iemand die te gast is hoort zich nog steeds als iemand die te gast is te gedragen.

Hoe zou de marokkaanse politie reageren als wij in cassablanca flessen in de bioscoop gaan gooien?
Dan kunnen we voor de marokkaanse rechtbank zeggen dat ze dat in Amsterdam in City ook doen en dat dat komt omdat 'wij' ze niet mogen, zal die rechter ons dan geloven?
thea
-50-  thea:
@Dre, focussen en generaliseren zijn twee hele slechte zaken. Wat jij nu zoal neerschrijft is precies hetzelfde wat de Telegraaf, Metro etc. etc. ook doen. Incidenten overal bovenuit tillen. Dit alles onder het motto “goed nieuws is geen nieuws”. Misschien aardig om eens over na te denken, het is nog geen veertig jaar geleden dat Nederlanders in woonscholen moesten leren hoe zich te gedragen. Controlle op school of je wel elke dag gewassen was, je tanden had gepoetst etc. etc. Waren er ook scholen voor arbeiderskinderen (de aso's) en scholen voor de beter opgeleide. En zie, over het algemeen keurig opgevoede burgers. Transitieprocessen noemen ze dit. Kom op, kijk eens wat optimistisch/zonniger de wereld in!
Arnoud de Jong
@Dre
Ik ben het met Thea eens. Je kunt het ook algemener beschouwen als een 'jongerenprobleem'. Want waarom noem je wél de criminaliteit die door allochtonen wordt begaan en niet die door de 'autochtone' jongeren? Of telt het wekelijks voetbalhooliganisme niet mee in jouw statistieken?
Is de ontsnapte autochtone TBS'er Willem Schippers géén crimineel en de ontsnapte allochtone TBS'er Marciano Ernst wél?
En hoe zit het met de door jou geïdealiseerde Chinezen? Die zaten nooit in de heroïnehandel, in tegenstelling tot de Turken?

Je ziet hoe gemakkelijk het is om incidenten binnen een bepaalde bevolkingsgroep eruit te lichten en vervolgens te projekteren op de totále groep.

Het is waar dat in een bepaalde periode criminaliteitscijfers binnen een zekere groep hoger kunnen zijn dan bij andere groepen. Maar daar zijn andere oorzaken voor dan de afkomst. Of dacht je soms dat zoiets genetisch bepaald is?

Volgens mij is het gewoon beter om te sorteren op goed of slecht gedrag in plaats van op kleur. Dan hoeven de goeden niet onder de slechten te lijden. Dat vind ik ook wat fatsoenlijker tegenover bijvoorbeeld Nasser, de aardige hardwerkende Egyptische snackbareigenaar bij mij in de buurt, die indertijd bij een overval in z'n been werd geschoten en sindsdien invalide is.
Dre van Mokum
-52-  Dre van Mokum:
@ Thea
Wel lief hoor dat je reageerd maar dan heb je ook mijn stukje boven gelezen, na 3 berovingen met 1 x een bijna dood ervaring kun je niet meer zonning naar marokkanen kijken, hoe zou jij het vinden als je door 7 marokkanen tegelijk word geslagen en geschopt de kleding helemaal van je lijf is beroofd omdat er een merkje opstaat en je in je blote pik naar het politiebureau moet, de agenten in eerste instantie denken dat je gek ben en gaan lachen, dat je naar het ziekenhuis moet en ook nog eens een aidstest moet doen omdat je overal bloed, als je dat mee heb gemaakt dan kun je er niet goed meer over denken, ook de 'linkse' PVDA is het zat 'kutmarokkanen' komt van een PVDA wethouder weet je nog wel.

Toen 'wij' in de jaren 50 naar opvoedingsscholen moesten was dat omdat we punaise op de meester zijn stoel legde en de dop van de inktfles los draaide dat is heel iets anders dan nu met homo's van de flat gooien, met rouwkransen voetballen en luidruchtig feestvieren omdat er 2 vliegtuigen in de WTC zijn gevlogen.

Zovaak heb ik geprobeerd vriendschap te sluiten met een marokkaanse dame en wat hoor je dan, “Ik vind je wel leuk maar ik mag niet van m'n geloof” en als je bij de hoeren op de Achterdam gaat kijken loopt het vol met marokkaanse mannen, dat mag dan ineens wel van het geloof.

Als ze zo graag hun koran naleven dan moeten ze ook doen wat er in staat!
Bijvoorbeeld artikel 39 van hoofdstuk 5, “Al degene die stelen mogen de ledematen worden afgehakt”
Waarom plukken ze er alleen dingen in hun voordeel uit en niet in hun nadeel, dat zegt toch heel veel over dit soort mensen.

Je kan zeggen wat je wilt, ik heb het geprobeerd, vele malen, maar het gaat gewoon niet.

Wat de kranten, internet, politiek en mensen op straat zeggen over de marokkanen is alleen maar soortgelijke ervaringen als ik heb meegemaakt of ze kennen iemand die het heeft meegemaakt, of ze hebben overlast van de buren, of hun kinderen worden lastig gevallen.

Even ter goede orde, ik ben zelf nog nooit van m'n leven lastiggevallen door een 'echte' nederlander, alleen heb ik een enkele keer 'lul' of 'eikel' gehoord maar dat was dan zo crimineel als ik ben dat ik door rood fietste ofzo.

Ik ben van Oost naar Centrum verhuist vanwege mijn marokkaanse buurman, elke nacht om 04:15 zette bij hard arabische muziek aan en ging dan bidden, 365 dagen soms zelfs 366 dagen per jaar, kun je je daar iets van voorstellen Thea? kom ik thuis van nachtdienst om 02:30 , slaap om 03:00/03:15 en dan begind zo'n geitenliefhebber om 04:15 met die teringherrie, en als je dan de woningbouw verreniging beld zeggen ze 'dat is zijn cultuur, verhuizen is een optie' , de politie kwam ook eens langs en die vertelde me doodleuk 'verhuizen meneer, kunnen we niets aan doen, valt onder kerkdiensten'

Dus al met al heb ik totaal al DIK ¤ 10.000,- schade geleden door de marokkanen in Amsterdam/Nederland en nog steeds word dan doodleuk gezegd 'ze zijn niet allemaal zo' , 'er zijn ook goede' enz. enz.

NOGMAALS ik heb heel veel buitenlandse vrienden, Koerden, Turken, Chinezen, Belgen, Duitsers, Mauritianen, Cameroenezen, Egyptenaren, Nigerianen, Surinamers, Indieers en indonesieers en allemaal zeggen ze 'wat een tering volk die marokkanen' dus alweer een bewijs dat de hollanders ze niet over 1 kam scheren maar dat iedereen het opvalt.
thea
-53-  thea:
@dre. Heel vervelend allemaal. Ik kan me voorstellen dat je dan niet meer genuanceerd kan/wil denken. Dat wordt een hele kunst. Maar..toch nog een poging. Vrouwen werden in het verleden als tweederangsburgers gezien, niet de mannen zijn overboord gegooid maar er is een emancipatiegolf/beleid in beweging gezet. Hoe lang geleden? Nog steeds zijn er vrouwen die niet voor vol worden aangezien. Blijft dus een voortdurende bron van aandacht. Slechte werkgevers/werkomstandigheden/wonen etc. zijn we ook mee aan de slag gegaan. Wat ik wil zeggen Dre, het vergt aandacht en zorg maar ook tijd. Juist door voortdurend met elkaar in gesprek te blijven en geen mensen uit te sluiten komen we ergens. Niet eenvoudig maar wel broodnodig.
Arnoud de Jong
*Mededeling van redactie*
Deze discussie gaan we morgen sluiten. Redenen hiervoor: het is al een oud artikel (12 maart 2004) en we lopen het risico in herhaling te vervallen. De standpunten zijn duidelijk.
Wie per se nog iets wil toevoegen kan dit dus nog tot morgen doen.
Jochem Floor
-55-  Jochem Floor:
CENSUUR OP AMSTERDAMCENTRAAL !!!
Staat er in deze stad dan helemaal niemand meer pal voor uitingsvrijheid ?? Moet men dan echt naar Rotterdam emigreren om zijn onderbuik te ventileren? :\
Dre van Mokum
-56-  Dre van Mokum:
@ Thea,
Als ik ze op straat zie lopen steek ik over, als het m'n collega's probeer ik een andere werkplek te krijgen of neem ik ontslag, als het m'n buurman is verhuis ik, als ik ze bij de kassa zie zitten reken ik er niet af, als ze de bus of tram besturen stap ik niet in, mijn walging van die lui is te groot.
Ik heb soms nog steeds nachtmerries van die lui, of als er ineens iemand achter me loopt op straat schrik ik vaak nog steeds.
Mijn emotionele schade is zo groot dat ik nooit meer vertrouwen in ze krijg, NOOIT.
En dat moet jij weten over je aanhaling van de jaren '40 - '45 die bejaarden mensen van over de 70 zitten er nog mee, dus jou verhaal van het vergt een lange tijd, dat haal ik tot m'n kist niet.

En het is nog altijd zo, zonder marokkanen was er geen Janmaat, Pim Fortuyn, Theo van Gogh, ze waren er wel maar zouden nooit over hun gesproken hebben, en er mee bekend zijn geworden, obesitas komt na fastfood en niet andersom zo is het nog steeds!

Ik ben een hele grote voorstander van segegratie, dat noem ik cultuurbehoud.

Men beschermd wel geveltjes, panden, molentjes, lantaarnpaaltjes, bruggen, maar mensen ho maar.

Wat is de toekomst van Amsterdam zonder 'echte' Amsterdammers ?
Jochem Floor
-57-  Jochem Floor:
Dre, in ernst: heb je wel eens hulp gezocht? Als ik deze opsomming lees, en de wijze waarop jij op Marokkanen reageert, dan kan ik me toch niet aan de indruk onttrekken dat je echt een paar xenofobe trekjes hebt.

Los daarvan heb ik een paar vraagtekens bij die litanie van jou. Om maar een voorbeeld te noemen: tegen luide muziek midden in de nacht wordt door de politie altijd opgetreden. Door woningbouwverenigingen eveneens. Dat iemand daarbij een religieuze beleving meent te moeten hebben maakt daarvoor geen verschil.
Of nog zo een: als jij een hartgrondige afkeer hebt van Marokkaanse mannen dat je zo'n beetje onpasselijk wordt als je ze ziet, dan vraag ik me af waar jij met Marokkaanse vrouwen in gesprek denkt te komen.

Kortom: ik geloof niet dat ik jouw betoog hierboven heel erg geloofwaardig vind. Of om het iets duidelijker te stellen, ik vermoed dat je de boel gewoon bij elkaar liegt.
Dre van Mokum
-58-  Dre van Mokum:
@ Jochem
Mag je allemaal denken, heb de proces verbalen in huis liggen.

Bel eens een willekeurige woningbouw verreniging en leg het voort dan hoor je het zelf.

Bezoek eens de Achterdam in Alkmaar dan zie je dat ook zelf.

Bezoek eens een willekeurig politiebureau en leg het verhaal uit van om 04:15 in de nacht bidden, en je hoort exact het zelfde verhaal.

Of kan jij het niet verdragen soms dat we niet allemaal in Amsterdam op sandalen lopen met geitenwollensokken en paarse broek met rode leren jas en intelectuele bril, daar is 1 woord voor: UITDRAGERIJ.

Onze kinderen met een vlaggetje van 1,5 bij 3 cm op hun mouw zijn automatisch racist en een marokkaan met een reuze vlag op zijn rug is dat niet, verklaar het verschil eens? Dat noem ik nou vooroordelen.

En leg me eens uit waarom je allemaal huilende allochtone mensen op TV zag toen Pim Fortuyn overleed.

Nee jongen, je weet maar weinig van het ware leven, woon je soms in Holysloot? Lijkt er wel op zo te horen, voor jou dus een duidelijke ver van je bed show.
Jochem Floor
-59-  Jochem Floor:
@Dre:
Wat betreft puntje 1, de PV's; laat maar zien dan, ik ben benieuwd. Kunnen we morgenavond ergens afspreken? Ik doe een suggestie; 21:00 uur in cafe Wheels in de Jordaan?
2. de woningbouwvereniging: ik geloof het nog steeds niet. Heel Amsterdam hoort zijn buren, bidden als onderdeel van een leefpatroon is geaccepteerd, maar als jij om 4 uur 's nachts bij mij boven harde muziek aan zet dan staat half vijf de politie voor de deur. Als zich dat herhaalt sta ik vervolgens met een serie PV's bij de woningbouwvereniging en reken maar dat er dan wat aan gebeurt.
3. Alkmaar? Ik volg je niet.
4. Politie. Zie 2.
5. Bah, wat een slechte smaak dicht je me toe. Ik ben voor kisten, sijkerbroek, zwartleren jas en zonnebril. Zo goed?
6. Over vlaggetjes heb ik niks gezegd. Ik meen zelfs -maar dat controleer ik niet en weet ik dus niet zeker- dat er in geen van de 50+ postings hierboven aandacht aan is besteed.
7. Op een station op 6 mei 2002 zag en hoorde ik even voor half 7 een Marokkaans meisje uitroepen “Yes, hij is dood!”. De onnadenkendheid en de emotie achter zulke reacties, dat is een punt. Maar wijs mij welke mensen dat ontkennen?
8. Valt wel mee hoor.
Dr.D
-60-  Dr.D:
eh,eh
“sijkerbroek”
Dat moet natuurlijk zeikerbroek zijn...

(Dat is humor)
Dr.D
-61-  Dr.D:
En nog wat:
“Wat is de toekomst van Amsterdam zonder 'echte' Amsterdammers ?”

Wat noem jij 'echt'? Jezelf?
Luister pik, Dr.D is hier ook niet geboren en getogen
maar na zoveel jaar hier zal jij dat ook niet geloven.
Het is maar net wat je doet en wat je laat...

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk.