Home > > Pijl

Pijl

Er doet zich een vreemd fenomeen voor in de Staatsliedenbuurt. Bij verschillende huizen zijn op de stoep witte pijlen geschilderd die in de richting van de voordeur wijzen. Vandaag liep ik naar de tram en zag, ‘at random’ door de hele buurt, deze witte aanwijstekens. Vanavond maakte ik deze foto van zo’n mysterie.


Waarom zijn deze pijlen geschilderd? Waren het vandalen die lollig dachten te zijn van het weekend ? Hebben de pijlen een betekenis? Is het net als met kruizen op bomen en moeten deze huizen wijken voor stadsvernieuwing? (Evert Bartlema is ook hier verantwoordelijk voor de vernieuwingsprojecten). Of wonen er op deze adressen wellicht bijzondere en aardige mensen die nu ‘in het zonnetje’ gezet worden? Is het de manier van een woningbouwvereniging om wanbetalers aan te wijzen? Of zie ik het helemaal verkeerd en stellen de pijlen eigenlijk huisjes voor, die aangeven dat het pand binnenkort gekraakt gaat worden? Nee, de pijlen zijn natuurlijk afkomstig van buitenaardse wezens die aanwijzen wie mee moet in hun ruimteschip! (Misschien is dat wat ver gezocht…) Wie o wie kan dit mysterieuze verschijnsel verklaren?


vijf reacties op "Pijl"

Marije de Gram
-1-  Marije de Gram:
Een zich – zover ik weet – niet bekendmakende actiegroep heeft te pijlen in heel Amsterdam geplaatst. Ze willen hiermee aangeven waar door minister Verdonk uitgezette asielzoekers zouden kunnen onderduiken. De pijlen zijn at random plaatst dacht ik en ook bij politici, oa bij de ambtswoning van burgemeester Cohen. In Het Parool stond hier van de week een heel artikel over. Ik kan het alleen niet terugvinden op de site. Ook At5 heeft er ook bericht: Stadsreiniging klaagt namelijk dat ze nu zoveel meer werk hebben met het verwijderen van al die pijlen.
Annemarie
-3-  Annemarie:
Ok, dat is dan opgehelderd; tijd voor een abonnement op het Parool!
Dave
-5-  Dave:
Op indymedia wordt het weghalen van die verfstrepen als censuur gezien. Alsof je het maar gelaten moet toestaan dat je stoep wordt volgeverfd. Bovendien is de betekenis kennelijk dat de actievoerders vinden dat jij als burger of politicus je huis maar moet open stellen.
“Opvallend is dat deze pijlen niet bij kraakpanden staan” schrijft Elisabeth1975.

Die mening, de uiting ervan, en de reactie op het verwijderen ervan bij elkaar opgeteld, maken deze actie tot een nare, bedillerige actie.

Het is arrogant. Het is Calimero-geklaag.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.