Home > > Dokken!

Dokken!

Als reguliere bezoeker van Paradiso verbaas ik me elke keer weer over de extra kosten die het Amsterdams Uitburo rekent voor een kaartje in de voorverkoop. Twee euro tien voor een reservering van een kaartje van twaalf euro vijftig vind ik buitensporig veel. De prijs van een biertje, enkel en alleen om mij een kaartje te leveren.

Vroeger was alles beter. Toen had je de lokale platenzaak zoals Plaatwerk op de  Haarlemmerdijk die altijd nog wel een kaartje voor je had, tegen een schappelijke prijs. Was een concert (bijna) uitverkocht, dan wist je dat je bij de kleine muziekwinkeltjes moest zijn. Tegenwoordig ben je overgeleverd aan de postkantoren en uitburo’s van deze wereld voor je kaartjes. Even gezellig praten over de band zit er niet meer in, de volgende persoon die postzegels nodig heeft staat al weer te trappelen van ongeduld.

Laten we de overgebleven ‘kaartjes-uitgiftepunten’ koesteren. Door massaal onze kaartjes te kopen bij een winkel als Get Records, wonderbaarlijk nog steeds verkooppunt van Paradiso, geven we een teken het niet langer te pikken! Boycot het Uitburo, steun uw lokale winkelier! Het is niet alleen persoonlijker, je betaalt ook minder extra kosten!

Een reactie op "Dokken!"

Merel Roze
-1-  Merel Roze:
Voor Paradiso koop ik mijn kaartjes altijd bij Get Records. Ik vind het al erg genoeg om voor landelijke kaartjes naar het AUB te moeten.
Wat is de reden dat er zo weinig kleine verkooppunten zijn? In de Jordaan verkocht Phantasio ook een tijd lang kaartjes, maar die zijn er mee gestopt. Waarom is dat?

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.