Home > > Drollen en dollen op het Kastanjeplein

Drollen en dollen op het Kastanjeplein

Twee maanden geleden werd het vernieuwde Kastanjeplein in Oost geopend. Het is een prachtig plein geworden. Een plein zoals een plein hoort te zijn. Alle zichtlijnen zijn open en het ademt een historische sfeer van ruimte en schoonheid. Telkenmale wanneer ik mij op het plein begeef word ik meer verliefd.

Het Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer zet zich in voor de buurt en heeft de strijdbijl opgenomen. Bewoners van het kastanjeplein en omgeving kregen onlangs een schrijven, ondertekend door de “Portefeuillehouder Openbare Ruimte”, de heer Peter Sertons.

Ik citeer: “Helaas verloopt het gebruik van het Kastanjeplein nog niet zoals het hoort. De hondenpoep, het misbruik van het éénrichtingsverkeer en de laad- en losplaatsen zorgen voor problemen.”

Dit is nieuw voor mij, de afgelopen tien jaar heb ik een brief met een dergelijke strekking nooit eerder in de brievenbus gehad. Dat er nu wel zo’n brief ligt, een brief waar zelfs een lichte dreiging vanuit gaat doet mijn dag goed. De reinigingspolitie gaat extra letten op de honden die worden uitgelaten en Stadstoezicht gaat met de politie kijken naar de overtredingen. Dat belooft wat. Zie je het voor je? Het “letten op” en “kijken naar” intrigeert me. Het lijkt me absoluut niet afdoende. Ik wil zien dat er bonnen geschreven worden. Ik wil dat poephonden in beslag genomen worden en dat foute auto’s met grote takelwagens en veel kabaal afgevoerd worden.

Er worden door de gemeente dus drie problemen gesignaleerd.

Op een klein stukje wordt te vaak tegen de richting in gereden. Ik heb er ook naar gekeken, en persoonlijk zie ik dat dus niet als een probleem. Er is weinig verkeer, de straat is smal, scheuren kan niet. Heus dit regelt zich wel. En anders moeten een paar stoephoeken veranderd worden, helpt ongetwijfeld.

Dan de drie laad- en losplaatsen. Om te laden en/of te lossen moet je kunnen parkeren, maar daarna moet je ophoepelen. Gewoon opzouten. Daar is uitgebreid over gepraat in voorbereidingsgroepen, in inspraakrondes en in de deelraad. De afwezigheid van parkeerplaatsen op het plein is een wezenlijk deel van het Pleinenplan. Dat de deelraad overgegaan is tot de aanleg van laad- en losplaatsen is een aardige geste naar de ondernemers die aan het plein hun nering voeren. Het zijn nette ondernemers die doen in glas, loodgieterijdingen en kleren wassen en stomen. En van hen, en van bewoners uit de buurt, wordt nu verwacht dat men de laad- en loshavens niet gebruikt om te parkeren. Ik mag hopen dat de dienst Stadstoezicht en de politie het niet bij kijken laat. Maar dat er dus geschreven en gesleept gaat worden. En als dat ook niet werkt, dan moeten de havens maar weggehaald worden. Eind goed al goed.

Nu de drollen.

Ik krijg zo’n ontzettende zin om te gaan schelden. Dat kan ik ook goed, en daarom lijkt het me beter als ik me beheers.

Een vraag: is het niet zo dat hondenbezitters geregistreerd zijn, hondenbelasting betalen en dus te traceren zijn? Waarom krijg ik, ik heb geen hond en ben daar –paradoxaal genoeg, treurig over, een brief over de hondenpoep. OK, ik ben blij dat de reinigingspolitie gaat letten op de honden die uitgelaat worden. Dat is fijn om te weten. Maar ik vind ook dat er geschreven moet worden. Poepen op het plein is fout. Het is vies en het is héél erg naar voor de kindjes die daar spelen en voor de bejaarden die daar keuvelen en voor iedereen die daar wil genieten van de romantische zomeravonden.

Ik stel voor dat meneer Sertons alle hondenbezitters binnen een straal van, zeg één kilometer [of twee? Hoe ver loopt een hondenbezitter met zijn of haar hond??] rond het Kastanjeplein, aanschrijft met een brief op poten. En een nul-tolerantiebeleid aankondigt. Niet alleen de drollen moeten aangepakt, maar ook de eigenaren van de drollendraaiers.

ouder:
Dokken!
nieuwer:
Water

drie reacties op "Drollen en dollen op het Kastanjeplein"

Verbal Jam
-1-  Verbal Jam:
Gewoon DNA-profielen maken van die hondendrollen! Daarmee moeten de bijbehorende honden gemakkelijk kunnen worden opgespoord! Ik ben het helemaal met je eens.
Francis
-2-  Francis:
Ik ben het helemaal er mee eens .
Er moet wat gebeuren tegen het gepoep.
Je kan niet normaal lopen het is altijd goed uitkijken.
Poep overal niet alleen op het plein maar in de hele buurt.
- Joriek
-3-  - Joriek:
Ook toevallig.. hier kan ik informatie afhalen wat ik voor me school nodig heb.. BEDANKT!!!
Ik moet een artikel maken.. haha..
Doehoeg..!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.