De krokussen kruipen weer uit de grond, de eerste narcissen laten zich al zien en zo langzaam aan groeit het verlangen naar de zomer. Na een dag werken genieten van de avondzon in het vorig jaar september geopende nieuwe Westerpark. Al oogt het park deze winter wat kaal; het groen ontbreekt nog aan de jonge bomen en struiken. Dat de vele miljoenen euro’s die erin zijn gepompt om de bodem te saneren en het park aan te leggen het waard zijn geweest, is al duidelijk zichtbaar. Zeker voor de vele bezoekers die hier elke dag rondwandelen. Echter naast dat nog niet alles klaar is, ontbeerde vooral de zon om alles te laten groeien en bloeien.
Helaas dit voorjaar brengt geen groene bomen voor het Westerpark. AT5 berichtte zondag dat zeventig procent van de 250 nieuw geplante bomen alweer het loodje heeft gelegd. AT5 tekst meldt dat “Volgens de architect komt de sterfte door de nieuwe grond die is gebruikt bij de aanleg van het park. De Vrienden van het Westerpark vermoeden dat het speciale signaaldoek dat vervuilde grond en de nieuwe grond van elkaar scheidt, de oorzaak is. In het najaar worden er nieuwe bomen geplant.”
Mocht de komende zomer ons weer een hittegolf brengen dan wordt het vechten om een plekje in de schaduw van de grote bomen in het oude, overigens ook mooie, gedeelte van het Westerpark.
achttien reacties op "De bomen van het Westerpark"
Maar wat jammer dat je voortdurend door brommers/scooters wordt ingehaald. Zelfs op het schelpenpad langs de spoorbaan.
Waarom laten we dat toe al die brommers? Er loopt toch een fietspad langs de Haarlemmerweg?
Het maakt lawaai, het stinkt en maakt het vooral voor kinderen gevaarlijk, zeker in de zomer als ze in het water spelen.
Iets voor de Vrienden van het Westerpark?
Ben het helemaal met je eens, maar daar had ik het niet over. Als park, cultuurpark als je wil, functioneert het Westerpark nu prima.
toch hoop ik dat er niet teveel gebouwd wordt aan parken, zoals herinrichters zo vaak gemakkelijk doen. een boom is geen lantaarnpaal, je zult verbaasd staan wat er allemaal op in en van een oude boom leeft.
Weet niet of iedereen al op de hoogte is, maar de Groenzone van het Westerpark wordt bedreigd met een auto/tramweg er dwars doorhen! Zie svp Westerpark4al.nl, en teken de petitie, vul daarbij svp na ontvangst van de bevestigings-email en aanklikken van het linkje even geboortedatum/-plaats in, zodat uw naam ook bruikbaar is voor een
burgerinitiatief. Mag het niet openbaar worden? Dan het vinkje dat er staat aanklikken. RED GROENZONE WESTERPARK, dank u wel.
Weet niet of iedereen al op de hoogte is, maar de Groenzone van het Westerpark wordt bedreigd met een auto/tramweg er dwars doorheen! Zie svp Westerpark4al.nl, en teken de petitie, vul daarbij svp na ontvangst van de bevestigings-email en aanklikken van het linkje even geboortedatum/-plaats in, zodat uw naam ook bruikbaar is voor een
burgerinitiatief. Mag het niet openbaar worden? Dan het vinkje dat er staat aanklikken. RED GROENZONE WESTERPARK, dank u wel.
Het is inderdaad jammer dat de bomen, maar ook veel groen niet -aanslaan-; dit doet denken aan de grasmat van dat wanstaltige Museumplein. Kennelijk acht men het efficiënter steeds nieuwe aanplant te verzorgen in plaats van eens een grondig onderzoek te verrichten naar de bodemgesteldheid. Uiteraard zal de geldkwestie ook een belangrijke rol spelen.
Wij zijn niet terzake kundig, maar het signaaldoek zou best wel eens dé oorzaak kunnen zijn.
Wat ons ergert is het feit dat, er nabij de beeldentuin (nog maar weinig beelden overigens), opeens een hotel van 40 kamers dient te verrijzen, weliswaar in -gepaste stijl- maar toch! Mocht zo'n voorziening al broodnodig zijn, waarom heeft men in eerste instantie dan niet gedacht aan het oude Stadsdeelkantoor Westerpark?
Toch zijn het veelal de bezoekers die de boel verzieken met scooters, afval, etc.. Onlangs was één van ons getuige van het feit dat een –dame- zowat de gehele inhoud van de –hondenpoepzakjesautomaat- in haar tas propte, terwijl haar hond verderop z’n behoefte deed en uiteraard werd er niet opgeruimd!
Ook die regelmatig terugkerende ordinaire kermis is ons een doorn in het oog, maar ja, misschien wordt dit door sommige groepen als een cultureel trefpunt ervaren.