Home > > Taxiwet

Taxiwet

van baerlestraat

Door de in 2000 ingevoerde taxiwet zijn op dit moment in Amsterdam drie- a vierduizend taxichauffeurs actief. Zowel de gemeente als de taxiwereld zijn van mening dat dit veel te veel is. Om ‘beunhazen’ met een slechte stratenkennis te weren, hebben alle chauffeurs de afgelopen maanden een cursus moeten doen, waarvoor er slechts 2593 geslaagd zijn. Alle anderen hebben hun ontheffing voor het rijden op de trambaan verloren. Omdat deze chauffeurs nu tussen de andere automobilisten moeten wachten, wordt het zeer onaantrekkelijk om een dergelijke taxi te nemen. De politie is de regels aan het handhaven: deze chauffeur kreeg een bon…

Foto & Tekst: Alexander Band


Reageer op "Taxiwet"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.