Home > > 'Eindelijk een kut-Marokkaan positief in het nieuws'

'Eindelijk een kut-Marokkaan positief in het nieuws'

Met deze woorden reageert Abdou Menebhi, voorzitter van de Amsterdamse Stedelijke Marokkaanse Raad, in de Volkskrant op de benoeming van Ahmed Aboutaleb tot wethouder. En zo heeft de affaire-Oudkerk een wel heel bijzonder staartje gekregen. In een stuk over Aboutaleb in het NRC uit september 2001 werd al gespeculeerd over de rol die hij mogelijk ooit zou spelen in de Nederlandse politiek. Een en al enthousiasme over de kwaliteiten van de 'vleesgeworden polderallochtoon'. Felix Rottenberg noemde hem een topspeler, die een plaats in de eredivisie verdient als minister of burgemeester van Amsterdam. Aboutalebs vrouw was iets voorzichtiger: "Ik geloof niet dat Nederland daar al klaar voor is. Misschien duurt het nog wel twintig jaar eer iemand als Ahmed burgemeester van Amsterdam kan worden."

Nu, tweeënhalf jaar later is hij weliswaar nog geen burgemeester, maar met de brede Oudkerk-portefeuille, Sociale Zaken, Onderwijs en Integratie, zit hij er niet ver naast. Dat wordt interessant, want hoewel hij momenteel wordt geprezen om zijn kwaliteiten als bruggenbouwer, is het ook een man met uitgesproken ideeën, een generaalstype, waardoor hij nog wel eens te snel wil in de ogen van anderen. Het is te hopen dat hij eigenzinnig genoeg is om kwalificaties als ongekroonde allochtonenkoning, witte Nederlander of bounty slechts ter kennisgeving aan te nemen, zodat hij verder "gewoon" zijn werk kan doen als superwethouder.

Reageer op "'Eindelijk een kut-Marokkaan positief in het nieuws'"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.