Home > > Douchen op de fiets

Douchen op de fiets

Afgelopen zaterdag was het weer zover: het zeek uit de hemel. Ik heb wat afgedouched. Ik douchte op de fiets. Of fietste ik onder de douche? Ik wilde naar vrienden in het noorden van Amsterdam Noord, zeven-en-halve kilometer over fietspaden en andere wegen voor gemengd gebruik.

Douche één –de regen- nam ik voor lief voor dat ik vertrok, alsook een mogelijke douche op de terugweg. Toch heb ik te veel vertrouwen in het leven. Ik weet dat grote hoeveelheden hemelwater afgevoerd moeten worden. Ik weet dat daar systemen voor bestaan: putten in de straat, in de stoepranden, in de stoepen. Putten die gekoppeld zijn aan een rioleringssysteem, en hoe het verder gaat weet ik niet. Dàt interesseert me ook niet. Ik hoef ook niet alles te weten.

Eenmaal op weg, op de fiets dus, voel ik al snel nattigheid. Tyfus! Het hemelwaterafvoersysteem van de gemeente werkt niet naar behoren. Overal ontwaar ik grote plassen. Ik douche er omheen, zo goed en zo kwaad als het kan. Hoewel ik mijn kistjes goed in de siliconen gezet heb, kruipt het water toch waar het niet gaan kan. De kombinatie van snelle auto en grote plas op het asfalt bezorgt me de eerste onvrijwillige douche. Ik voel mijn woede opkomen en de bril beslaat.

Door de vele modderspetters op de bril zie ik nu echt bijna niets meer. Mijn bloed begint te koken. Ik heb nog vijf kilometer te gaan.

En het spookt maar door mijn hoofd: waar en of bij wie kan ik terecht met mijn klacht over het verstopte hemelwaterafvoersysteem?


twee reacties op "Douchen op de fiets"

Floris
-1-  Floris:
Bij de DWR?
aaarrrghgh
-2-  aaarrrghgh:
volgende keer wat zeep en shampoo gebruiken, en je bent voorlopig weer lekker fris

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.