Home > > Veilig in Amsterdam

Veilig in Amsterdam

Goed nieuws aan het begin van het nieuwe jaar. Amsterdam is opnieuw veiliger geworden. De kleine criminaliteit is afgenomen net als het aantal aangiften. Daarbij kan je je natuurlijk afvragen of mensen nog wel de moeite nemen om aan te geven dat er iets gestolen is. Persoonlijk vind ik het erg fijn dat er nu eens is ‘aangetoond’ dat Amsterdam veilig is. Ik erger me al erg lang dat mensen te pas en te onpas roepen dat er meer blauw op straat moet komen als er weer eens een tasje is gestolen. Denken die mensen nu echt dat als er meer politie rondloopt op straat dat dat tasje niet gestolen wordt? Hou toch op! Wat mij betreft zit het eerder in het hoofd van die mensen dat het gevaarlijk is op straat dan dat zij daadwerkelijk slachtoffer worden van een geweldadige roofoverval. Als iemand zich bij iedere Marokkaan of Surinamer bedreigd voelt of denkt dat deze persoon iets kwaads in de zin heeft, moet hij zich maar eens laten nakijken en nadenken over zijn of haar vooroordelen in plaats van te gaan schelden op de politie.

Uiteraard kunnen er altijd dingen verbeterd worden aan het functioneren van welke instantie dan ook, dat geldt dus ook voor de politie. Zo hebben ze nog geen idee wie nu wie uitmoordt in de Amsterdamse onderwereld. Het enige punt wat de politie daar over maakt is dat ze het betreurt dat de moorden tegenwoordig plaatsvinden op klaarlichte dag tussen de ‘gewone’ mensen. Tsjaa, dat levert een paar extra trauma’s op. Daar mag de politie wel iets aan doen, maar dat heeft niets te maken met meer blauw op straat.


twee reacties op "Veilig in Amsterdam"

daniel schut
-1-  daniel schut:
ja ik vond dat van Kuiper dus onzin: het aantal aangiftes is gedaald, OK, maar dat zegt niets over de veilighoied. Toen in november mijn jas was gejat en ik aangifte wilde doen, werd het me actief ontmoedigd, zelfs bijna verboden: ‘ja, we viden hem toch niet, u bleast ons er alleen maar mee’, et cetera. Zo kan ik ook minder aangiftes krijgen!
Corrie
-2-  Corrie:
Hmm, de ‘aangiftebereidheid’ was ook gestegen met 0,7 procent…. dus dat argument gaat niet op.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.