Home > > Het formulier

Het formulier

Een positief verhaal, dat is wat Amsterdam Centraal nodig heeft in deze donkere en gure dagen. Tussen vreemde verkeerssituaties, schimmige politieke dwalingen en hartverscheurende persoonlijke drama's moet er ook af en toe plaats zijn voor een stickertje van de juf. Want zeg nou zelf, er gaan toch ook af en toe dingen goed in onze mooie kutstad?

Een aantal maanden geleden begon ik me te ergeren aan de brommer van de buurman. Opeens zette de man z'n Zundapp op de plek waar ik altijd mijn fiets stal. Aangezien ik geen zin had om met  hem in discussie te gaan, bedacht ik een constructieve oplossing: er moest een fietsenrek bijkomen in de straat. Wat normaal gesproken een martelgang langs doorverbindende ambtenaren is, ontpopte zich als een schoolvoorbeeld van hoe het ook kan. De sleutel tot al dit moois: het internetinvulformulier.

Ik bedacht dat het wellicht aardig was voor de lezers van Amsterdam Centraal als ik mijn aanvraag voor het fietsenrek tot case study zou maken. Een case study naar de effectiviteit van het beantwoorden van e-mail en webformulieren op de site van de gemeente Amsterdam. Ik vulde mijn verzoek in op de site van stadsdeel Centrum, afdeling beheer en onderhoud ruimte. Vervolgens begon het lange wachten. Tenminste, dat dacht ik. Een week later lag er een brief in mijn bus, met het bericht dat de situatie bekeken zou worden. Ongelofelijk maar waar, een paar dagen later stond het fietsenrek er!

De betreffende ambtenaar zou ik graag een bloemetje sturen. Oprecht verbaasd was ik, over al die daadkracht. Hoe zou dat nou komen, mijn verbazing? Heeft de gemeente Amsterdam werkelijk een imagoprobleem, of ben ik een vooringenomen pessimist?


vier reacties op "Het formulier"

Diederik
-1-  Diederik:
Zo zie je maar waar positief zijn toe kan leiden!

Goedzo Rickert! :-)
alex
-2-  alex:
Dat is nou zo jammer van de amsterdam.nl site: hij is niet consequent voor alle stadsdelen. Ik zou heel graag hetzelfde doen voor Zuideramstel (al was het alleen maar om te testen), maar die mogelijkheid wordt niet geboden.
Arnoud
-3-  Arnoud:
Mij dunkt dat ik mij in mijn laatste bijdrage toch behoorlijk van de positieve kant heb laten zien! ;-)
rickert van der vlies
-4-  rickert van der vlies:
Ik dacht, laat ik die lijn voortzetten!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.