Home > > Samenzwering van idioten

Samenzwering van idioten

Ik weet niet of heel Nieuwendam - mijn wijk in Noord, vlak boven het buikslotermeerplein - dit heeft meegeaakt. Maar in ieder geval iedereen in mijn straat had deel aan die geheime samenzwering van idioten.

Wat was namelijk het geval?

Er werd geknutseld aan de waterleidingen. Altijd goed natuurlijk, dingen beter maken en repareren,vooral in het nogal bouwvallige Noord.

Alleen had deze reparatie een nogal onaardig bij-effect. De waterleiding werd, helemaal, twee dagen lang, van 09:00 tot 17:00, afgesloten.

Dat is voor een student nogal lastig te vatten. Zo rond een uur of elf hoor je wakker te worden,en dan heb je water nodig om je kater te besproeien. Veeheel water. Dan rond een uur of een ben je in staat te douchen: de warme waterstraal hoort je nek te strelen en aaien zodat je bloedsomloop weer op gang en er langzaam ohzo tergend langzaam en pijnlijk weer leven kruipt in dat verwelkte brein van je. Dan volgt een uur later het eten, met grote hoeveelheden thee - met als hoofdbestanddeel, inderdaad, water.

Dat kon dus allemaal niet.

Tot twee maal toe werd ik gedwongen om om 8 uur op te staan. Tot twee maal toe mijn bioritme geweld aandoen en voor mijn gevoel midden in de nacht wakker worden. Bah.

En als je dan toch wakker bent, dan ga je maar wat doen ook. Dus met lodderige oogjes de bus in, verbazing over al die mensen die allemaal al zo wakker leken...wat is dit? wie zijn dat en wat doen ze zo vroeg op? Doen ze dat ELKE ochtend? Nee,dit moet haast wel een zieke Bananasplit -variant zijn!

Tegenover mij ging een dame zitten van mijn leeftijd. Ook lodderige oogjes, ook een verbaasde blik over al die vroegheid. We keken elkaar aan en zonder iets te zeggen deelden we elkaars geheim. Heel even was het ons tweeen tegen een wereld die gek geworden was.


Reageer op "Samenzwering van idioten"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.