Home > > Betere gleuf in West

Betere gleuf in West

Hoe harder het waait, hoe lastiger het voor me is. Toch is het niet de wind, het is de gleuf van de papierkontainer in Oost die niet deugen wil.

Het gaat zo: ik sta voor de gleuf met de zak met papier in mijn ene hand. Met mijn andere hand graai ik in de zak en stop een aantal kranten, stukken papier of zakjes in de gleuf. Als ik het thuis, uit de wind goed heb voorbereid, heb ik nette pakjes in de zak gedaan. Maar zo is het niet altijd, ik ben ook wel eens ongeorganiseerd. Dan graai ik in de zak, pak niet alles goed vast en tijdens het uit de zak halen en in de gleuf stoppen raken er dan papiertjes los. Vreselijk. Die waaien dan met de wind mee de straat in. Dat levert me prompt boze gezichten op van langslopende buurtbewoners. En een hoop werk, want ik moet al die papiertjes weer oprapen, verzamelen en alsnog in de gleuf duwen. Ik doe dat altijd met een rood hoofd. Van het bukken en van de schaamte.

Neem nou de gleuven in West. Daar zit weliswaar een klep voor, maar… Je pakt je zak, doet de hele zak voorover met de opening in de gleuf terwijl je de onderzijde van de zak vasthoudt. Let op: de zak zelf mag niet mee in de gleuf. Dit is even een kritiek moment, maar dan leegt de zak zich in één keer. Plof. Alle papiertjes, ook de kleintjes, liggen zomaar samen op de bodem van de papierkontainer. Je trekt de zak terug, even opletten dat je vingers niet in het klepmechaniek vastraken, en klaar is Stefan.

Woon je ook in Oost, dan kan ik je echt aanraden eens met je zak papier te gaan shoppen. Rij richting West, en ervaar het eens. Kost niks extra’s.

Zo af en toe zie ik wel ‘ns een kontainer met klepgleuf buiten West en buiten Oost. Gek hoor. Toch vergeet ik later dan weer waar dat dan ook al weer was.


drie reacties op "Betere gleuf in West"

k.
-1-  k.:
stop oud papier gewoon in een tas die wel mee de container in mag..
John Serafino
-2-  John Serafino:
Laat ik nou toch écht even gedacht hebben bij jullie kop “Betere gleuf in West”: goh, dit is wel een heel supersnelle reactie op het nieuws dat er in Zuidoost en West veel straatprostitutie voorkomt, een soort vergelijkend warenonderzoek.....

gr, John Serafino
Arnoud de Jong
U heeft op het woord 'gleuf' gegoogled neem ik aan en bent zodoende hier beland? ;-)

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.