Home > > Spuistaat, zoek de verschillen

Spuistaat, zoek de verschillen

Op weg naar college kwam ik vanmorgen door de Spuistaat. De afgelopen maanden kon ik er niet legaal doorheen fietsen omdat er hard werd gewerkt door heel veel mensen aan de vernieuwing van de highway van de binnenstad. Zoals het was, zo kon het niet meer. De straat was totaal niet ingericht op de verkeersdrukte en moest worden onderworpen aan een grondige opknapbeurt. Op zich iets waar ik wel wat inzag. Altijd stilstaande auto's over de hele lengte van de straat. Altijd boze fietsers die elkaar uitscholden als ze op het veel te smalle fietspad te gemoed kwamen. En daarbij was het hoe en wat van de verschillende verkeersstroom totaal onduidelijk.

Enthousiast was ik dan ook over het plan voor de grote opknapbeurt. De straat zou boulevard allure krijgen, stijlvol, sfeervol. Dan nemen we een jaar zand, vlonders en op brekingen voor lief. Maar toen ik vanochtend de situatie een bekeek vroeg ik me af wat er nu zo anders aan de straat was geworden. Wat hadden ze nu dat hele jaar gedaan. De straat is niet verbreed, dus ik ben benieuwd hoe het nu met de files gaat. Het fietspad is net zo min breder, dus ook hier verandert de situatie niet echt en ook de duidelijkheid van de verkeersstromen, met name de fietsers, is er niet echt op vooruit gegaan...

Ik weet dat de nieuwe bestrating van de Spuistraat heel veel geld heeft gekost. Dat er heel veel over na is gedacht door hele geleerde mensen. En dat we een beetje begrip moesten hebben voor de overlast, omdat het allemaal beter zou worden... Maar, zo vroeg ik mij vanochtend af, wat dan precies? Volgens mij is het nagenoeg het zelfde gebleven, op de nieuwe bestrating na. Maar ik kan bij de situaties die nu juist zoveel ergernis opleverden, geen verbetering bespeuren. Zelfs het fietsenprobleem bij het PC Hoofthuis (UvA) is nog steeds het zelfde, zo niet erger. De nieuwe stallingen zijn van erg mooi design, maar in aantal zijn ze er alleen maar op achteruit gegaan.

Het mag er dan allemaal nu wel heel mooi uit zien, maar echt bruikbaar is het er niet op geworden. Kan iemand mij het waarom uitleggen?


acht reacties op "Spuistaat, zoek de verschillen"

Joost
-1-  Joost:
De planoloog vond dat niet de bedoeling kon zijn dat mensen vanaf het Spui richting UvA/ CS fietsen. Vandaar dat hij achter zijn bureau het eenrichtingsverkeerfietspad bedacht…
Frederik
-2-  Frederik:
Sowieso vraag ik me wel eens af wat de gemeente nu eigenlijk denkt bij het herprofileren van al die straten. Neem nou het Koningsplein, dat is nu toch ook een volkomen bizarre verkeerssituatie geworden? Zitten die mensen allemaal aan de paddo’s of zo?
jihed
-3-  jihed:
ewa allenmaal iik b ebn eeen marokaan en ik weet zekker dan ik de enge ben of niet? beantwoord mijn vraag doeiii(K)(K)

GROETJESjihed
Dr.D
-4-  Dr.D:
Volgens mij ben je gewoon dyslectisch.

Of was dat de vraag niet?...
ashley
-5-  ashley:
ik zie niej eens de verschillen nou ja
jaap
-6-  jaap:
dity is kk saai mang doe s ff normaal mang,, als je saai bent kijk jue nasar deze loser
Jean Pierre
-7-  Jean Pierre:
Ben ik nou aan een bril toe, of is de site een beetje heen en weer geschut....kan sommige inzendingen niet goed lezen, laat staan begrijpen!!
jaap
-8-  jaap:
er zijn meer hondjes die Fikkie heten, desondanks: wordt mijn naam hier misbruikt?

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.