Home > > Bomen op de Prinsengracht

Bomen op de Prinsengracht

Soms gebeuren er dingen in de stad die je opvallen en daar schrijf je dan een stukje over. Misschien geen grote emoties, maar wel belangrijk om te signaleren. Vandaag gebeurde er iets wat me diep trof. Al fietsend over een favoriet stukje Prinsengracht (tussen Spiegel- en Leidsestraat), waar ik ooit met veel plezier woonde, stuitte ik op een kale vlakte. "Waar ben ik? Hier staat toch mijn oude huis?" Ja, ik stond inderdaad recht voor het pand... maar... WAAR ZIJN ALLE BOMEN GEBLEVEN?De walkant wordt vernieuwd op dit stukje gracht en kennelijk was het nodig de bomen te kappen. Op de website van Stadsdeel Centrum staat kort uitgelegd hoe het project in z'n werk gaat. Het kappen van de bomen wordt inderdaad vermeld, maar zonder enige uitleg van hoe en waarom. Buiten mijn persoonlijke verbondenheid met de bomen (ooit keek ik vanuit een zolderkamertje zo in de toppen van deze groene reuzen) vind ik het droevig dat er zo weinig aandacht wordt besteed aan het kappen van de bomen op de site. Op z'n minst had uitgelegd kunnen worden waarom de bomen weg moesten en wat er voor in de plaats komt. De gemeente wil ons milieubewuster maken getuige alle "schone stad" campagnes in de verschillende stadsdelen. Juist aandacht voor bomen en ander groen in de stad kunnen daar aan bijdragen.

drie reacties op "Bomen op de Prinsengracht"

Ludwig De Latter
-1-  Ludwig De Latter:
Hallo Amsterdam centraal,

We wonen in Gent (België), zijn gisteren een dagje gaan amsterdammen.
Naast de gevelrijen, het water en de ontelbare bruggen zijn de bomen vaste spelers in dit schitterend decor. Laat geen enkele boom, zelfs niet een kleintje, zomaar lichtzinnig verdwijnen, want zo verdwijnen op onze planeet miljoenen bomen en struiken per jaar en vooralleer je het beseft heb je een kale plek in de stad.
Ook bij ons in Vlaanderen is heel wat natuur in de verdrukking en komt het erop aan om geïnformeerd en allert te blijven.
Lieve mensen, draag goed zorg voor jullie bomen Koester en verwen die reuzen. Als je d'r eentje kapt, om welke reden dan ook, plant er niet één maar twee in de plaats. En vooral, hou de buurt waar werken worden uitgevoerd goed geïnformeerd over het wie, hoe, waar, wat en waarom. Het spaart een hoop troubles en energieverlies.
A'dam staat aan de top van mijn hitlijst, houden zo!!
Chris
-2-  Chris:
Belgiesche vrienden...ik sluit me helemaal bij U aan!!!! Mercie!!!
usti
-3-  usti:
Maar, eerlijk is eerlijk, je kon die schitterende architectuur wel weer goed zien zonder die bomen...

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.