Home > > Taxistandplaats of gratis parkeerplek?

Taxistandplaats of gratis parkeerplek?

Ik neem nogal eens een taxi. Als het laat is en ik alleen over straat moet. Als het regent. Dan ga ik heen met de tram en terug met de taxi. En laatst. Laatst wilde ik ook met de taxi. Het was nog vroeg, het regende niet, maar mijn fiets had een lekke band en ik was eigenlijk al te laat.

Het makkelijkste — en snelste — in zo'n geval is dan even naar de standplaats lopen. Denk je. Want op de dichtstbijzijnde standplaats, op het Picopleintje, staan altijd wel taxi's, maar de chauffeurs zijn nergens te bekennen. Die zijn aan het eten. Of koffie aan het drinken. En in een wijk waar de parkeerdruk zo hoog is, vind ik dat oneigenlijk gebruik van de taxistandplaatsen.

Jammer genoeg is dat voor mij niet zo makkelijk als het was: sinds de Ferdinand Bol opgebroken ligt, rijden er nog maar weinig lege taxi's in mijn buurt. Het is nu een beetje uit de route.


Reageer op "Taxistandplaats of gratis parkeerplek?"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.