Home > > Osdorp (ver)voer

Osdorp (ver)voer

Als ik vertel dat ik in Osdorp woon is veelal de eerste reaktie dat ik toch wel erg ver uit het centrum woon. Een open deur, maar vandaag voel ik de behoefte om te reageren. Het is bijvoorbeeld heerlijk om de afstand met de fiets te overbruggen. Iedere wijk is anders ingericht en bevolkt. Bijna altijd wordt wel ergens op de route wat gebouwd of verbouwd en volg al fietsend met veel plezier de vorderingen. Fietsen naar de buitenwijken geeft een goed beeld van hoe Amsterdam zich ontwikkelt. Je ziet de stad groeien, een aanrader.Maar ook zonder fiets is de reis naar Osdorp altijd boeiend. Neem het openbare vervoer. Kijk niet vreemd op wanneer achterin de tram een jointje wordt opgestoken (wordt wel minder in de nieuwe trams). Blijf rustig tijdens een opstootje in de nachtbus en zorg ervoor dat je ’s nachts ruim op tijd bij de halte staat want de bus rijdt nog wel eens te vroeg weg. Houdt er overigens rekening mee dat tijdens het spitsuur van de nacht, als de meeste kroegen sluiten, rond 3 uur, precies géén bussen rijden. Dit laatste fenomeen, beter bekend als “het gat in de nacht” wordt binnenkort opgevuld, althans, dat is mij verteld door een woordvoerder van het GVB. Onder voorbehoud trouwens, dat is dan wel weer een beetje jammer.

Reageer op "Osdorp (ver)voer"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.