Home > > Verkeerssituaties waar ik niets van snap [3]

Verkeerssituaties waar ik niets van snap [3]

Ik werd berispt door een politieagent. Gelukkig kon ik hem overtuigen geen proces verbaal op te maken.Ik stond met mijn fiets op de hoek van de Roelof Hartstraat en Hobbemakade voor het stoplicht voor fietsers. De bijbehorende paal met gele knop staat even ervoor en daar fietste ik naar toe. Ik stapte niet af, maar balanceerde op mijn fiets door de gele knop als houvast te gebruiken. Ik hield me staande door het paaltje. Dit paaltje staat echter midden op een zebrapad voor voetgangers. Als het groen is voor de voetgangers, sta ik enorm in de weg.Ik sta hier dagelijks.

Het valt me elke keer op dat ik het zebrapad op moet rijden als ik voor het stoplicht wil wachten. Menig boze blik heeft het me opgeleverd, en nu dus ook van een politieagent. De politieagent was het na mijn uitleg met mij eens. De planoloog die dit stukje verkeer heeft bedacht, is een automobilist.

Reageer op "Verkeerssituaties waar ik niets van snap [3]"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.