Home > > Een fietswrak is zomaar een fietswrak

Een fietswrak is zomaar een fietswrak

In de Van Dale (die Dikke) uit 1999 lees ik bij ‘fietswrak’ een verwijzing naar ‘wrak”. En bij ‘wrak’ lees ik: ‘niet gaaf, met gebreken…’In het Stadsdeel Centrum kan een fiets een wrak zijn terwijl diezelfde fiets dat in het Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer niet is. In Oost/Watergraafsmeer is een fiets pas een wrak als er, zeg maar, drie belangrijke onderdelen aan missen. Pas dan mag het ding verwijderd worden door de Milieu Politie. In het Centrum, met name in de buurt van het Centraal Station kan je fiets al verwijderd worden als deze langer dan gedurende 28 dagen gestickerd is geweest.Hier in Oost, in de Vrolikstraat regent het klachten van bewoners/sters. Zij kunnen hun fiets niet plaatsen in het fietsenrek omdat vastgeketende wrakken de plek innemen. Zo verloedert het straatbeeld en dat wekt weer gevoelens van onveiligheid in de hand. Gelukkig bereiken die klachten de verantwoordelijke ambtenaar van de Milieu Politie, zo bleek afgelopen vrijdag toen ik een onderhoud had met hem. Hij beloofde me deze week speciaal een rondje door de Vrolikstraat te maken om daar de wrakken te stickeren, om ze dan na drie weken te kunnen losknippen en mee te nemen. De gehele Oosterparkbuurt zou later pas aan de beurt komen, en of ik dat kan begrijpen, want ja, hij moet nu eenmaal buurt voor buurt werken, vanwege een gebrek aan man-kracht.Prima dacht ik. Dat geeft de bewoners even de tijd om een aantal fietswrakken een handje te helpen om te zijner tijd door de wrakkenkeuring heen te komen. (Bijna) fietswrak voor de deur? Hup: zadel eraf (sleutel 12 of 13), stuur eraf (idem) of een wiel eruit (is iets meer werk, sleutel 14). Even sleutelen, nog een paar keer bellen met de MP, en met een beetje goeie wil is jouw buurt voor de Kerst weer op-en-top!

Reageer op "Een fietswrak is zomaar een fietswrak"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.