Home > > De Boeldag

De Boeldag

OPHEFFINGSUITVERKOOP! Alles moet weg! Sluitingsdag 27 mei 93, staat er op de ramen van de voormalige Boeldag in de Tolstraat. De 3 van 93 is ternauwernood leesbaar. Sommige letters zijn vervaagd. De helft van de ramen is dichtgetimmerd met planken. De boodschap is duidelijk: er is hier al tien jaar helemaal niets meer gebeurd.De Boeldag was ooit een goedlopende zaak met tweedehands meubels die zelfs enige roem genoot. En nog steeds, blijkt als ik het (nog 9-cijferig, 6 ervoor) nummer op de etalageruit bel. Ze zitten nu in Zaandam, hebben zelfs een tweede vestiging geopend. Aan het pand in de Tolstraat hebben ze goede herinneringen, maar het is allang niet meer in hun bezit. Ze zijn zelfs verbaasd als ik zeg dat hun naam nog steeds op de gevel staat.Het wijkpunt verwijst mij door naar het stadsdeel. De vriendelijke mevrouw weet meteen waarover ik het heb. Dat pand ja, dat ziet er niet uit, dat is echt vreselijk, zegt ze. Maar in handen van de gemeente is het niet. Niemand op haar afdeling weet van wie het is.Hmmm... Zou het wel van iemand zijn? Ik ben nog op zoek naar woonruimte en zo'n groot hoekpand kan met een beetje fantasie best wel iets worden. Hoe kom ik erachter wie dit droomhuis zo laat verloederen?

zeven reacties op "De Boeldag"

Marleen Zachte
-1-  Marleen Zachte:
Gezien de tijd dat het al leeg staat, lijkt kraken de oplossing. Kom je er vanzelf achter wie de eigenaar is ;-)
Milan
-2-  Milan:
Volgens mij kan je gegevens over de eigenaar opvragen bij het Kadaster.
Martijn
-3-  Martijn:
Klopt, en zelf online via http://www.kadaster.nl/particulier/produ.. Let echter wel op de openingstijden (vandaag lukt het niet…).
Richard
-5-  Richard:
Je kan ook proberen bij de gemeentelijke kadastrale balie binnen te lopen en hopen dat ze je gratis een naam verstrekken (zolang je het maar niet officieel op papier wil hebben). Van mij had je het zo kunnen krijgen, maar ik heb helaas geen gegevens van A’dam.
Merel
-6-  Merel:
Dank voor de reacties. Ik heb inderdaad gebeld naar het kadaster voor ik het stukje plaatste, maar volgens hen moest ik langskomen. Morgen online proberen!
Miranda
-7-  Miranda:
En is het wat geworden met je droomhuis?

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.