Home > > Vroege Vogels

Vroege Vogels

Zes jaar woon ik nu in Amsterdam en zes jaar lang woon ik naast een verbouwing of werk-aan-de-weg. Vijf verschillende huizen in vier verschillende stadsdelen en altijd herrie. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het hartstikke goed dat er aan de stad wordt geklust om panden op te knappen en straten te verbeteren.Maar waarom beginnen de mannen van de (wegen)bouw voor half zeven in de ochtend en niet op een ‘christelijke’ tijd? Filosoferend met mede-uitgeputte-straatbewoners zijn we gekomen tot verschillende verklaringen. Variërend van leveranciers die niet in de file willen staan tot de mogelijkheid van (zwart) bijklussen in de namiddag en problemen met hitte en licht in respectievelijk zomer en winter. Feit blijft dat mijn straatgenoten en ik gedwongen worden om het bio-ritme van de (wegen)bouwer aan te nemen.
Bij (ver)bouw midden in de stad lijkt het me vanzelfsprekend dat er regels zijn opgesteld en worden gehandhaafd. Het aanzetten van een generator, het opendreunen van asfalt of heien van palen voor zeven uur ‘s ochtends lijkt me niet passen in enig geluidshinderbeleid van de gemeente.Zijn wij stadbewoners overgeleverd aan de vroege vogels in de bouw of bestaan er daadwerkelijk regels die slechts nog gehandhaafd dienen te worden? Ik zou zeggen, handhaaf er op los en het liefst direct morgenochtend, velen zullen zich glimlachend nog een keer omdraaien....

twee reacties op "Vroege Vogels"

Joost
-1-  Joost:
JA mee eens!
Rik van der Helm
-2-  Rik van der Helm:
Ze zijn onder mijn woning al drie jaar bezig een winkel te ver(-nieuw)bouwen. De belangrijkste twee lessen die het mij heeft geleerd zijn:
1. Oordopjes zijn heel effectief tegen bouwherrie. En als je maatjes probeert te worden met de bouwlieden kopen ze een hele doos a 200 stuks voor je op “bouwerstarief”.
2. Stadsdelen die bouwvoorschriften handhaven ?? Laat me niet lachen/huilen !

Groet, Rik van der Helm

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.