Home > > WG Plein [2]

WG Plein [2]

Het Amsterdams Ondernemers Centrum op het WG Plein huisvest 140 kleine en grote ondernemers. Er werken naar schatting zo’n 1000 mensen, van wie veel op de fiets naar hun werk komen. Het plein voor het AOC wordt al een hele tijd verbouwd (zie eerder bericht). Inmiddels worden de beginnende contouren van een klein stadsparkje zichtbaar.Dat is allemaal mooi. De werknemers verheugen zich al maanden op een groen uitzicht in plaats van een zanderige bouwput.

Maar aan de fietsende werknemers wordt steeds minder gedacht.
Op het gebouw zelf hangen overal bestraffende borden dat de fietsen die buiten de hekken worden geplaatst, verwijderd zullen worden. Logisch, maar het aantal fietsenrekken is veel te klein om aan deze regel gehoor te kunnen geven. Sterker nog, het aantal fietsenrekken loopt alleen maar terug. Al een hele tijd moeten de fietsers het doen met de helft van het aantal rekken dat er eerder stond. Wel zijn er aan weerszijden van het plein nieuwe, mooie rekken geplaatst, maar die bieden plaats aan maximaal dertig fietsen. De rest van het aantal rekken is oud en laag en dienen slechts als standaard, niet als plek om je fiets aan vast te zetten. Hierover is door de werknemers van het AOC veelvuldig geklaagd, zowel bij het stadsdeel als bij de huismeester.Gisteren vielen de fietsende werknemers helemaal achterover van verbazing.

Bij de fietsenrekken staan borden die het plaatsen van de fietsen in de rekken vanaf 13 oktober verbieden. Roodwitte linten belemmerden nu al de toegang. Kortom, de fietsers hebben nu helemaal geen plek meer om hun fiets te stallen. Uit pure noodzaak worden de fietsen tegen elkaar tegen de muur gezet.Waarom is er geen tijdelijke oplossing voor dit probleem bedacht? Waarom hebben de fietsers al maandenlang te lijden onder de verbouwing zonder dat er een alternatief wordt aangeboden?

Ik kan me nauwelijks voorstellen dat er ooit iets dergelijks zou kunnen gebeuren met de parkeergarage.

Is dit dan het beleid dat het stadsdeel wil volgen?

drie reacties op "WG Plein [2]"

rickert van der vlies
-1-  rickert van der vlies:
Wist je dat de Amsterdamse afdeling van de fietsersbond (fietsersbond.nl/amsterdam) op het W.G. Plein gevestigd is?

De huismeester van het A.O.C. wist me te vertellen dat er veel minder fiestenrekken terugkomen na de opknapbeurt. In het originele plan was men sowieso de fietsenrekken vergeten!
Werner Toonk
-2-  Werner Toonk:
Dat is voor het eerst dat ik hoor / lees dat er iets het aantal (geplande) fietsenrekken op dit stuk van het WG-Plein niet voldoende zou zijn. Jammer, want juist op stadsdeelniveau is het zo dat (ook) de politici makkelijk aanspreekbaar en goed toegankelijk zijn. Als na oplevering blijkt dat het aantal fietsenrekken bij het AOC niet voldoende is, dan hoor ik dat graag en zal ik kijken wat we daaraan kunnen doen – bij voorkeur samen met het AOC. Zolang de werkzaamheden voor het pand echter nog in volle gang zijn, blijft het even behelpen, voor voetgangers, automobilisten … en voetgangers.
werner
-3-  werner:
Het lijkt inderdaad goed gekomen met het aantal fietsenrekken: http://www.wernertoonk.nl/index.asp?url=..

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.