Home > > Goedkope fiets voor studenten

Goedkope fiets voor studenten

Vroeger toen ik nog in een middelgrote Zuid-hollandse stad woonde, zag ik wel eens een documentaire over Amsterdamse junks die fietsen verkochten in de Amsterdamse binnenstad. Deze fietsen waren elders in de stad gestolen en werden verkocht 'op de brug'. Dat deze brug vlak bij de Universiteit van Amsterdam (UvA) lag en dat zodoende studenten de grootste klandizie van de junks vormden, wist ik toen nog niet. Nu ik student ben, ben ik ook onderdeel (geweest) van de klandizie. Dat het een zeer slechte en verachtelijke zaak is om een gestolen fiets te kopen, weet ik.Ondanks het feit dat het kopen van een gestolen fiest officieel strafbaar is, heeft het ook kleine voordelen. Zo kan je 's nachts als je fiets gestolen is een nieuwe kopen zodat je niet naar huis hoeft te lopen en de prijzen 'op de brug' zijn beduidend lager dan in een reguliere fietsenwinkel. Ik vind 100Euro voor een tweedehands fiets belachelijk veel geld. Daarbij valt 15Euro in het niet. Toch gingen bij mij de nadelen van kopen 'op de brug' zwaarder wegen dan de voordelen. Het is strafbaar en het netwerk van junks wordt in stand gehouden. Het is mij gelukkig nog nooit overkomen dat ik mijn eigen fiets aangeboden krijg op 'op de brug', maar dat is theoretisch wel mogelijk.Dat tweedehands fietsen erg duur zijn en dat het junks-netwerk in stand wordt gehouden, was voor de ASVA (de studentenbond voor studenten in amsterdam) aanleiding om twee jaar geleden met een plan te komen om goedkope fietsen aan studenten aan te bieden. Op die manier konden studenten goedkoop aan een fiets komen; studenten hebben het immers niet breed en wel een fiets nodig. Tegelijkertijd werd een poging gedaan om het junksnetwerk 'op de brug' de kop in te drukken door ver onder de reguliere prijs van fiestenwinkels te gaan verkopen. De verkochte fietsen zijn fietsen die door de (milieu)politie worden weggehaald omdat ze fout geparkeerd en/of een wrak zijn. De fietsen worden opgeknapt door een gemeentelijke instelling en daarna aan de ASVA geleverd of naar Afrika gezonden. Afgelopen augustus was het dan, na maanden lobby, eindelijk zo ver, de eerste fiets werd verkocht. De fietsen zijn in principe 'goed' en kosten slechts 35Euro. Een ASVA-woordvoerder wist mij te vertellen dat de verkoop als een trein loopt, mede door veel persaandacht. De gemeentelijke opknapinstelling kan de vraag bijna niet aan, zodat er nu al wachtlijsten zijn.Ik heb al een fiets gekocht, nu maar hopen dat ik hem niet op een dag 'op de brug' aangeboden krijg..........

93 reacties op "Goedkope fiets voor studenten"

leonie
-1-  leonie:
Ha,
Heb ik dan eindelijk een legitiem adres gevonden om voor een acceptabele prijs een degelijke stadsfiets te kopen?
Ook ik baal van de torenhoge prijzen bij de fietsenwinkels.
Ik hoop dat je me verder kunt vertellen hoe aan een ASVA-fiets te komen.

mvgr Leonie
martine prange
-2-  martine prange:
kun je mij alsjeblieft het verkoopadres mailen? ik wil een betaalbare stadsfiets, die onaantrekkelijk genoeg is om niet te worden gestolen!

dank…
martine
toine
-3-  toine:
Leonie en Martine, neem een kijke op http://www.asva.uva.nl/default.asp?page=..
jeroen
-4-  jeroen:
Is het ook mogelijk om als student buiten amsterdam een fiets bij jullie te kopen? Ik woon in Utrecht, maar ook daar zijn de fietsen een belachelijke prijs.
bijvoorbaat dank…
Jeroen
tom
-5-  tom:
Volgens mij moet je wel lid zijn van die vereniging…
Het schijnt ook dat er een wachtlijst is.
FietsGigant
-6-  FietsGigant:
Op zoek naar goedkope fietsen? MeGa-Rijwielstore FietsGigant is de grootste, gezelligste en goedkoopste fietsenwinkel van Nederland! Bekijk onze prijslijsten en laat u overtuigen!
Jochem Floor
-7-  Jochem Floor:
En nu weten we eindelijk waarom het AFAC zo'n onbereikbare locatie heeft: dat garandeert een bestendige instroom van niet-geclaimde verwijderde rijwielen.
Als je je meldt met de mededeling dat je fiets is gejat, dan mag je wel op afspraak komen rondkijken maar moet je wel een registratienummer kunnnen laten zien om hen terug te krijgen. Heb je dat toevallig niet, dan heb je pech. En je moet er sowieso een compleet dagdeel voor inplannen.

Een derde mag echter jouw fiets een paar weken later wel opkopen, mits hij lid is van de juiste clup. Mag ik even opmerken? Het zal wel sluiten, maar er klopt geen hout van.
arie
-8-  arie:
het is inderderdaad een vreemde regeling; studenten van een bepaalde vereniging wel een goedkope fiets en andere “gewone” mensen niet

het wordt tijd dat iemand dit es laat toetsen bij onze rechtsbeschermers
Fietsje
-9-  Fietsje:
Alle HBO en WO studenten in Amsterdam kunnen lid worden van de ASVA, ¤15 per kalenderjaar en een fiets kost maximaal ¤45, je bent inclusief lidmaatschap dus nog goedkoper uit dan in de winkel. Daarnaast verzorgt de ASVA ook een rechtshulpbureau en kamerverlotingen voor studenten. Aries “gewone” mensen hebben over het algemeen meer te besteden dan studenten en studenten zijn vaker het slachtoffer van fietsendiefstal, dus zo vreemd is het niet.
Jochem Floor
-10-  Jochem Floor:
Beste 'Fietsje',
1. Waarom maak je zo nadrukkelijk reclame voor de ASVA?
2. Durf je dit ook onder bekendmaking van je eigen naam te schrijven?
3. Er zijn in deze stad volop mensen die minder te besteden hennen dan studenten; bijstandgerechtigden die op lange termijn aanmerkelijk minder perspectief hebben op verbetering. Als je toch moet kiezen wie je op deze wijze ondersteunt, waarom zou je dan kiezen voor een groep die vaak hulp heeft van ouders en die bovendien op termijn een forse inkomensverbetering tegemoet kan zien?
4. De categorie studenten die vaak bestolen wordt, die ken ik ook van nabij. Dat zijn de studenten die op de brug een fiets helen van een junk en daar vervolgens geen serieus slot aan hangen, omdat ze dat te duur vinden. Deze keuze houdt dat systeem in stand met een permanente instroom van goede fietsen die in de kortste tijd tot barrels verworden.

Goed systeem, hoor.
arie
-11-  arie:
gewoon de regeling voor iedereen en zeker voor mensen welke het moeilijk hebben in deze stad

arie (voor de minderbedeelden in de stad)
Tim
-12-  Tim:
Hoi net in amsterdam komen wonen zoek een 2e hands fiets dacht laat ik is wat op de site zetten.
mocht iemand iets hebben graag een mailtje.
tata
Henk de Groot
-13-  Henk de Groot:
Nog een tip:
Koop bij de Aldi een haakseslijper, ga naar de fietsflat t.o. Amsterdam Centraal en vraag aan de beheerder of je even stroom mag, omdat je je fiets wilt los slijpen. 't Is een heel erg behulpzame jongen die je dan helpt en zelf ook nog even 2 fietsen los slijpt die in de weg staan.
Geloof het of niet: echt waar!
Nivja
-14-  Nivja:
Dus je moet eerst even voor ¤15,- lid worden van de ASVA? Ik koop wel een fiets op de brug. Die junks kunnen het geld vast goed gebruiken en verkopen nog veel goedkopere fietsen ook. Ik wil heus niet de junks ondersteunen, maar die komen ook wel op andere manieren aan hun geld hoor. Ik ga in ieder geval niet de ASVA spekken.
Luc
-15-  Luc:
'Ik ga in ieder geval niet de ASVA spekken.' non-profit, die ASVA denk ik?
'die komen ook wel op andere manieren aan hun geld hoor'
Och, waar is het burgerschap gebleven?

In gebouwen waar vaak overlast is, komt de laatste jaren een beveiligingsbeambte met zo'n 'V' op z'n shirt te staan. Kan er niet een stadswacht of zo bij de brug staan? Dat gesis of ik een fiets wil is erg onprettig.
Ipo
-16-  Ipo:
Wat vinden jullie van mijn plan om op bestelling nieuwe fietsen (opoe -en oma-model)te leveren voor 90 euro per fiets? (inclusief een bagagedrager voorop)

De wachttijd bedraagt wel vijf weken.
Laat maar weten en wie weet tot snel
Blackpower
-17-  Blackpower:
Koop Fiets Bij Dotchie Hij Heeft Pas Mooie Fietsen De nieuwste Batavus Owerie Kom naar Den Haag Zuid En Koop Een Fiets Bij Dotchie
Sanne
-18-  Sanne:
Net op de site van ASVA geweest, hierboven staat dat de fietsen slechts 35 euro kosten...
Ik zag dus op deze site dat ze inmiddels al 45 euro kosten..
Zelfs op marktplaats kan je daar een aardige fiets voor krijgen..
afca
-19-  afca:
waar staan die junks dan?kan die gasten nooit vinden.
Me
-20-  Me:
Ik wil wel een fiets kopen van een junk, maar ik ZIE ze nooit! Waar staan die gasten?
eva
-21-  eva:
Je ziet de Junks steeds minder. Twee jaar geleden kwam je ze dagelijks tegen op koningsplein! Vergaande glorie! Marktplaats is ook geen optie of je wilt een fiets ophalen in Groningen. Als student zijnde is ASVA best een goede optie!
Jules Sans Scrupules
-22-  Jules Sans Scrupules:
Wat een vervelend artikel inderdaad. Ik enthousiast kijken op die site waar ik zo'n fiets kan kopen, blijk je student te moeten zijn. Pff. Fuck that. Die belachelijke voortrekkerij voor studenten. In mijn tijd had je dat allemaal niet, die kortingen en extraatjes en voorkeursbehandeling voor studenten. Ze beseffen het niet, maar ze worden echt in de watten gelegd! Zelfs al vergeleken met 15 jaar geleden. Ze pikken trouwens ook alle leuke banen voor mijn neus weg.
Harry
-23-  Harry:
ejo waar zit die junk brug dan
ik wil een goedkope fiets
Jan Stender
-24-  Jan Stender:
Goedkope fiets voor studenten?
Laat me niet lachen
100 euro,vinden ze te veel voor een 2e hands fiets
Nee 15 euro voor een wrak zonder licht,en met een krom getrokken achterwiel,dat is wat
Als studenten eens minder zuipen,en meer geld uitgeven aan een fatsoenlijke fiets,dan zou het ook wat veiliger in het verkeer worden
Voor die 35 euro zit er wel licht op de fiets,neem ik aan?
Nou nog leren te stoppen,voor het rode licht
Jan Stender
-25-  Jan Stender:
Je ziet de junks steeds minder?
Ja,lijkt me logisch,als jij dag in dag uit verdovende shit,en weet ik veel wat voor troep gebruikt,en een vieze naald,in je arm prikt,dan ga je vanzelf de pijp uit
Een junk jat,hij verkoopt,en koopt weer verdovende troep,wat ie rookt,spuit of snuift,totdat ie z,n oogjes sluit
En blijft m,n fiets ook langer staan
Marie
-26-  Marie:
Wat is dat nou weer voor dikke onzin!
Het probleem is dat als je een nieuwe fiets koopt hem gegarandeert na 5 minuten kwijt bent! Zou graag op een goeie nieuwe fiets rijden, maar dat risico is zo belachelijk groot dat ik het niet wil nemen!
Jan Stender
-27-  Jan Stender:
Slap gelul
Ik heb in Amsterdam gewoond,vorig jaar een splinternieuwe Sparta Olympia N8 gekocht
Die fiets heb ik nu 15 maanden
Dubbel slot en dubbele diefstalchip,plus verzekering
Bovenstaande is zeker geen dikke onzin
Onlangs kreeg ik te horen,dat m,n eigen neef,verslaafd is geraakt aan de snuif
Z,n oudste broer woonde bij hem in,maar is elders gaan wonen,omdat hij het niet meer kon aanzien,hoe z,n broer zichzelf de vernieling in snuift
En maar zeggen,dat ie het in mate doet
Hij is begonnen met een jointje,nu is het de speed,en wie weet eindigd ie met de spuit
Enige lichtpuntje is,dat ie geen fietsen steelt
rudipensionado
-28-  rudipensionado:
Ik heb al vijftien jaar dezelfde fiets en gebruik altijd twee sloten en zet hem 's-avonds binnen.
Volgens mij is een avondje bier hakken duurder dan de fietsenstalling.
Arnoud de Jong
Mijne heren en dame: in uw reageerdrift ziet u blijkbaar over het hoofd dat dit artikel op de kop af vier (!) jaar oud is!
Vergeet u niet af en toe ook nog eens een ommetje te maken in de frisse buitenlucht? ;-)
Jan Stender
-30-  Jan Stender:
Nou mijnheer de Jong,wij zien echt niks over het hoofd hoor
Het is nu 2007,bijna 2008,en volgens mij staat hier geen jaartal voor
Studenten,die zeuren om een goedkoop wrak op 2 wielen zijn er nog steeds
Even als de junken,die fietsen stelen,en proberen je die fiets aan te smeren
Ik weet niet wat jij de hele dag uitspookt,maar ik maak dagelijks een wandeling,in de frisse buitenlucht
Lekker de Rutbeek rond wandelen
Mijn inziens,lijkt me dat beter,dan de hele dag achter de pc te zitten en reactie,s controleren,op datum en jaartal
Michiel
-31-  Michiel:
Tssss Jan Stender. Ik zou toch nog wat vaker en langer een ommetje maken. Lijkt me goed voor de ontlading.
Arnoud de Jong
Nou meneer Stender, ik ben een van de moderators van Amsterdam Centraal en het is mijn taak om reacties te bekijken. Dus ik zou mij maar te vriend houden als ik u was. ;-)
Jan Stender
-33-  Jan Stender:
Mag ik ook al niet meer zelf uitmaken hoe vaak en hoe lang ik een frisse neus neem?
Mijnheer de Jong,gaat u vooral door met u werk
Ik ga zelf nog even de Rutbeek rond
En morgen sta ik zoals gewoonlijk,in de buitenlucht,aan het werk
JEAN-PIERRE
-34-  JEAN-PIERRE:
Ga zo door..ik geniet met volle teugen!! OEPS op mijn fiets natuurlijk (geen ASVA)!!
Jan Stender
-35-  Jan Stender:
Ik was gisteren voor een klus in Amsterdam
Ik moest bij de UvA wezen
Nou,ik kan je vertellen,die studenten hebben niks te klagen,daar
rudipensionado
-36-  rudipensionado:
Om opmerkingen van moderator de jong te voorkomen heb ik gisteravond maar even een ommetje gemaakt toen het voetballen was afgelopen. Ik vroeg mij af of ik dat advies kon waarderen want er was weinig aan. Het was donker en nat en je komt wat lui tegen met een hond. Geen goed advies dus. Nu ga ik vanochtend maar eens een ommetje maken om te bekijken of dat soms leuker is. Als ik dat ook niet meer wil zal ik toch vragen om een ander advies.
Secundair vraag ik mij nog wel af waarom er een opmerking werd gemaakt over het feit dat er werd gereageerd op een oud onderwerp wat blijkbaar nog vanuit de archieven beschikbaar was. Een moderator met wat meer bevoegdheden zou de archieven toch eens kunnen opschonen?
Jan Stender
-37-  Jan Stender:
Tja,dat lijkt me ook
Soms reageer ik op een item,en kijk ik terug naar eerdere berichten,en blijkt het item al te dateren uit 2004
Ik krijg het vermoeden dat de moderator juist iets te veel een frisse neus neemt
En weinig tijd besteed,aan het opschonen van het archief
Een frisse wind,door het archief zou geen kwaad kunnen
Suffie
-38-  Suffie:
jan, volgens mij is de kracht van een archief juist dat het een archief is. Een archief opschonen is zoiets als water droogmaken.
Jan Stender
-39-  Jan Stender:
Ja,dat snap ik
Maar Marie,Rudi en ik krijgen een opmerking,dat we op een item reageren,wat ruim 4 jaar oud is
Met andere woorden,we moeten reactie,s geven,op recentere berichten
Nou,waarom dan die oude meuk bewaren?
Opruimen die hap!
Hoe kunnen we reageren,op oude berichten,zonder een opmerking te krijgen,van de moderator?
SirolF
-40-  SirolF:
Je zou maar Jan heten!!
rudipensionado
-41-  rudipensionado:
Laten wij afspreken dat wij over drie jaar op dit onderwerp terugkomen.
Jan Stender
-42-  Jan Stender:
SirolF,dat klinkt bijna als een geneesmiddel!
Arnoud de Jong
a. Mijn opmerking was gekscherend bedoeld, omdat ik de indruk had dat de heren niet in de gaten hadden dat het hier een oud onderwerp betrof.
b. Een weblog is ook een soort kroniek. Er is dus geen sprake van dat wij het archief opschonen.
c. Pas dus op uw woorden bij het reageren, want wij gaan niet in op verzoeken van spijtoptanten om oude reacties weg te halen. ;-)
Arnoud de Jong
O ja: verder 'on topic' please.
Jan Stender
-45-  Jan Stender:
Als we berichten lezen,dan lezen we ook datum,s
Althans ik wel
Jean Pierre
-46-  Jean Pierre:
Heb ooit mijn eigen gejatte fiets terug kunnen kopen voor 25 piek!! Heb het nog gedaan ook. Daarna voor 70 piek sloten gekocht. En wat denk je.....ja hoor binnen een week met sloten en al weer gepikt. Heb zelf het lef (fatsoen) niet om andermans spullen te jatten..maar je gaat twijfelen.
RudiPensionado
-47-  RudiPensionado:
Ik zet mijn fiets altijd ergens aan vast. Nee, geen rolluik maar een paal of zoiets. Minstens twee sloten in gebruik en heb al jaren dezelfde fiets maar gaat 's-avonds wel naar binnen. Ik zie soms dat mensen hun zadel meenemen en dat lijkt mij ook een idee maar als je even wilt gaan winkelen is dat wel lastig als je de hele tijd met een zadel onder je arm loopt.
Zou wel eens een confrontatie met een fietsendief willen hebben................
Jan Stender
-48-  Jan Stender:
Heb ik al eens gehad,toen ik nog in Noord woonde
RudiPensionado
-49-  RudiPensionado:
NO MERCY voor de fietsendief dus.
Jan Stender
-50-  Jan Stender:
Nee,toen die aan m,n fiets zat,notabene overdag in m,n achtertuin,kende ik geen genade
Die h*fter heeft om z,n moeder geschreeuwd,toen ik hem de tuin uit schopte
Werner
-51-  Werner:
En toen werd het stil. Worden er sedert 23 oktober 2007 geen fietsen meer gestolen...?
Ik zoek nu echter een fiets, niet omdat gestolen werd, maar ik de mijne total loss heb moeten achterlaten na als een ware stuntman over het stuur gelanceerd te zijn plat op m’n bakkes op het asfalt terecht kwam.
Waarom…hoe…die haast.., te snel op de borrel afspraak willen arriveren. Vol in de remmen (trommel NB) moeten die vervolgens blokkeren!! De fiets stond acuut stil. Na een korte zweefvlucht als viervoeter neerkomen is niet echt een pretje. Het was allang m’n Maiden Trip niet meer, die maakte ik ooit als puber waarbij ik destijds tevens bijna gecastreerd werd. Van kinderen is het nog steeds niet gekomen. Maar of dat daar me te maken had laat ik in het midden.
En dan met al je tanden nog in je mond weer op staan....met een hele horde omstanders er om heen, da's pas stoer... enigszins gênant voelde ik me toch wel. Slechts verschroeide handpalmen en knieën heb ik er overgehouden...en wat schrik...én een gratis koffie van een oplettende vriendelijke cafébaas (waarvoor dank)! Maar ik hoop alleen dat die engel op m'n schouder blijft meerijden!
Ga nu maar weer op zoek naar die vervangende fiets.
Leuk te lezen hoe al die mensen hun agressie van zich af schrijven.........Ik fiets toch liever.. ff gezonder.
Ciao
Jan Stender
-52-  Jan Stender:
Ik spring morgen lekker op de fiets,richting Diemen
rudipensionado
-53-  rudipensionado:
Als je zo hard moet remmen dat je over de kop vliegt heb je volgens mij te hard gereden.
wendy
-54-  wendy:
hallo mag ik even vragen waar die dotchie zich bevind in den haag zuid
ik ben nu vanacht voor de derde keer bestolen (fiets laten staan na de boodschappen dom dom) en ik woon in die buurt mischien kan ik hem terug kopen en hem een knal voor zijn ..... verkopen
Ben Notmeijer Oregon-USA
-55-  Ben Notmeijer Oregon-USA:
Wel een oud onderwerp maar toch nog wel leuk om te horen hoe somige mensen je raad geven wat de beste manier is om fietsen diefstal te voorkomen.De meeste gebruiken dubbele sloten,of twee kettingen om een paal, dan zijn er die het stuur meenemen of het zadel,ook zijn er die het voorwiel meenemen je moet dus je fiets slopen om diefstal te voorkomen. Moet hier wel even om lachen maar het blijft niet leuk dat dit gedaan moet worden.Mijn fiets werd nooit gestolen maar ik had altijd een afdankerte waar niemand zin in had, haha,maar wel met een dynamo voor mijn voor en achter licht want daar werd wel scherp op gelet dat je met goed licht op de weg zat,en natuurlijk ook het jaarlijkse belasting plaatje wat om je stuur zat,had je die niet als je werd aangehouden voor controle dan kreeg je een bekeuring zo ook in die oude tijd was er altijd wat, nog maar niet te praten van de houten fietsbanden ja,ja, fietsbanden gemaakt van stukjes hout,tijdens de bezettings jaren, Remember ???? groetjes
sandra
-56-  sandra:
Sandra werkt in de zorg, zoals iedereen weet verdiend dit erg weinig, geen bal. De gemiddelde student met als bijbaan “Horeca” verdient beter dan mij in de zorg. Mag ik met mijn loonstrook als bewijs ook een fiets van een normale prijs kopen?
De gemiddelde 2e hands fiets kost gauw al 300 euro ik woon in de pijp dus de prijzen zijn hier mega, heb een hondje zoek dus zo een met zo een rek voorop. Deze zijn helemaal veel ivm het een mode item is op het moment. Marktplaats bewijst zichzelf ook niet, oude rommel voor veel geld of gewoon nieuw met een beetje korting.
Jee, waar gaat dit heen.
Sigi
-59-  Sigi:
Koop een fiets zonder rekje en een los rekje. Scheelt zo minstens 100 euro. Omdat je in de Pijp woont wil het niet zeggen dat je niet in een “goedkopere” buurt een fiets kan kopen!
Dr.D
-60-  Dr.D:
Kroonenberg in de van Wou is een grappenmaker.
Voor de helft van het geld kan je terecht in de Spaarndammerstraat...
Mario Costa
-61-  Mario Costa:
[Hallo Studenten,
Ik heb in A'dam Oost op het Muiderpoortstation een rijwielhandel en wil wel verklaren waarom 2e hands fietsen zo duur zijn geworden.
15 jaar geleden reed ik gewoon naar het oosten van het land en kocht daar voor 25 gulden “bijna” rijklare fietsen bij fietsen-makers. Ik laadde deze op en bracht ze naar de stad. Deze verkocht ik voor 99 GULDEN!
Nu koop ik deze fietsen voor 75 euro en de verkoopprijs kun je wel raden. Koop ik ze niet doet een ander het wel.
Bij de AFAC betaal ik 60 euro voor een wrak. ( de best rijdtbare fietsen gaan naar de studenten ( WEL GEGUND DOOR MIJ!) ) maar de rest wordt aan een handelaar verkocht voor veel meer.Daarnaast moet het een veilige fiets worden ( evt claims )en je zit aan een hogere prijs.
OV-fiets en in 2009 geen 35 % importheffing op Chinese fietsen zal het prijsnivo hopelijk doen dalen.
Als jullie willen reageren graag!
Voor elk nieuw idee sta ik open.

Mvg,

Mario Costa]
SCW
-62-  SCW:
Kan mensen aanraden om naar de Dappermarkt (oost) te gaan. Zit een turkse of marocaanse winkel op het plein die van alles en nog wat verkoopt. Hij verkoopt nieuwe oma fietsen (lekker stevig) voor 130 euro. Dit vind ik een zeer redelijke prijs aangezien 2de hands fietsen voor rond de 100 euro te koop zijn en die er vaak niet goed uit zien. Een probleem, ze zijn nieuw en dus zeer aantrekkelijk voor dieven. Mijn fietsen zijn al 2 keer ten prooi gevallen aan dieven.
Tinus
-63-  Tinus:
Is vast een oost europees fabrikaat!
dignes
-64-  dignes:
junks moeten ook leven, ze zijn gewoon slachtoffer mensen van profiteurs
maaike
-65-  maaike:
eh dat jij mischein een geod leven hebt betekent niet dat hun dat ook hebben julluie megolen , waar mpoeten die zwerver dan van leven , geef jijze geld ,
charlynn
-66-  charlynn:
Tsja, deze week is er weer een fiets gestolen. Moet weer fijn alles doen met de ov, langere reistijden, en niet alles is evengoed bereikbaar. Ik ben gelijk op zoek gegaan naar een fiets. Heb de AFAC gebelt met de vraag of ze die fietsen niet inmiddels ook aan gewone burgers verkopen tegen een schappelijke prijs maar het antwoord was nee. Dus ik vroeg wat ze dan in hemelsnaam doen met al die fietsen? Die verkopen ze aan de fietsenwinkels, die de fietsen weer boven de 100 euro verkopen. Niet dat ik het erg vind om z'n fiets te kopen en dan ook nog voor een flink bedrag sloten aanschaf. Maar mijn vorige fietsen hadden ook stevige sloten en waren niet de mooiste, maar zijn alsnog gejat? Studeer in Utrecht, woonachtig in amsterdam dus kan niet bij de ASVA terecht jammergenoeg. De AFAC haalt fietsen weg die in weg staan etc, De mensen moeten vervolgens zelf daar helemaal, de fiets daar tegen betaling ophalen. Dit is allemaal best redelijk nog maar waarom stimuleert de gemeente verkoop/diefstal door de junks, door gewoon niet de fietsen van AFAC voor een prijs van 20 euro op de Dam ( of ergens anders) te verkopen?
Hester
-67-  Hester:
Ook ik ben opzoek naar goedkope fietsen. Zou je het verkoopadres aan mij kunnen mailen?
Groet, Hester
Jan Stender
-68-  Jan Stender:
Die fietsen van Maxwell,Mondia,Burco enz.die je bij Blokker,Gamma,of Praxis ziet,die komen gewoon uit Nederland
In Overijssel zijn diverse sociale werkplaatsen
Daar worden de meeste van die fietsen gefabriceerd
Cumberland fietsen,zijn in feite Sparta fietsen,zelfde kwaliteit,maar wel goedkoper
Ik mag het afkloppen,mijn fiets heb ik 3 jaar geleden,nieuw gekocht,en gelukkig nog steeds niet gestolen
LEOLEOLEOOO
-69-  LEOLEOLEOOO:
hooooooooooooooooi wat een kutonderwerp zegg laat iedereen ff zelf beslissen waar die een fiets koopt. ik steek nog een jointje op loetaah
Jan Stender
-70-  Jan Stender:
Als dit een kutonderwerp was,dan was ik vast zo dom geweest een damesfiets te kopen
Gelukkig is dat niet het geval,ik heb mijn 3 jaar oude Sparta ingeruild voor een mooie Batavus
En ik zit nu aan de lasagne
mootje
-71-  mootje:
mijn fiets is deze maand gestolen dus zwaar klote:(is al de 3de keer dit jaar en allemaal eerlijk gekocht.
Weet er iemand nog eeen adresse voor een mooie en goedkope fiets gazelle ofzo??
thanks people!
sanne
-72-  sanne:
Als niemand meer fietsen zou kopen van die fietsendieven, zou het probleem snel opgelost zijn.
Maar goed, ik neem aan dat de meerderheid hier al tot die conslusie was gekomen.

En dan dat gezeur over geld! Een (legale) fiets is niet goedkoop. Je kunt nu eenmaal niet voor 15 euro een fiets kopen. Net zo min als je een brood kan kopen voor een cent. Die tijden zijn al HEEEL lang voorbij. Dus gewoon even sparen tot je het geld bij elkaar hebt.

@mootje. Als je een goedkope fiets wilt, dan is een Gazelle natuurlijk geen optie. Dat is een van de duurste merken!
Op de markt kun je vaak redelijk goedkope fietsen kopen of bij tuincentra en de grotere Doe-Het-Zelf-ketens.
Of natuurlijk gewoon bij een klein fietsenhandeltje in de buurt.

In een half jaar tijd 3 fietsen gestolen lijkt mij overigens ook een teken aan de wand. Je moet zo'n kettingslot kopen (met van die schakels) en ALTIJD je wiel en frame BEIDE aan iets vastmaken. Als je daarnaast ook nog zo'n klein slot hebt voor je achterwiel EN je laat je fiets niet een week ergens in een stil steegje staan, kan ik me niet voorstellen dat je dit nog vaker gebeurt.
Jan Stender
-73-  Jan Stender:
Een meisje op m,n werk viste een fiets uit een sloot
De handvaten en zadel schoongemaakt (althans er zit een plastic zak omheen)en ze rijd er gewoon mee
Vraag ook niet hoe dat ding er uit ziet
Voor de goede orde,die fiets lag al heel lang in de sloot
Sasja uit amsterdam
-74-  Sasja uit amsterdam:
Tot mijn stomme verbazing, zag ik in Parijs heel veel Nederlandse fietsen staan (met de Amsterdamse fietsenmaker-stickertjes er nog op). Misschien worden onze fietsen naast xtc ons tweede succesvolle export-product, ha ha! Overigens rijd ik op een barrel die ik maar met 1 axa slotje vast zet. Ben een heel ervaren fietsenbezitter, want woon op de Overtoom en er zijn minstens 20 goed op slot staande fietsen van mij gestolen, de afgelopen 20 jaar. Een barrel met een axa slot houdt het verreweg het langst uit (gemiddeld 2 jaar). Ik heb wel met interesse bekeken hoe de meeste fietsen worden gestolen; dat gebeurt op een doordeweekse nacht, heel professioneel door een kerel of 5 tegelijk die uitrukken met slijptollen en kniptangen en dan worden hele straten geplunderd en de fietsen afgevoerd in een busje om de hoek. Ik heb het wel eens gemeld op het politiebureau bij mij in de straat toen ik 's nachts laat thuis kwam en een “heterdaadje” zag gebeuren op die wijze, maar ik geloof niet dat het hielp. (ik zat zelf gelukkig op mijn fiets, dus die is behouden die keer)
Thialda
-75-  Thialda:
Hallo!

Ik studeer in de zorg (duaal) en mijn fiets is voor mn bijbaantje gestolen maar kan geen goedkope fietsen vinden. Weet jij waar ik terecht kan?
Ik ben je zeer dankbaar!
Luke
-76-  Luke:
zet maar stroom op elke fiets, goed hoog,dan leren mensen wel af fietsen te stelen.
Luke
-77-  Luke:
kan natuurlijk niet,maar de politie,wie?o die !!!,slaap zacht,ze komen uw fiets stelen vannacht.
Boldewijn Sloet Van Oldruitenborgh
-78-  Boldewijn Sloet Van Oldruitenborgh:
Axa velgslot op achterwiel, dikke gehard stalen ketting met Viro-slot door frame en voorwiel. Mijn fiets is nog nooit gestolen. Dus koop liever één keer een goed duur slot dan ontelbaar vaak van die nepdingen. Als er iets kapot is aan mijn opafiets repareer ik het zelf.
Ik heb trouwens al mijn fietsen en sloten gevonden. Sleutels zaten er nog gewoon in. Mijn fietskosten bedragen altijd nul euro! (Vaak kun je onderdelen van wrakken afhalen of zie je een los wiel liggen zodat je weer een binnen- en buitenband hebt).
student
-79-  student:
goed dat er toch een plek is voor goedkope fietsen voor studenten!!!!

maar hheeeeeeeelll erg triest dat het alleen aan een ASVA lid verkocht wordt...

gewoon een college-kaart en ID moet voldoende zijn toch...?
kanus
-80-  kanus:
pffff asva-lid ik ga nog liever op de brug staan
sanne
-81-  sanne:
@ Boldewijn
Zeg, die fietsen die jij 'vindt'...Als de sleutels er nog in zitten, denk je dan niet dat de eigenaar misschien vergeten is deze eruit te halen?
Luke
-82-  Luke:
beter niets,dan een fiets,de meeste mensen kunnen het niet eens goed,laat staan dat ze weten, hoe je lopen moet.
Joost
-83-  Joost:
Je kunt nog altijd 't Fietshokje proberen - ook ik kocht daar laatst een prima (nagekeken) tweedehands fiets, nu op mijn naam geregistreerd, voor een betaalbare prijs (ze zijn echt niet duur!)

Joost
ma
-84-  ma:
Hallo studenten,

Ik ben een pas afgestudeerde studente aan de HVA.. en altijd heb ik geworstelt met het feit dat mijn Nederlands niet al te goed is.Daarbij moet ik wel zeggen dat De Nederlandse taal mijn tweede taal is. Als ik aan het lezen ben, dan let ik extra op de spelling en grammatica.Dit,omdat ik altijd te horen kreeg dat ik me Nederlands moet verbeteren. Mijn Nederlandse mede-studenten gaven me vaak tips om me Nederlands verder te verbeteren. Maar als ik de berichten in deze Topic lees. Dan zie ik zoveel spellingsfouten. Ik vraag me af hoe dit mogelijk is?

Dit wilde ik alleen melden!

Ik hoop niet dat jullie boos op me zijn. Ik bedoel het goed!
wk
-85-  wk:
1. geworsteld (d of t is een beroemd probleem)
2. dit topic (want: het topic)
3. spelfouten (i.p.v. spellingsfouten)
4. mijn nederlands (niet: me)
5. nederlands, nederlandse taal (kleine letter i.p.v. hoofdletter)
6. Dit,omdat -zou ik zonder komma doen.
7. aan het lezen ben, dan (ook zonder komma)
8. Topic met een hoofdletter? Daar kunnen we nog over discussiëren.
9. 'medestudenten' mag dan weer zonder koppelteken.

Dan heb ik het nog niet over
HvA i.p.v. HVA,
twee keer . - dat zal een tikfout zijn,
in deze Topic lees. Dan zie - idem

Niet om jou af te zeiken - ik bedoel het óok maar goed - ik heb alleen wat vaker teksten gecorrigeerd en je vraagt er een beetje om. We toch willen dezelfde kant op?
Arnoud de Jong
@Ma: voor het verbeteren van je Nederlands moet je alleen de artikelen lezen, niet de reacties. ;-)
spelvoud
-87-  spelvoud:
He wk'tje. Lekkere corrector ben jij, ouwe boef. Hoe kom je erbij dat Nederlands en Nederlandse taal met kleine letter geschreven moet worden?

Niet om jou af te zeiken... O ja, wacht even. Wél om jou af te zeiken!

Toedeloe.
wk
-88-  wk:
@spelvoud
Daar heb je nog gelijk aan/in óok.
Zie http://woordenlijst.org/lei...
(Ben ik tòch al weer te lang van school af?)
Sjaan
-89-  Sjaan:
@ma: dan nog je grootste fout: studeren doen je aan een universiteit en dan studeer je af. Als je van de HvA komt, ben je geslaagd voor je school. Succes verder.
Bart
-90-  Bart:
@ Sjaan: studeren doe je tegenwoordig gewoon na pakweg je 18e: dwz: aan een Hogeschool of Universiteit, voor beide krijg je een diploma. Bij de Universiteit kun je behalve een Bachelor ook een Masters krijgen, zo heb ik begrepen. Vroeger, in mijn (onze) tijd was dat anders: studeren hield in na 4 jaar afstuderen (Drs.) en na nog 2 jaar minimaal je doctoraal halen (Dr., Mr.)en soms werd je thesis beoordeeld met SummaCumLaude... Those were the days...
De Lutsjes
-91-  De Lutsjes:
@Bart:

En het colloquium doctum, U weet wel....
Hanneke
-92-  Hanneke:
dr. Beyk - Uiterwaardenstraat 163 1079 CL Amsterdam http://www.drbeykuiterwaardenstraat.nl
of
http://www.defietsdief.nl - De Fietsdief Fiets stuk of een nieuwe kopen? Alles voor uw fiets online geregeld & thuis bezorgd
Repair factory
-93-  Repair factory:
Bij ons kan je voor 75 een onopvallende mat zwarte fiets kopen deze is eerlijk gemaakt door wajongers.
Wij leveren in Amsterdam gratis af op elk gewenst adres.
Havenstraat 46 Huizen 0355231530

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.