Home > > Ik verlang zo naar het kanariegele kreng.

Ik verlang zo naar het kanariegele kreng.

Ik wil ‘m terug die kanariegele wielklem. In elk Stadsdeel. Gelukkig bestaat’ie nog in Oost. Als ik ‘m zie word ik altijd weer blij. In de meeste andere stadsdelen is het kanariegele kreng inmiddels afgeschaft. Foutparkeerders krijgen een boete. Die boete wordt op een later tijdstip geïnd en zo krijgt de staat toch haar geld. Het heet dat een bon onder de voorruit vriendelijker is tegenover de foutparkerende automobilist en vooral toerist dan de wielklem.

Ik ben het daarmee niet eens.
Waarom zouden we vriendelijk zijn tegen foutparkeerders? Of überhaupt tegen automobilisten? Wat is dat toch voor waanzin. Wanneer pakt de overheid die automobilist nou eens echt aan?

Zondag was het Amsterdam Autovrij. Een eufemisme voor een autovrij stukje Amsterdam ter grootte van een flinke postzegel. En dat kost wat. Een postzegel een paar uur autovrij houden. De gemeente Amsterdam heeft het Stadsdeel Centrum tweehonderdduizend euro steun gegeven. Ja. U leest het goed. Dat is toch de omgekeerde wereld.Ik zou het wel eens becijferd willen zien. Hoeveel kost het nou om de [binnen-]stad toegankelijk te laten zijn voor auto’s. Aan parkeerplekken, verkeerslichten, wegenonderhoud, zieke en dooie bomen, aantasting van gebouwen, ongelukken en doden…

Ik vermoed dat de Fietsersbond dat al wel eens uitgerekend heeft.Ik ben voor Amsterdam Autovrij. Elke dag van de week, in de binnenstad en alle negentiende eeuwse wijken. Op zijn minst.

Kom maar op met die kanarie. Of anders wegslepen, naar een vers opgespoten eiland bij IJburg, is ook effektief. Laten we beginnen met niet meer aardig te zijn tegen foutparkeerders en dito toeristen.

Reageer op "Ik verlang zo naar het kanariegele kreng."

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.