Home > > Koninginnenacht

Koninginnenacht

Gisteren was het grote nieuws daar: Amsterdam zou na acht jaar weer feest mogen vieren in de nacht voor Koninginnedag. Uit onderzoek is gebleken dat driekwart van de Amsterdammers de Koninginnenacht terug in de stad wil hebben. Ook in de gemeenteraad werd met een meerderheid voor het voorstel gestemd. Maar, zo staat vandaag in Het Parool, Cohen weet nog niet zeker of hij het besluit van de raad wel door wil voeren. Volgens hem 'kan het niet meer' en zal het nachtelijk feest de binnenstad te veel belasten.Ik zou het een ondemocratische beslissing vinden als Cohen besluit het feest niet door te laten gaan. Wanneer een groot deel van Amsterdam voor is, en een groot deel van de raad ook, lijkt het mij eerder een uitdaging de nacht vlekkeloos te laten verlopen dan hem bij voorbaat al af te gelasten. Als Cohen het nu heeft over 325 aanvragen voor een biertap, moet hij daar nauwkeurig en zorgvuldig mee om gaan. Hou het feest binnen de perken, maar ga niet zeggen dat iets niet kan zonder het eerst uit te proberen.

drie reacties op "Koninginnenacht"

sinterklaas
-1-  sinterklaas:
hallo allemaal/
het spruitje
-2-  het spruitje:
dit is dus echt oud nieuws he!
het bietje
-3-  het bietje:
heej sinterklaas! Wil je met me trouwen??

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.