Home > > Drempels

Drempels

Natuurlijk, drempels zijn vervelend. Sommige brandweermannen worden er zelfs misselijk van, en ook ambulances moeten vol in de remmen als er zo'n ding opdoemt, anders vliegt de patient achterin pardoes van de brancard.Voor de gewone automobilist is het zo erg nog niet. Die moet afremmen als hij de drempel nadert. Dat is vervelend, maar ook precies de bedoeling. Drempels moeten de snelheid van het voorbijrazende verkeer afremmen. Niet altijd lukt dat: er zijn straten waar het verkeer aan komt razen, pal voor de drempel bovenop de rem gaat staan, en er pal na weer fluks vandoorgaat.
Drempels zijn er in soorten en maten. Er zijn straatbrede drempels en zogenaamde straatjuwelen, die midden op de weg geplaatst worden. Hoge en lage drempels. Mensen uit de buurt weten precies hoe hard ze over de drempels kunnen razen. Zo kun je over sommige straatjuwelen gewoon met 50 heendonderen, maar de straatbrede drempels achter het Okura kun je maar beter stapvoets nemen om schokbrekerbrekende schade aan je auto te vermijden.Op die manier is de remmende werking drempels vooral van toepassing op de toevallige passant die de drempel ziet, maar niet weet hoe steil die is. Of toch niet?Op de Churchillaan maken ze het wel heel bont: daar zijn de drempels grijs, net als het asfalt. Geen gele strepen in de drempel, geen bord ernaast. De nietsvermoedende automobilist die ze voor het eerst 's avonds tegenkomt kan de dag erna meteen een afspraak maken met de garage. Ze zijn onzichtbaar.Stadsdeel, dat moet anders! Bewoners hebben er nu met spuitbussen gele strepen op getrokken, maar die hadden er natuurlijk bij oplevering al op moeten zitten. Want ik weet het zolangzamerhand wel, maar de nietsvermoedende bezoeker niet.

Een reactie op "Drempels"

duco adema
-1-  duco adema:
Beste Cathelijne
Ik kan me voorstellen dat je erg schrikt als je, zeker als het donker is, tegen een verkeersdrempel opbotst die niet van tevoren is aangegeven. Ik zal gaan kijken op de Churchilllaan, want ik moet bekennen dat ik zelf heel weinig auto rijd. Daarna zal ik bij mijn collega in het dagelijks bestuur van ZuiderAmstel informeren of we er wat aan kunnen doen. Misschien is er één probleem: en dat is dat het stadsdeel er niet over gaat, maar de centrale stad. Als dat zo is, zal ik het melden, want dan moet je bij een van Lodewijks collega’s zijn, maar die zal ik dan wel optrommelen.
groet,
Duco Adema, stadsdeelwethouder ZuiderAmstel

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.