Home > > Voor de Politie

Voor de Politie

Twee jongens stonden bij de frisdrankafdeling een beetje moeilijk te doen.

'Ik heb geen geld man', zei de jongste.

'Fok man, ik ook niet, weetje. Wacht, misschien in mijn tweede portemonnee', zei de oudste. De jongste keek hem vragend aan.

'Ja man, is goed, weetje, is voor de politie', zei de oudste. Hij deed zijn ene portemonnee in zijn jas en haalde uit zijn kontzak een billfold. Hij pakte een biljet van 5 euro.


'Wacht even. Voor de politie?', vroeg de jongste.

'Ja man, voor de tram, weetje. Als ik zwart ga rijden, gaan ze vragen om mijn pasje. Dan geef ik deze gewoon, is handig man'. De jongste jongen keek verbaasd en nam de oudste van een afstandje op.

'Okee, wat gaan we nemen?', zei hij.


De oudste zei: 'Kom man, we nemen die icetea, die is in de Bonus, weetje'. De jongste begon te lachen.

'Nee man, je gaat niet zeggen dat jij bonuskaart hebt'.


'Ja, man, weetje, is voor de politie. Alssik deze portemonnee geef, weetje, dan zien ze die Bonus en dan denken ze geïntegreerd, ik zweer het je'.

De jongste begon nu hardop te lachen.

'Wat zeg je allemaal man?', zei hij met een spottende blik in zijn ogen. Hij pakte een blikje cola en sloeg de oudste tegen zijn leren jas.


De oudste probeerde een stoere houding aan te nemen, pakte een blikje icetea en sjokte achter de jongste aan naar de kassa. Daar sloeg hij de jongste tegen zijn achterhoofd.

twee reacties op "Voor de Politie"

cathelijne
-1-  cathelijne:
Die jongen integreert zonder dat ‘ie het zelf weet, dus zijn plan boemerangt terug :-)
ivet
-2-  ivet:
slimme jongen! mijn komend jeugdparticipatieproject gaat over integratie. ben erg benieuwd, juist naar dit soort opties en mogelijkheden: swopping identities. meer van dit soort voorvallen erg welkom.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.