Home > > He, hier zat toch?

He, hier zat toch?

De sigarenwinkel op de hoek is weg. Terug van vakantie rijd ik door de buurt op weg om veel te dure boodschappen te doen. Ik heb me altijd afgevraagd of de sigarenwinkel op de hoek wel goed liep; ik zag er nooit een klant. Misschien was het ooit een goed lopend winkeltje, maar de laatste paar jaar kwam er geen kip en was de etalage niet veranderd. Ik dacht altijd dat winkeltjes waar nooit een klant komt vanzelf snel failliet gingen en dan verdwenen om plaats te maken voor een nieuw winkeltje. Toch heeft deze sigarenwinkel het verbazingwekkend lang uitgehouden. Hoe doet zo'n winkeltje dat?De vraag "Hoe doet zo'n winkeltje dat?" schiet wel vaker door mijn hoofd. Zo zijn er verscheidene snackbars in de buurt waar ik nooit een klant zie en die toch iedere dag open zijn. Eigenlijk weet ik niet of ze open zijn, want ik voel nooit aan de deur en ga er nooit een broodje ham danwel kaas halen. Volgens mij kan dat ook helemaal niet, want naast geen klanten is er ook geen personeel. Dat is toch vreemd voor een snackbar. Er zijn ook andere winkels, die wel de schijn ophouden van open zijn, maar waar ik zelfs de deur nog nooit open heb zien staan. Wat zit er dan eigenlijk in zo'n winkeltje? Soms een belwinkel, de andere keer een kledingwinkel, een cafe of een 'toko'.Wat ik storend vind aan deze situatie is het feit dat er panden in Amsterdam bezet worden gehouden, terwijl er vast best betere bestemmingen voor dergelijke panden te vinden zijn. Om even een suggestie te doen (overigens niet zonder eigen belang), studentenhuisvesting bijvoorbeeld. Kan een deelraad iets doen aan de-schijn-ophoudende-zichzelf-daardoor-verdachtmakende-leegstaande winkels?

twee reacties op "He, hier zat toch?"

Merel
-1-  Merel:
Dat vraag ik me nou ook altijd af. Winkeltjes met ditjes en datjes, belwinkels, de snackbar bij mij op de hoek… hoe overleven ze?

Toch maken ze de stad ook weer compleet. En misschien kan de deelraad beter een plan opstellen hoe ze deze winkeliers kan begeleiden in plaats van een andere bestemming te kiezen?
Brompot
-2-  Brompot:
als we dan meteen doorgaan met het omscholen van slechte columnisten zodat echte behoeftigen deze dure IT budgetten kunnen opmaken? GEINTJE. Meen ik niet.
Je krijgt wel een hele kromme rechtspraak als je dit soort dingen wil. Wie gaat dit bepalen? en mag je dan in beroep. BTW iemand dat nieuws gelezen over het huis van ome joop (jullie grote voorman) wat meer dan 10 jaar leeg stond. Hoeveel studenten kunnen daar wel niet in? En dat in een post krakertijd en stad… Ik durf de boute stelling aan dat als ik met een man of 25 door de stad twee dagen ga lopen ik zo 1000 woonplaatsen weet te creeren voor studenten met leegstaande panden of andere locaties die slecht gebruikt worden, dus laten we die arme sigarenboeren toch

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.