Home > > Gevaarlijk Kruispunt in Osdorp

Gevaarlijk Kruispunt in Osdorp

Onlangs is Tussenmeer, een verkeersader in Osdorp, opnieuw bestraat, ingericht en van nieuwe straatverlichting voorzien. Wel jammer dat er niet gelijk een aantal stoplichten zijn geplaatst bij de kruising met de Wolbrantskerkweg. Ik denk hierbij aan het jaarlijks terugkerend fenomeen van tramgerinkel en geknal van metaal op metaal. Telkens weer hetzelfde verhaal, een automobilist die bij het linksaf slaan wordt geraakt door een achteropkomende tram. In een vergelijkend veiligheidsonderzoekje kwam ik erachter dat bij de meeste kruispunten in Osdorp gewoon stoplichten zijn geplaatst, en hier zijn ze ook voor uitgedacht. Waarom wacht de gemeente met dit kruispunt? Hoeveel geld moet worden besteed aan het optreden van politie, ambulance en brandweer? Hoeveel fysieke en mentale schade moet nog worden geleden? In mijn optiek is er geen argument tegen het plaatsen van de veiligheidspaal. Geen excuus. Iedere dag zie ik situaties in het verkeer waarin een ongeluk nog maar net kan worden verhinderd en het is wachten op het moment dat het weer eens even net niet lukt.
ouder:
Oud Uitzicht
nieuwer:
Taal

vier reacties op "Gevaarlijk Kruispunt in Osdorp"

Brompot
-1-  Brompot:
ik vraag me echt af of deze oproep zin heeft, stuur een mailtje naar de wethouder of zo. Ga met de buurt het verkeer daar regelen in een geel tshirt of zo. Het barst in de stad van rare en verkeerde verkeers-situaties. Hoe kan iemand het met jouw oneens zijn. Misschien moet je volgende posting gaan over ik ben tegen zinloos geweld… Wellicht krijgen we dan ook een leuke posting boom…. Dit forum gaat niets worden zonder goede en actiev discussies. Ik ben bang dat doch goed eidee een snelle dood gaat sterven door dit soort geneuzel. Meer onderwerpen heren
Jeroen
-2-  Jeroen:
Wacht even: er is dus een nieuw ingericht kruispunt (so what?) in Osdorp (so what?) waar nog even geen ongeval is gebeurd (so what?) maar jij er wel een hoop verwacht.

Sja Brompot inderdaad: kan iemand de heer Asscher vragen eens een fijn stuk te plaatsen over het dichterbij brengen van burger en politiek en bla? Dan kan ik tenminste ergens over zeuren. Of zal ik een voorzet doen?

Voorzet: over twee maanden is deze website doodgebloed.

En dan kijk ik naar de straal die nu al uit het oor van het slachtoffer loopt en denk ik: misschien wel eerder.

Dus Lodewijk: kom op, post je digitale droom en dingen over dichterbij brengen. Ik heb er zin ‘an’.
manfred van der Heijde
-3-  manfred van der Heijde:
Tussen Meer is een straat die voor wat betreft auto en fiets onder Osdorp valt en voor wat betreft de tram onder de Centrale Stad. Gemeten naar de problemen elders is het ongerief op Tussen Meer voor het GVB kennelijk nog beperkt. Zo zie je maar weer”: alles is relatief!

Feit is wel dat er hinder is; de kruising met Hoekenes is echt slecht. Ander feit is dat er hierdoor langzaam gereden wordt. Voor een snelle doorstroming moet je echt niet op Tussen Meer zijn. Dus is het misschien uiteindelijk wel goed zo.

Dus Ralf, en maar te zwijgen over Jeroen en Brompot, Hoewel ik je ergernis kan begrijpen, spaar’m even op en benut het ergens anders. Tussen Meer zal nooit moerders mooiste of beste worden, maar overdreven slecht is het ook niet!
gdwbxaft epnzat
-4-  gdwbxaft epnzat:
djkwarl ytej scur iqpja aykjb rcgnam nfwz

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.