Home > > Raad het land

Raad het land

Vooral in de zomer is het een leuk spelletje. Het beste gaat het als je een tijdje bij mensen in de buurt bent. In de tram is het uitzonderlijk goed te spelen.Raad het land. Door te luisteren en te kijken.Twee indonesisch uitziende dames die spaans praten met elkaar? Filipijnen. Engels met een zwaar accent, kroeshaar en twee aangebrachte littekens op de wangen? Ghana. Of misschien Nigeria. Ik hoor het verschil tussen mandarijn en japans, maar koreaans lukt me nog niet. De meeste europese talen gaan goed: frans, duits, italiaans, spaans. Ik onderscheid pools van russisch, maar het verschil tussen noors en deens kost me moeite. Soms heb ik werkelijk geen idee, een andere keer wordt het me door een toerist erg makkelijk gemaakt omdat hij een vlaggetje op zijn rugzak heeft gestikt.Raad het land is in Amsterdam natuurlijk het hele jaar door te doen, maar het leukste blijft het in de zomer.

twee reacties op "Raad het land"

Wybe
-1-  Wybe:
Hmmmm eens proberen: 30 jaar, afkomstig uit het Gooi, Muiden wellicht, Montessori Lyceum, creatieverig?
cathelijne
-2-  cathelijne:
Nee, 32, Amsterdam is mijn 4e woonplaats in Nederland, op 7e gestopt met Montessori en ontzettende nerd :-)

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.