Home > > De leerlingen van Lucia

De leerlingen van Lucia

Ik woon al dertien jaar in hetzelfde huis, in het rustige gedeelte van de Pijp. De straat is leuk, het huis bouwvallig, en de binnentuin is nog niet helemaal omgevormd door stedelijk dak. Aan dezelfde binnentuin grenst een school. Toen ik er kwam wonen zag je nooit iemand bij die school, en later werd het iets voor volwassenenonderwijs. Nog steeds zag je er niet vaak mensen. Toch zonde voor zo'n groot gebouw.Gelukkig wordt de school nu beter gebruikt.
Sinds een paar jaar staan er in de pauze weer leerlingen op het schoolplein, en horen we op gezette tijden de zoemer gaan, gevolgd door schuifelende voeten en pratende leerlingen.De school is in gebruik genomen door Lucia Marthas. Begonnen als balletschool, heeft Lucia haar opleidingen de afgelopen jaren uitgebouwd tot een heuse academie, compleet met HBO-opleiding Dans. Maar ook hobbyisten zijn nog steeds welkom bij Lucia, zodat de school overdag, 's avonds, en in het weekend goed gebruikt wordt.In de zomer gaan de ramen en deuren wagenwijd open, van dat dansen, zingen en springen krijg je het immers warm. Helaas beginnen alle dansklassen hun warming-up met hetzelfde nummer. En ook aan sommige musicalklassen valt goed te horen dat het om leerlingen gaat, die de kunst van het zingen nog niet helemaal onder de knie hebben. Gelukkig hoor je ze steeds beter worden.Maar ik zou het best fijn vinden als er airco kwam daar, bij Lucia. Want steeds maar datzelfde liedje gaat op mijn zenuwen werken. En dat je de leerlingen in de pauzes hoort... prima, maar daar komen dus de avonden en de zaterdag bij. Ook de studie zelf is wat lawaaieriger dan, zeg, registeraccountancy.Toch ben ik best benieuwd wat ze leren daar, tijd voor een buurtvoorstelling?
ouder:
Aanbeveling
nieuwer:
Raad het land

twee reacties op "De leerlingen van Lucia"

Rik van der Helm
-1-  Rik van der Helm:
Lees ik daar toch twee dingen:
1. gelukkig nog geen stedelijk dak
2. helaas geen airco

Stedelijk dak betekent volgens het bestemmingsplan “beloopbare buitenruimte met een tuinachtig karakter beloopbaar voor de bewoners”, ofwel “daktuin”. Dat het stadsdeel zich niet aan het bestemmingsplan houdt en gewoon grijze daken toestaat, wordt mede veroorzaakt door de bewoners die niet bij de les zijn als winkeleigenaren op zo goedkoop mogelijke wijze hun uitbouwtjes bouwen.

Airco ? Je moest eens weten hoe koel een ruimte onder een daktuin is !

Ach een beetje off-topic moet kunnen toch !

Groet, Rik van der Helm
http://www.rikvanderhelm.nl/daktuin
cathelijne
-2-  cathelijne:
Ja, er is wat verwarring ontstaan over “stedelijk dak”; het volbouwen van binnentuinen met schuurtjes, en de daktuin (laatst ook al in het Parool). Ik bedoel hier uiteraard die rottige schuurtjes…

En toch… zou het fijn zijn als de ramen daar niet meer openhoefden bij de 10e warming-up op een dag :-)

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.