Home > > No guts, no glory!!!

No guts, no glory!!!

'Amsterdam wordt een tweede Kopenhagen en misschien nog wel erger'. Dit geluid was enkele weken geleden te horen in het Zuiveringsgebouw van de Westergasfabriek. Hier werd een denktank gehouden door De Nachtwacht, de democratisch gekozen nachtburgemeester van de stad. Doel van de avond was om een constructief debat te voeren met alle betrokkenen over de toekomst van de Amsterdamse nacht en mogelijk vervolg afspraken te maken. De centrale vraag van de avond was "Hoe kan de Amsterdamse nacht weer inhoud krijgen?" Als we de aanwezigen moeten geloven is er op dit moment niets meer, kan er niets meer en mag er niets meer. Je kon je na afloop van de avond zelfs afvragen of het überhaupt nog wat kan worden. Zeker niet als je het gaat vergelijken met hoe geweldig het ooit geweest is, ten tijde van de Roxy.
Dat was waarschijnlijk ook het probleem van de brainstormavond. Er waren teveel mensen van de oude garde. Deze mensen, die de opening van de Roxy nog hadden meegemaakt, grepen de avond aan, om in het bijzijn van wethouder Hannah Belliot, hun onvrede te uiten over het gemeentebeleid. Dit zou veel te veel beperkingen opleggen aan de mensen die de 'dode' hoofdstad probeerden te reanimeren. Voor hen had Amsterdam afgedaan en ze waren die avond dan ook niet bereid tot enig overleg of constructief debat.Dat het waardeloos gesteld is met het Amsterdamse nachtleven was bij mevrouw Belliot inmiddels al bekend. 'Het enige wat 'snachts nog open is, zijn de shoarma tenten' gaf ze als antwoord op de vraag of ze zelf nog wel eens ging stappen. Haar uitnodiging om met voorstellen te komen voor hoe het anders zou moeten leek echter een ongehoorde vraag. De sfeer onder de aanwezigen was er een van 'het is al te laat, het gaat toch niet werken'. Maar volgens mevrouw Belliot is het niet zo dat gemeente het uitgaansleven voor Amsterdam maakt. De gemeente speelt in op de ontwikkelingen in de stad, op dat wat er leeft en maakt op basis daarvan haar beleid. Zij opent zelf geen eigen discotheek, gaat geen feesten organiseren en legt al helemaal geen vliegdekschip in de haven als mobiele 'broeiplaats'. De gemeente speelt in op ontwikkelingen en initiatieven van creatieve, initiatiefrijke mensen. ' dus doe het maar gewoon, daag de gemeente maar uit. No guts, no glory!' was haar antwoord op van de morrende scène.Maar daar zit volgens mij het grote probleem. De aanwezigen op deze avond waren niet de enige mensen die op dit moment de uitgaans scène van Amsterdam bepalen. Er zijn namelijk, zelfs onder het strenge en strakke gemeentebeleid, nieuwe groepen en initiatieven ontstaan, die het wel leuk hebben en ondernemend zijn. Ze zijn niet allemaal even groot en bekend, maar het broeit wel degelijk. Misschien dat Hannah Belliot eens met deze mensen, de nieuwe garde, moet gaan praten. Zij hebben de guts en in overleg kan de glory alleen maar groter worden. Maar dan moet er wel gepraat en overlegd worden, gestructureerd, om te voorkomen dat de nieuwe scène straks ook morrend in de Westergasfabriek zit te klagen tijdens een tweede reanimatie poging. En dat terwijl de eerste niet eens had hoeven plaatsvinden.

Reageer op "No guts, no glory!!!"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.