Home > > Leuke dingen

Leuke dingen

Ondanks standaard zomer-ergernissen, zoals te veel toeristen, zomerschema's van het GvB en de accordeonspelers voor een rustig terras vind ik Amsterdam in de zomer toch erg leuk. Er vinden allerlei festivals plaats, die vaak in de buitenlucht georganiseerd worden. Oosterpark, Kwakoe, Amsterdam Roots, over het IJ, Parade, Prinsengrachtconcerten om enkele festivals te noemen. Bijna alles is buiten. Je biertje drinken onder het genot van goede muziek, veel mensen en in de warme avondlucht roept bij mij mediterane sferen op.Naast de festivals kan je in de zomer ook heerlijk in de verschillende parken eten. Een zelfgemaakte salade, een stokbrood en een fles Rose is voldoende. De Amsterdamse parken zitten vol met eters in de zomer. Vaak pakken allochtone Nederlander het nog professioneler aan, hele familiebarbeques staan te smeulen, die je het water in de mond doen lopen. Jammer is vaak dat de parken niet berekend zijn op een dergelijk intensief gebruik. Nederlanders leggen parken aan om doorheen te lopen en niet om al liggend, genietend van de zon in te eten. De vuilnisbakken zijn zodoende vaak overvol.Tegenwoordig heb je ook nog een strand in Amsterdam. Dat ligt bij mij vandaan op nog geen kwartier fietsen. Blijburg is geweldig. Het andere strand op het stenen hoofd in West is kleiner, maar net zo leuk. Als laatse heeft Amsterdam nog een overvloed aan terrassen in de zon. Ik zou bijna vergeten dat ik eigenlijk mijn afstudeerscriptie moet afmaken.

twee reacties op "Leuke dingen"

jurri
-1-  jurri:
Goh leuk stukje Jurrian.
Ja bedankt.
Waar is iedereen toch op de website? Weet ik niet, druk waarschijnlijk.
Met leuke dingen?
Misschien of gewoon druk.
Jammer.
Ja.
Merel
-2-  Merel:
Jurri, je bent geweldig!!
Kusjes,
Merel :-)

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.